Hoogte: 712-1700 Meter

Skiregion Dachstein-West in het kort

  • Skiregio met meerdere deelskigebieden
  • Grootste gedeelte van de pistes zijn rood
  • Pistes gaan tot maximaal 1700 meter

Skiregion Dachstein-West

In het hartje van Oostenrijk ligt Skiregion Dachstein-West. Een veelzijdige skiregio waar zowel ervaren skiërs als families met kinderen zich thuis voelen. Het liftensysteem is modern en de pistes worden voorzien van sneeuw door moderne sneeuwinstallaties. Erg hoog ligt de Skiregion Dachstein-West namelijk niet, de pistes reiken tot een beperkte hoogte van 1700 meter. Het hoofdskigebied van Skiregion Dachstein-West strekt zich uit tussen Gosau, Rußbach en Annaberg. In dit weidse skigebied kun je onder andere de 44 km lange skitocht ‘Panaronda’ skiën. Een échte aanrader!

Onder families met kinderen is de Skiregion Dachstein-West al jaren geliefd. De prijzen voor skipassen en accommodaties liggen hier lager dan elders in de regio en de skigebieden zijn zeer kindvriendelijk ingesteld. Brumsiland in Gosau, het Bärencamp in Rußbach en Fuxi´s Kinderland in Annaberg-Astenwinkel zijn hier goede voorbeelden van. Ook voor langlaufers en wandelaars liggen er tal van routes klaar in de Skiregion Dachstein West. Skiregion Dachstein West bestaat uit meerdere deelgebieden, zoals Gosau-Rußbach-Annaberg, de Karkogel bij Abtenau en de Krippenstein bij Obertraun. Met de skipas voor de complete regio heb je toegang tot 160 kilometer aan pistes.

Snowplaza beoordeling

Beginners
Freeride/off-piste
Gevorderden
Langlauf
Experts
Sneeuwzeker
Families/kinderen
Prijsniveau
Snowboard/freestyle
6.9

Gemiddelde beoordeling

op basis van 40 beoordeelingen door bezoekers

Erg mooi familiegebied, zeker ook voor beginnende skiërs. Skischool super goed, veel tijd voor de mensen en zeer vriendelijk.

Schrijf een beoordeling ›

 

Skiregion Dachstein-West: 160 km skiplezier

Met de skipas voor de complete Skiregion Dachstein-West heb je toegang tot de pistes van Gosau/​Russbach/​Annaberg (51 km), de Karkogel in Abtenau (9 km), de Krippenstein bij Obertraun (12 km+30 km off-piste), de Feuerkogel (16 km), Skilift Lammertal in Lungötz (1,5 km), St. Martin am Tennengebirge (3 km), Hallein/Bad Dürrnberg (10 km) en Werfenweng (27 km). Wanneer je al deze pistekilometers bij elkaar optelt beschikt Skiregion Dachstein-West over 160 kilometer aan pistes. De meeste wintersporters zullen echter voor één van deze skigebieden kiezen, waarbij Gosau-Russbach-Annaberg het populairst is. Dit uitgestrekte skigebied beschikt met name over rode pistes, maar ook beginners en families voelen zich hier thuis.

Overzicht pistes & liften in Skiregion Dachstein-West

Pistes

Liften

Extra informatie

Blauwe pistes23,4 km Sleepliften14Seizoenstart5 december
Rode pistes36,6 km Stoeltjeslift(en)9Seizoenseinde11 april
Zwarte pistes6,0 km Gondels4Gletsjer
Skiroutes0,0 km Treinen0Minimale hoogte712 m
Totaal66,0 km Capaciteit32200 pers/uurMaximale hoogte1700 m

travelDorpen in het skigebied Skiregion Dachstein-West

travelDeelskigebieden

Highlight: de 'Gaudipistes' van Dachstein-West

Alsof de pistes al niet voor genoeg skiplezier zorgen, zijn er in Skiregion Dachstein-West ook nog eens de 'Gaudipistes'. Dit zijn funpistes die bij jong en oud voor nog meer plezier zorgen. Zo is er de buckelpiste in Buckelpark Höhlbühel en de slalomafdaling met tijdmeting die natuurlijk de naam van Marcel Hirscher draagt (afkomstig uit Annaberg). Niet zo competitief ingesteld? Waag je aan de 'Wilden Hilde' met een hellingspercentage van 67% of de nog uitdagendere 'Freien Fall' bij de Rottenhofhütte. Zodra je bovenaan deze piste staat begrijp je precies waarom er voor deze naam is gekozen.

Freestyle & Freeride in Skiregion Dachstein-West

Funparks 4Tables
HalfpipeBoxes
QuarterpipeRails
BoardercrossFreeride toegestaan
KickersFreeride-zone

Skipasprijzen 6-dagen laagseizoen

Laagseizoen Kinderen Volwassenen Gratis tot
Skiregion Dachstein West EUR 139.30 EUR 207.80 5 jaar
Super Ski Card EUR 151.00 EUR 281.00
Karkogel EUR 70.00 EUR 146.00 5 jaar

Skipasprijzen 6-dagen hoogseizoen

Hoogseizoen Kinderen Volwassenen Gratis tot
Skiregion Dachstein West EUR 139.30 EUR 221.00 5 jaar
Super Ski Card EUR 151.00 EUR 303.00
Karkogel EUR 70.00 EUR 146.00 5 jaar

Weblogs over Skiregion Dachstein-West

16 mei 2019 door Florien in 'Nieuws', Aankondigingen''

Oostenrijk heeft een geweldige winter gehad. In januari viel zelfs een recordhoeveelheid sneeuw. Nu, enkele maanden later en halverwege het voorjaar, lijkt het nog steeds winter. De afgelopen twee weken zijn zeer koud geweest en het heeft zelfs gesneeuwd tot in de dalen. Koning Winter was weer helemaal terug! De meeste skigebieden zijn al sinds Pasen dicht, maar vanwege de grote hoeveelheden sneeuw en uitstekende kwaliteit hebben Hochkar en Dachstein West toch besloten hun liften dit weekend wee... Meer ›

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Sneeuwhoogte
Skiregion Dachstein-West

Berg0 cm
Dal0 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Skiregion Dachstein West. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes geen info
Km pistes open 0
Liften open-
Rodelbaan open
Snowpark