2 mei 2020 door Yvonne in Auto

De Duitse Autobahn, you hate it or you love it, al zullen de meesten wellicht neigen naar het eerste. Ga je op wintersport in de Alpen, dan ontkom je haast niet aan dit gevoelsmatig oneindige stuk rechtdoor rijden. Na honderden kilometers gaat de vlakke snelweg eindelijk over in een heuvelachtig landschap. Weer wat kilometers verder zie je ze dan eindelijk in de verte: de bergen! Tussendoor stop je regelmatig, er moet immers getankt worden en wellicht ook gewisseld van chauffeur. Halen we koffie en moet er nog iemand plassen? (Meer herkenbare uitspraken tijdens de heenrijs lees je hier.) Deze dingen die je doet, eet of drinkt langs de Duitse Autobahn komen je vast bekend voor! 

#1. Tanken

Inkoppertje, want waarom stoppen als het niet nodig is? Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk op je bestemming zijn. Sneeuw! Bergen! NU! Toch moet je af en toe stoppen om te tanken. Hoeveel kost de benzine bij dit tankstation? Oja, en wie gaat er eigenlijk tanken deze keer? 

#2. Afval weggooien, vloeistof bijvullen, ruit wassen

Lege flesjes, zakjes, snoeppapiertjes, hup weg ermee, auto lekker opgeruimd. Heb je wel je ruitenwisservloeistof bijgevuld? Misschien nog even controleren. En die ruit en de spiegels zijn alweer vies, dus ook snel even schoonmaken. 

#3. Uitrekken

Dat lange stilzitten word je maar stijf van. Even wat rek- en strekoefeningen doen en een stukje lopen. 

#4. WC-bonnetjes sparen

Zit jouw portemonnee ook vol met Sanifair bonnetjes? Opsparen voor gratis koffie op de terugweg! 

Sanifari bonnetjes
Sanifair bonnetjes, hoeveel heb jij er nog liggen voor komende winter?

#5. 'Winkelen' terwijl je in de rij staat

Gekke Duitse tijdschriften, leuke sleutelhangers, telefoonopladers, mokken met namen, wegenkaarten, snoep, drinken, knuffels, dvd's... Aan het eind van de wintersport ben je weer helemaal op de hoogte van wat er in een tankstation te vinden is. 

#6. Je eerste Pretzel/Broodje Schnitzel/Duitse worst eten

Zo'n lekker klef broodje Schnitzel, of een broodje worst met mosterd, lekker! Sommige tankstation hebben zo'n leuk rekje staan met Pretzels, heerlijk om aan te knabbelen in de auto. (Waarna natuurlijk de hele auto vol kruimels zit, maar ach het is vakantie.)

#7. Vieze koffie drinken (beter dan niets)

Gelukkig is de kwaliteit van de koffie onderweg er al flink op vooruit gegaan. Natuurlijk verschillen smaken maar op steeds meer plekken kom je een Coffee Fellows, Starbucks, Lavazza en andere bekende koffiemerken tegen. Maar stop je een keer ergens waar je twijfelt over de koffiekwaliteit? Gewoon meenemen want ach, het is beter dan niks. 

Koffie langs de Autobahn
Waar haal jij het liefst koffie onderweg?

#8. Lunchen aan een picknicktafel

Soms is het even fijn om de benen te kunnen strekken en buiten te zitten. Je hebt immers vroeg in de ochtend allerlei broodjes staan smeren en jullie zijn op tijd vertrokken. Her en der bij de parkeerplaatsen en tankstation staan picknicktafels, ideaal voor de lunch bij droog en zonnig weer. Ook het uitzicht op de snelweg geniet je elke keer weer van (sarcasme ;-)). 

#9. Je vignet op de ruit plakken

NIET VERGETEN JE VIGNET OP TE PLAKKEN. 

#10. Eten bij de Burger King / McDonalds 

Oke dit doen we in Nederland of in andere landen ook wel eens, maar dat maakt niet uit. Zelf stop ik altijd op de terugweg bij voorkeur bij de McDonalds. Hebben we wel verdiend toch? Wel jammer dat ze hier andere frietsaus hebben dan in Nederland. 

Lees hier 11 tips voor een wintersport met de auto >

#11. Bij het eerste het beste hotel een tussenstop maken

Het is maar voor één nachtje, dus wat maakt het uit? Soms is het prettig (of nodig) om tijdens de reis een tussenstop te maken langs de Duitse Autobahn. Sommige tankstations hebben een klein hotel en ook de omliggende dorpen bieden vaak wel opties. 

#12. Het zien van de eerste bergen! 

Dit is toch het beste moment van de rit? 

Yvonne is geen ochtendmens, maar als er een piste in de buurt is staat ze het liefst zo vroeg mogelijk bij de lift. Genieten is het belangrijkst. Zowel op het snowboard, tijdens het rodelen, in de après-ski of van een heerlijk bord eten in een knusse berghut.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen