15 januari 2021 door Miranda in Algemeen

Een warme chocolademelk met rum rond een uur of 11, een witbiertje tijdens de lunch en de nodige shotjes om 4 uur in de après-ski. Op wintersport wordt genoeg alcohol gedronken. Niet alleen in de après-ski, maar ook op de piste en in het hotel of appartement. De berglucht werkt magisch en zorgt ervoor dat er maar weinig dagen zijn dat we wakker worden met een kater. En heb je die wel? Dan bestel je gewoon een groot glas Skiwasser en alle problemen zijn weer verdwenen. En, gelukkig, deze drankjes smaken thuis ook heel goed!

#1. Heiße choco met rum en slagroom

Als het heel hard sneeuwt en de temperaturen laag zijn, dan is een warme choco met rum erg welkom. Je koude handen warmen aan de beker en de warme tinteling van de rum bij iedere slok. Daarna kun je er weer helemaal tegenaan!

Warme choco

#2. Kleiner Feigling

Kleiner Feigling is een vijgenlikeur op basis van wodka. Het drankje zit in hetzelfde flesje als een Flügel en dient in één keer achterover gegooid te worden. De vrolijke ogen op het etiket zijn voor iedere wintersporter herkenbaar.

#3. Flying Hirsch

Flying Hirsch, Jägerbomb of vliegend hert. Verschillende namen, maar het draait allemaal om hetzelfde: een longdrinkglas met een laag Redbull met een klein flesje Jägermeister er in. Tijdens de après-ski vliegen er bladen vol doorheen.

#4. Bier

Bier, bier en nog eens bier. Of het nou witbier, gewoon bier of een Radler is, op wintersport smaken ze allemaal goed. Kleine biertjes, halve liters en ga zo maar door. Hoeveel drink jij er gemiddeld op één dag?

#5. Aperol Spritz

Aperol Spritz wordt in Oostenrijk en Italië volop gedronken. Het zoete bittertje van de Aperol gaat perfect samen met prosecco en een beetje bruiswater. Flink wat ijsklontjes en een schijfje sinaasappel erbij en het drankje is compleet. Aperol Spritz kom je ook tegen in variaties met witte wijn, maar de originele zijn toch echt het allerlekkerst!

Aperol Spritz

#6. Flügel

Als je met een groep vrienden gaat après-skiën, dan besluit je van tevoren altijd om geen doos Flügel aan te schaffen. Veel te duur! Maar dan, als de sfeer er na 10 bier goed in zit, gaat de eerste doos over de bar. Gevolgd door een tweede, een derde en… De volgende ochtend zit de hele groep onder de stickers.

#7. Jägerthee

Jägerthee is een verleidelijk kopje thee om te drinken tijdens het skiën. Eén slokje van het goedje en je voelt van binnen alles warm worden. Lekker kruidig en een perfect opkikkertje. Jägerthee wordt oorspronkelijk gemaakt van zwarte thee met rum of Schnapps, maar er zijn tegenwoordig meerdere varianten van te vinden.

#9. Schümli Pflümli

Tijdens een koude wintersportdag in Zwitserland is niks lekkerder dan een Schümli Pflümli. Dit warme drankje wordt gemaakt met koffie, suiker, pruimen Schnapps en slagroom. Lekker warm en een echte opkikker!

#8. Glühwein

Naast Jägerthee en een kop warme chocolademelk met rum, is ook Glühwein een heerlijk drankje om van op te warmen. De kruidige warme wijn geeft je het echte wintersportgevoel.

Gluhwein

#10. Génépi

Génépi, ook wel geschreven als Génépy, wordt al eeuwenlang gedronken in Frankrijk en Italië. Het is een kruidige likeur, gemaakt van Artemisia plantjes en kruiden. De smaken zijn overal anders, omdat iedereen zo z’n eigen variant maakt op dit drankje.

#11. Bombardino

Ben je in Italië, dan is er één drankje dat je echt niet mag overslaan. Bombardino doet haar naam eer aan, want het eerste glas slaat meteen in als een bom! Warme advocaat met een dot slagroom is de combinatie. Ideaal om even helemaal op te warmen na een koude dag in de sneeuw.

#12. Een Apfelstrudeltje

En dan heb ik het niet over dat heerlijke appelgebakje met slagroom en vanillesaus, maar over een echt drankje. Een Apfelstrudeltje bestaat uit Apfelkorn met een toef slagroom en een snufje kaneel. Bierviltje erop, goed schudden en opdrinken.

#13. Schnapps

Schnapps is niet een drankje waar je iedereen blij mee maakt. Toch zijn er een hoop lekkere smaken, waarbij het helemaal niet lijkt alsof je een slok benzine neemt. Geen goedkope rommel met een vruchtje erin, maar ambachtelijk gemaakt met smaken zoals hazelnoot, marilene en kers.

schnapps

#14. Hugo

Hugo is een fris drankje uit Zuid-Tirol, dat de laatste jaren ontzettend populair geworden is. In Nederland kun je het in grote flessen kopen, maar vers gemaakt, is wel zo lekker! Hugo bestaat uit vlierbloesemsiroop, prosecco, bruiswater en takjes munt. Alles in een glas, ijs erbij en drinken maar!

Wat is jouw favoriete wintersportborrel?

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen