15 november 2016 door Florien in 'Nieuws''

Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn gaat dit weekend open

Het begint er steeds meer op te lijken dat Koning Winter dit jaar goed gezind is. Afgelopen weekend hebben verschillende skigebieden in Oostenrijk, Italië, Zwitserland en Duitsland de eerste pistes geopend. Zo heeft Winterberg heerlijke beelden opgeleverd. Omdat het voldoende gesneeuwd heeft, besluit ook Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn deze zaterdag een deel van haar pistes te openen. Goed nieuws, want daarmee opent ook dit gebied eerder dan gepland. Met zo’n 20 centimeter in het dal en 50 cm op de berg wordt dat in ieder geval op en top genieten!

Skiën & après-skiën op zaterdag en zondag

Het heeft de afgelopen flink gesneeuwd in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn en daarom heeft ook dit gebied besloten om een deel van haar pistes te openen. Tot nu toe kun je alleen skiën in het weekend van 19-20 november en 26-27 november. Ondanks de geruchten over het weer, verwacht het gebied voldoende sneeuw te hebben voor de officiële opening op 3 december. Vanaf deze officiële start van het skiseizoen zal het gebied de hele week geopend zijn. Nu zul je het moeten doen met een deel van de pistes op de Zwölferkogel in Hinterglemm en op de Asitz in Leogang. Naast dat de eerste pistes openen, opent ook de eerste après-skibar. De 12-er Treff bij het middelstation van de Zwölferkogel zal zorgen voor de eerste warme choco’s en biertjes.

Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn gaat dit weekend open

Op de piste voor een aantrekkelijke prijs

Deze eerste skidagen van het seizoen zullen worden aangeboden tegen aantrekkelijk gereduceerde prijzen. Zo kost een dagpas 30 euro en een pas voor twee dagen 59 euro. Flink goedkoper dan het voor- en hoogseizoen en ideaal voor een weekendje skiën in november. Kinderpassen zijn zo’n 50% goedkoper.

De volgende liften zijn geopend:

Er gaan dit weekend slechts een aantal liften open in het gebied. De openingstijden verschillen per lift, dus daarom hebben we die er voor het gemak even achter gezet. Houd de openingstijden dus goed in de gaten als je die kant op gaat. Naast deze liften gaan ook de volgende restaurants open: de Winkler Alm, 12er Treff, de Alte Schmiede en de Stöckalm.

  • Zwölferkogelbahn I + II - 8:30-16:15 uur
  • Asitzbahn I + II - 8:00-16:30 uur
  • Liften in het Asitzmulde - 9:00-16:00 uur

witte bergen

De nieuwe Schönleitenbahn op de Zwölferkogel

Ook Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn heeft het afgelopen jaar flink geïnvesteerd in het skigebied. Een voorbeeld daarvan is de nieuwe tien-persoons gondel, de Schönleitenbahn. In het filmpje hieronder zie je de eerste proefrondjes van deze nieuwe lift.

Wat een heerlijke vooruitzichten! Ga jij dit weekend ook richting de sneeuw?

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.