Skip to navigation Skip to main content

Heerlijke condities en een echt wintersportgevoel in Winterberg

7750 - Heerlijke condities en een echt wintersportgevoel in Winterberg (1)

Kun jij ook echt niet wachten tot de wintersport en heb je de hellingen van de Nederlandse indoorskicentra ondertussen wel gezien? Dan is Skiliftkarussell Winterberg in Duitsland een uitstekend alternatief. Vorig seizoen hebben we tot januari moeten wachten, maar dit jaar heeft het skigebied afgelopen zaterdag haar eerste lift en piste geopend. Op dit moment is het nog wel even afwachten of het gebied bij voldoende sneeuw vaker open gaat, maar als dat zo is, ga er dan zeker heen! Ideaal om de wintersportsfeer weer even te proeven en de eerste sporen in de sneeuw te zetten.

Skiën op 13 november

Na het fantastische nieuws van vrijdag over de opening van de lift en piste in Winterberg dit weekend, begon het wintersportgevoel echt te kriebelen. Op zaterdag spontaan bedacht, op zondagochtend vroeg in de auto. Hoe dichter je bij Winterberg in de buurt komt, hoe meer sneeuw je her en der op de heuvels ziet liggen. Eén van de leuke dingen van Winterberg is, dat je de hoeveelheid sneeuw in het dorp pas ziet als je er echt dicht in de buurt komt. Eenmaal in Winterberg waan je je in een winterwonderland. Overal waar je kijkt ligt sneeuw en lopen er mensen met dikke jassen en sleetjes rond. De frisse berglucht komt je meteen tegemoet als je uit de auto stapt en dat in combinatie met al die sneeuw, doet je al snel de wekker van half 6 die ochtend vergeten. Als het hele gebied van Winterberg geopend is, dan kun je op verschillende punten de piste op. Afgelopen zaterdag heeft het gebied alleen de vier-persoons Sessellift geopend. Vul Remmeswiese in op de TomTom en je komt er vanzelf.

Niet te druk en een prima piste

De condities op de piste waren prima. Daar waar de sneeuwkanonnen aan stonden was het niet heel fijn skiën, maar ski je daar een beetje omheen, dan is het voor zo’n eerste dag in de sneeuw helemaal prima. Later op de dag komen er wel steeds meer sporen in van wandelaars en her en der zijn er wat bruine plekken te zien. Omdat het nog zo vroeg in het seizoen is en het gebied redelijk dichtbij Nederland ligt, hadden wij verwacht dat het er flink druk zou zijn. Dat viel gelukkig alles mee. Bij de skilift konden we eigenlijk zo doorschuiven de lift in en ook op de piste zelf viel het mee. Houd wel rekening met wandelaars en mensen met sleetjes.

De eerste curryworst en schnitzel van dit seizoen smaken heerlijk!

Onderaan de piste is één typisch Duits restaurantje te vinden. Ook hier viel het ons alles mee met de drukte. Na een paar afdalingen geniet je van heerlijke warme chocomelk met slagroom en tijdens de lunch biedt de menukaart in het buffetrestaurant verschillende mogelijkheden. Huisgemaakte Goulashsoep, Wiener Schnitzel, Curryworst en ga zo maar door. Allemaal typische wintersportgerechten. Uiteraard verslinden wij met smaak een curryworst en schnitzel, want hé, je bent op wintersport toch!

Winterberg, ideaal voor een mini skivakantie

Omdat er slechts één lift en één piste geopend is, moet je er nog niet al te veel van verwachten. Wel is het een heerlijk alternatief voor de indoor skicentra in Nederland en het echte wintersportgevoel. Je kunt ervoor kiezen om vroeg op te staan, maar wat ik je zou aanraden is om er toch een overnachting aan vast te plakken. Vanaf Amsterdam ben je er met zo’n 3,5 uur rijden. Op die manier hoef je niet heel vroeg uit bed, kun je ook het dorpje nog een beetje ontdekken en krijg je een optimaal vakantiegevoel. De kosten voor een skipas zijn nu 21 euro per dag. Heb je geen eigen materiaal, dan kun je dat onderaan de piste huren.

Weinig wachttijden, witte bergen en besneeuwde bomen


Op dit moment is er nog onduidelijkheid of het skigebied bij voldoende sneeuwval vaker open gaat. Check dus even vooraf of de pistes en liften ook daadwerkelijk geopend zijn voordat je die kant op gaat.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.