2 november 2021 door Florien in Nieuws

Goedemorgen op deze mooie morgen in november! En een mooie ochtend is het zeker weten. Het heeft gisteren en vannacht flink gesneeuwd in de Alpen en ik zit dan ook dolenthousiast naar de webcambeelden te kijken. Wat is het prachtig in de skigebieden! Zelfs vanaf een afstand is het een feest om naar de vers gevallen sneeuw te kijken. Lokaal is er ruim een halve meter sneeuw naar beneden gekomen en aangezien de sneeuwgrens flink is gedaald, zijn zelfs meerdere dorpen wit gekleurd. Benieuwd naar de beelden? 

Heel veel verse sneeuw

Zoals je gisteren al in het weerbericht kon lezen, heeft er een flinke weeromslag plaatsgevonden. De afgelopen weken was het vooral zonnig en zacht herfstweer, maar daar kwam gisteren verandering in. Een actief koufront bracht flink wat neerslag naar de Alpen en in de hogergelegen gebieden viel die neerslag vooral als sneeuw. De sneeuwgrens begon rond de 2500 meter, maar daalde geleidelijk naar 1500 meter. Het resultaat: sneeuw tot in enkele dorpen en hoger in de bergen lokaal wel een halve meter verse sneeuw. 

Nog meer sneeuw in aantocht

Maar het is nog niet gedaan met de sneeuw. Vandaag is het over het algemeen zonnig en droog, maar daar komt morgen weer verandering in. Op woensdag en donderdag wordt er opnieuw veel neerslag verwacht. Tot en met donderdagavond is er tussen de 60 en 90 cm sneeuw voorspeld, met lokaal uitschieters tot meer dan een meter. Aan de noordkant van de Alpen daalt de sneeuwgrens nog verder richting de 1000 meter hoogte, aan de westkant komt de sneeuwgrens tussen de 1000 en 1500 meter hoogte te liggen. Opnieuw zullen ook veel dorpen getrakteerd worden op een vers wit laagje.

Doe mee met de prijsvraag en win een wintersport

Fantastische webcambeelden

De webcambeelden van vanochtend zijn absoluut fantastisch te noemen. Het lijkt op dit moment meer winter, dan herfst in de Alpen. Er ligt een dikke laag sneeuw, zelfs in een aantal dorpen. Kijk mee en geniet.

Val Gardena verse sneeuw
Val Gardena
Westendorf
Westendorf
Zillertal Arena
Zillertal Arena
Arabba
Arabba
Verse sneeuw Lech am Arlberg
Lech am Arlberg
Obergurgl
Obergurgl
St Anton am Arlberg
St. Anton am Arlberg
Bad Kleinkirchheim
Bad Kleinkirchheim
Damüls
Damüls
Hochsölden
Hochsölden
Ischgl
Ischgl
Lienz Faschingalm
Lienz Faschingalm
Lucknerhaus
Lucknerhaus
Saalfelden
Saalfelden
Samnaun
Samnaun
Schlegeis Alpenstraße
Schlegeis Alpenstraße
Veit Defereggental
St. Veit im Defereggental
Tiroler Zugspitz Arena
Tiroler Zugspitz Arena
Turracher Höhe
Val Thorens
Feldkopf (Karinthië)
Zauchensee
Zauchensee
Astental
Astental
Avoriaz
Avoriaz
Lienz
Lienz
Saalbach
Saalbach
Saas-Fee
Saas-Fee
Santa Christina sneeuw
St. Christina
Virgen Osttirol sneeuw
Virgen
Garmisch Classic
Garmisch Classic
Obertauern verse sneeuw
Obertauern

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen