4 november 2021 door Florien in Nieuws

Het lijkt wel winter in de Alpen! Veel verse sneeuw en zelfs meerdere witte dorpen. De voorspellingen van afgelopen maandag zijn helemaal uitgekomen. Gisteren begon het in veel gebieden al te sneeuwen en ook nu dwarrelen er op veel plaatsen nog dikke vlokken naar beneden. Tot en met vanavond is er tussen de 60 en 90 cm sneeuw voorspeld, met lokaal uitschieters naar meer dan een meter. Het is wederom een feest om naar de webcambeelden te kijken.

Week vol verse sneeuw

Tot nu toe hebben we over de eerste week van november niks te klagen. Met het ingaan van de wintertijd heeft ook Koning Winter weer van zich laten horen. Op maandag overdag en dinsdagnacht kwam de sneeuw al met bakken uit de hemel en ook gisteren en vandaag is dat het geval. Tot en met vanavond kan er lokaal meer dan een meter sneeuw vallen en met een sneeuwgrens tussen de 1000 en 1500 meter, zijn zelfs meerdere dorpen wit gekleurd. In de lagergelegen gebieden heeft dit zelfs al voor de nodige sneeuwchaos gezorgd. Verschillende wegen in Oostenrijk, zoals de A13 en de Brennerautobahn, waren door de flinke sneeuwval vannacht enkele uren gesloten. 

De rust keert weer terug

Na vandaag keert de rust weer terug in de Alpen. Vanaf morgen klaart het op en kunnen de Alpenlanden rekenen op een zonnig weekend. Een hogedrukgebied krijgt vanaf dat moment de overhand. Voorlopig is er geen nieuwe sneeuwdump te zien op de weerkaarten, maar we houden je uiteraard op de hoogte met het Alpenweer

Mijn collega's zijn dit weekend aanwezig bij de Winteropening in Sölden en de weersvoorspellingen kunnen bijna niet beter: verse sneeuw en een stralend zonnetje. Ik zou willen dat ik er ook bij kon zijn!

Doe mee met de prijsvraag en win een wintersport!

Prachtige plaatjes

Afgelopen dinsdag was het al genieten van prachtige webcambeelden en ook nu zijn ze weer heerlijk winters. Dit keer niet met een strakblauwe lucht op de achtergrond, maar wel met dikke vlokken sneeuw op de voorgrond. Krijg jij ook zo'n zin om je ski's van zolder te halen en die kant op te gaan?

Sneeuw in Ellmau
Ellmau
Camping Morteratsch in Pontresina (Zwitserland)
Camping Morteratsch in Pontresina (Zwitserland)
Sneeuw in SkiWelt
Going am Wilder Kaiser
Ehrwalder Alm
Ehrwalder Alm
Sneeuw Zillertal Arena
Zillertal Arena
Alpbach
Alpbach
Skicircus
Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn
Zauchensee
Zauchensee
Kleinwalsertal
Kleinwalsertal
Alta Badia
Alta Badia
Val Gardena sneeuw
Val Gardena
Brandnertal
Brandnertal
Brauneck
Brauneck
Obertauern sneeuw
Obertauern
Santa Christina
St. Christina
Stuben am Arlberg
Stuben
Graun im Vinschau
Graun im Vinschau
Kaltenbach
Kaltenbach
Lucknerhaus
Lucknerhaus, Kals am Großglockner
Planai
Planai, Schladming-Dachstein
Toblach
Toblach
Tannheimer Tal
Vitales Land: Tannheimer Tal & Reutte
Virgen
Virgen

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen