Skip to navigation Skip to main content

5 verkoelende wintersport ijsjes om thuis te maken

52543 - 5 verkoelende wintersport ijsjes om thuis te maken (3)

Eindelijk is het weer zomer! En bij deze zomerse temperaturen is wat verkoeling wel gewenst. Waar kan dat nou beter mee dan met een wintersport ijsje? Tal van ijsjes die aan wintersport doen denken, kun je heel eenvoudig zelf maken. Er zijn zelfs kant-en-klare ijsjes verkrijgbaar die je alleen maar in de vriezer hoeft te doen. In dit weblog vijf verkoelende wintersport ijsjes om thuis te maken.

#1. Skiwasser ijsjes

Skiwasser ijsjes zijn heel eenvoudig om zelf te maken! Het makkelijkste is om dit met ijslollyvormpjes (Bol.com, € 10,99) te doen. Aangezien het een aantal uren kost voor het Skiwasser ijs hard is, kun je ze het best een dag van tevoren maken. Je kunt de Skiwasser ijsjes prima maken op basis van Belvoir Raspberry/Lemon limonadesiroop (o.a. Albert Heijn). Meng de 100ml limonadesiroop met 200 ml water. Giet dit in vier ijsvormpjes en voeg eventueel een paar stukjes fruit (framboos) toe. Steek de stokjes erin en plaats de ijsjes in de vriezer.

52543 -  (3)
Hmmmm heerlijk zo'n Skiwasser ijsje

#2. Aperol Spritz ijsjes

Aperol Spritz, heerlijk! Laat staan als je er ijsjes van wilt maken. Het enige wat je ervoor nodig hebt is Aperol, twee sinaasappels, bruiswater en Prosecco. Snijd één sinaasappel doormidden en maak er vervolgens plakjes van, de andere sinaasappel pers je uit. Meng het sinaasappelsap (50 ml), 100 ml prosecco, 100 ml bruiswater en 100 ml Aperol in een grote maatbeker. Vul de ijsvormpjes met een plakje sinaasappel, schenk het mengsel erin, plaats de stokjes en zet de vormpjes in de vriezer. Bekijk hier nog meer manieren om Aperol Spritz ijsjes te maken >

#3. Toblerone ijs

Toblerone behoort tot de lekkerste chocoladesoorten van Zwitserland. Wist je dat er ook Toblerone ijsjes bestaan? Dit heerlijke ijsje op een stokje biedt alles wat je van Toblerone mag verwachten: honing, amandelen, nougat en chocoladeroomijs (puur of wit). Als je geluk hebt kun je deze Toblerone ijsjes vinden bij de grotere supermarkt en anders dien je ze online te bestellen. Je kunt echter ook prima zelf een ijscoupe verzinnen met Toblerone. Snijd hiervoor 50 gr amandelen en 150 gr Toblerone fijn en laat 100 gram melkchocolade smelten. Klop 500 ml gecondenseerde melk samen met 500 ml slagroom luchtig, meng hier vervolgens de amandelen, Toblerone en een deel van de chocolade doorheen. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en giet hier het mengsel in. Doe hier de rest van de Toblerone (gehakt) en chocolade bovenop en laat het ijs in de vriezer opstijven.

#4. Flügel ijs

De après-ski is niet compleet zonder een flesje Flügel. Maar wist je dat er ook Flügel ijsjes verkrijgbaar zijn? Hiervoor hoef je niet eens zelf te mengen, deze ijsjes zijn al kant-en-klaar te koop. Je hoeft deze Frozen Flügel cocktails met 5% cocktails alleen maar in de vriezer te doen om hard te laten worden. Vervolgens heb je een heerlijk ijsje met die kenmerkende zoete smaak van blauwe bessen en framboos. Het dopje op de neus zit helaas niet inbegrepen.

#5. Beer float: meloenijs met Weissbier

Heb je wel eens gehoord van een beer float? Niets meer en niets minder dan een bolletje ijs in een glas bijpassende bier. Weissbier en Radler zijn hier prima voor geschikt! Mix Weissbier bijvoorbeeld met meloenijs of Radler met een bolletje citroenijs.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.