Hoogte: 1444-2961 Meter

SkiArena Andermatt-Sedrun in het kort

  • off-piste paradijs
  • Sneeuwzeker door aanwezige gletsjer
  • Geen drukte op de pistes

Skigebied SkiArena Andermatt-Sedrun is al jaren een favoriete wintersportbestemming onder off-piste cracks en toerski liefhebbers. Over de jaren heen is er echter een hoop veranderd in Andermatt, sinds een Egyptische investeerder er de scepter zwaait. Naast vele nieuwe onderkomens, een golfbaan en een nieuw winkelcentrum, werd ook het skigebied vernieuwd en uitgebreid. Naast het vervangen van liften, is het skigebied inmiddels aangesloten op dat van Sedrun. Hierdoor is Skigebied SkiArena Andermatt-Sedrun sinds winterseizoen 2018/2019 het grootste skigebied van midden-Zwitserland.

Skigebied SkiArena Andermatt-Sedrun is uitgebreid tot het grootste skigebied van midden-Zwitserland. Met maar liefst 200 sneeuwkanonnen, waarmee in totaal 550.000 m² pistes kunnen worden voorzien van sneeuw, kun je in dit wintersportgebied iedere dag genieten van sneeuwzekere pistes. Het skigebied bestaat uit meerdere deelskigebieden, die samen meer dan 100 pistekilometers tellen en per niveau verschillen. Het deelskigebied Gemsstock is een paradijs voor de echte cracks aangezien de pistes hier grotendeels zwart zijn. Families en beginners zijn beter op hun plek in de skigebied Nätschen en Gütsch. Bovendien kunnen ook langlaufliefhebbers terecht in dit prachtige skigebied. In het Urserental lopen namelijk talrijke mooie en uitdagende loipes. Vooralsnog blijft Andermatt met eindeloos veel mogelijkheden een echte off-piste bestemming.

Snowplaza beoordeling

Beginners
Freeride/off-piste
Gevorderden
Langlauf
Experts
Sneeuwzeker
Families/kinderen
Prijsniveau
Snowboard/freestyle
5.3

Gemiddelde beoordeling

op basis van 3 beoordeelingen door bezoekers

De natuur

Schrijf een beoordeling ›

 

Moderne liften en sneeuwzekere pistes in SkiArena Andermatt-Sedrun

Dankzij de ruime omvang, het gevarieerde aanbod en de gegarandeerde sneeuwzekerheid, is skigebied SkiArena Andermatt-Sedrun één van de mooiste skigebieden van Zwitserland. In 2018 werden de laatste liften vernieuwd en gemoderniseerd, zodat het in winterseizoen 2018/2019 volledig van start kon. Brede pistes, steile afdalingen, uitgebreide off-piste mogelijkheden, een funpark, spannende rodelbanen, winterse wandelpaden, gevarieerde loipekilometers, iedere wintersporter geniet hier van de mooiste wintersportmogelijkheden.

Overzicht pistes & liften in SkiArena Andermatt-Sedrun

Pistes

Liften

Extra informatie

Blauwe pistes28 km Sleepliften11Seizoenstart5 december
Rode pistes52 km Stoeltjeslift(en)12Seizoenseinde18 april
Zwarte pistes40 km Gondels4Gletsjer
Skiroutes0 km Treinen1Minimale hoogte1444 m
Totaal120 km Capaciteit29940 pers/uurMaximale hoogte2961 m

travelDorpen in het skigebied SkiArena Andermatt-Sedrun

travelDeelskigebieden

Highlight: Ace snowpark

Het Ace snowpark is een uitgebreid funpark van maar liefst 900 meter lang. Het park is onderverdeeld is verschillende niveaus, zodat iedere liefhebber zijn eigen uitdaging terugvindt. De beginners wagen zich aan hun eerste tricks in het ‘Small’-gedeelte, gemiddelde freestylers vind je terug in het ‘Medium’-gedeelte en tot slot is er het ‘Large’-gedeelte voor de echte professionals. Ieder gedeelte is gevuld met de obstakels zoals kickers, boxen en rails, waarop freestyle skiërs de vetste trucs en sprongen op kunnen laten zien.

Freestyle & Freeride in SkiArena Andermatt-Sedrun

Funparks 1Tables
HalfpipeBoxes
QuarterpipeRails
BoardercrossFreeride toegestaan
KickersFreeride-zone

Skipasprijzen 6-dagen laagseizoen

Laagseizoen Kinderen Volwassenen Gratis tot
Skiarena Andermatt-Sedrun CHF - CHF -

Skipasprijzen 6-dagen hoogseizoen

Hoogseizoen Kinderen Volwassenen Gratis tot
Skiarena Andermatt-Sedrun CHF - CHF -

Weblogs over SkiArena Andermatt-Sedrun

30 juli 2018 door Thijs in 'Nieuws''

Er wordt al vele jaren gewerkt aan de skiverbinding tussen Andermatt, Sedrun en Disentis. Deze zomer wordt de laatste stap gezet door de aanleg van twee grote nieuwe liften. SkiArena Andermatt-Sedrun en Disentis gaan tevens nauwer met elkaar samenwerken en het gebied als één skiregio presenteren. Het skigebied beschikt voortaan over 180 kilometer aan pistes en door de uitgestrektheid kun je een prachtige skitour maken. In dit weblog nemen we de nieuwe 10-persoons gondel Oberalppass-Schneehüeners... Meer ›

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Sneeuwhoogte
SkiArena Andermatt-Sedrun

Berg0 cm
Dal0 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied SkiArena Andermatt-Sedrun. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes geen info
Km pistes open 0
Liften open-
Rodelbaan open open
Snowpark gesloten

Reisorganisaties
andermatt