Skip to navigation Skip to main content
Wandelen in de sneeuw in Gastein Salzburgerland Oostenrijk
© Gasteinertal Tourismus Gmbh, Christoph Oberschneider

In Gastein kun je tijdens je wintersport zo veel meer doen dan skiën of snowboarden. De drie dorpen Dorfgastein, Bad Gastein und Bad Hofgastein hebben allemaal bijzondere activiteiten te bieden, die je bijna laten twijfelen of je wel de berg op wilt om te gaan skiën! Hier zijn onze tips voor 7 activiteiten die je wintersport in Gastein nog leuker maken.

1. Winterwandelen naar de bevroren Gasteiner waterval

De natuur van Gastein nodigt uit om te gaan winterwandelen. Of je nu voor winterwandelschoenen of speciale sneeuwschoenen kiest, je vindt allerlei geprepareerde winterwandelroutes die je naar de mooiste plekken brengen. Wat denk je van een wandeling naar de ijzig bevroren Gasteiner waterval? Die is echt spectaculair om te zien.

Winterwandeling op sneeuwschoenen in Gastein
© Gasteinertal Tourismus Gmbh, Marktl Photography

2. Proef de speciale 'Gastein Skihauben' gerechten

Wandel vooral door naar een van de berghutten, om daar bij de open haard van iets lekkers te genieten. Als je geluk hebt kom je bij een van de zes geselecteerde hutten uit, waar de 'Gastein Skihauben' gerechten worden geserveerd. Zes bekende koks uit Salzburg hebben toprecepten ontwikkeld voor gerechten die van 8-12-2022 tot 16-4-2023 door de koks van de hutten worden nagemaakt. Je smaakpapillen worden hier optimaal verwend.

3. Bij volle maan dineren in de buitenlucht

Op 1590 meter hoogte, in het Nationalpark Hohe Tauern boven Bad Gastein, kun je tijdens volle maan tussen de besneeuwde bergen in de open lucht dineren. De gezellig lange eettafel krijgt met fakkels een sprookjesachtige sfeer. En terwijl jij met open mond naar de fonkelende sterren kijkt, wordt een 5-gangen menu van topniveau geserveerd. Het is aan jou om je aandacht te verdelen tussen het lekkers op je bord en het indrukwekkende natuurschouwspel om je heen, dat door de volle maan magisch wordt verlicht. Romantischer kan bijna niet!

Dineren aan een lange tafel in de buitenlucht bij volle maan
© Gasteinertal Tourismus Gmbh, Marktl Photography

4. Samen een wedstrijdje rodelen

Samen op een sleetje van de berg of zelfs een wedstrijdje doen wie het snelste beneden is: op de twee rodelbanen in Gastein heb je gegarandeerd rodelplezier. Op de Schlossalm ligt de natuurrodelbaan Aeroplan, die met 3,3 kilometer lengte en snel opvolgende, brede bochten ideaal is voor een wedstrijdje sleeën met het hele gezin. ’s Avonds na het skiën kun je terecht op de natuurrodelbaan Bellevue Alm. Deze baan wordt namelijk tot middernacht verlicht. Je hoeft niet met je sleetje omhoog te klimmen, want een fijne 1-persoons stoeltjeslift brengt je naar boven. Daarvandaan kun je 2,5 kilometer omlaag rodelen.

Groep husky's trekt een slede door de sneeuw in Gastein
© Gasteinertal Tourismus Gmbh, Marktl Photography

5. Tem een roedel husky’s

Husky’s, die ruwe, hyperactieve poolhonden met de staalblauwe ogen doen niets liever dan keihard rennen. Het liefst voor een sleetje uit. Tijdens een husky workshop in Gastein kun je dat zelf ervaren. Na een informatieve introductie krijg jij de touwtjes in handen: met 2 tot 6 husky’s voor je slede ga je op pad door de diepe sneeuw. De gids zorgt ervoor dat jullie niet verdwalen en dat jij helemaal in dit ruige avontuur kunt opgaan.

Klein kind eet Buchteln in de winterzon in Gastein met bergen op de achtergrond
© Gasteinertal Tourismus Gmbh, Christoph Oberschneider

5. Ouderwetse sneeuwpret

Het hoeft niet altijd spectaculair of luxe te zijn. De grote hoeveelheden sneeuw in Gastein lenen zich er uitstekend voor om een sneeuwpop bij je hotel of appartement te bouwen. Hoe groter, hoe beter! Met een wortel als neus en twee steentjes als ogen is de sneeuwpop de hele vakantie de mascotte van jullie wintersport. Als het tussentijds gaat sneeuwen kun je de neerdwarrelende sneeuwvlokken gewoon oplikken, zo zuiver is de lucht hier.

Twee bezoekers van de Felsentherme in Gastein genieten van het uitzicht op het complex en de omgeving
© Gasteinertal Tourismus Gmbh, Steinbauer

6. Ontspannen in de Thermen

Wat is er meer ontspannend dan om na een inspannende skidag heerlijk te kunnen dobberen in warm, bubbelend thermaal water? In Gastein zijn twee prachtige wellnesscomplexen waar je urenlang kunt relaxen. De Alpentherme in Bad Hofgastein beschikt over een groot aantal zwembekkens en is geschikt voor het hele gezin. De Felsentherme in Bad Gastein is gedeeltelijk in de bergwand ingebouwd, wat een bijzonder geborgen gevoel geeft. Beide thermen zijn iedere dag geopend.

7. ‘Wild’ spotten

Wie houdt er nu niet van eekhoorntjes? Als je een wandeling over de Kaiser Wilhelm promenade in Bad Gastein maakt, moet je niet vreemd opkijken als er kleine, nieuwsgierige eekhoorntjes aan je zijde mee wandelen. Dit is hun vaste honk en ze willen heel graag aan je laten zien hoe snel en leuk ze zijn. Sluit je wintersport met kinderen, familie of vrienden met deze wandeling af en je wintersport in het Gasteinertal blijft voor altijd in je geheugen gegrift.

Heb je zin gekregen in een wintersport in Gastein? Vraag bij de VVV Gastein informatie over beschikbare accommodaties aan.

Dit blog is geschreven in samenwerking met Gasteinertal Tourismus.

Winter Esther

Over Esther

Hoewel Esther ooit is begonnen met skiën, ging haar wereld pas echt open toen ze op een snowboard kwam te staan. Vanaf dat moment is ze nergens liever dan op de pistes! Ze is zelfs zo dol op wintersport, dat Oostenrijk drie jaar lang haar thuisbasis was.