Skip to navigation Skip to main content

De leukste radiozenders naar de wintersport: Nederland - Duitsland - Oostenrijk

Radiozenders Duitsland wintersport
© Spalder Media Group

Radio luisteren onderweg naar de wintersport is niet alleen gezellig, maar ook handig. Naast alle meezingers word je op de hoogte gehouden van het laatste nieuws, het weer en de files. De meeste wintersporters gaan met de auto op wintersport naar Oostenrijk en leggen een groot stuk af op de Duitse Autobahn. Zoeken naar leuke radiozenders is altijd weer een uitdaging. En als je er dan eentje gevonden hebt, ben je 'm vaak snel weer kwijt... Daarom in dit artikel een overzicht van de leukste radiozenders van Nederland naar Oostenrijk via Duitsland.

De leukste radiozenders van Nederland naar Oostenrijk via Duitsland (én terug)

De auto is al jaren het populairste vervoersmiddel van en naar de Alpen. Jaar in jaar uit reizen we bepakt en bezakt naar onze favoriete skigebieden. Zo'n beetje alles kan mee en je bent niet van iemand afhankelijk. De reis naar Oostenrijk is altijd weer een lange zit en daarom is een gezellig muziekje op de achtergrond een welkome afleider van de klok. Lekker meezingen, alvast oefenen op de beste après-skihits en via het nieuws op de hoogte worden gehouden van de actuele verkeerssituatie. Tussendoor wat zelf samengestelde Spotify-lijsten uit de speakers knallen en de tijd lijkt voorbij te vliegen!

Ik vind het altijd zo'n uitdaging om leuke radiozenders te vinden in het buitenland. In een land zo groot als Duitsland is de keuze enorm en omdat je door verschillende deelstaten reist, ben je die ene leuke zender vaak al snel kwijt. Daarom heb ik samen met mijn Duitse en Oostenrijkse collega's de leukste radiozenders van Nederland naar Oostenrijk via Duitsland voor je op een rijtje gezet. Sla dit blog dus snel op als je binnenkort die kant op gaat!

Autorijden op de Duitse Autobahn met radio aan
© Spalder Media Group
Wat is jouw favoriete radiozender onderweg naar de Alpen?

Classics of top 40 muziek?

Het is een flink stuk sturen van Nederland naar Oostenrijk. Je doet al snel een uur of 10 over de reis en met eventuele files soms nog langer. Genoeg tijd om leuke radiozenders voor onderweg naar de wintersport te zoeken! Ga je voor de gouwe ouwe of toch liever voor de hits van nu? Keuze genoeg! Daarom vind je meerdere opties voor jouw tripje naar de Alpen. Van de populairste radiozenders in Duitsland en Oostenrijk tot opties voor een autoreis met classic of top 40 zenders.

De populairste radiozenders in Duitsland en Oostenrijk

Als je met de auto naar de Oostenrijkse skigebieden rijdt, kom je door verschillende deelstaten. Niet alleen in Oostenrijk, maar ook in Duitsland. Beide landen hebben net zoals bij ons in Nederland een aantal populaire radiozenders. Een overzicht vind je hieronder. Via de links kun je de juiste frequenties vinden.

Duitsland

 • Noordrijn Westfalen: WDR 1LIVE (jongerenzender)
 • Noordrijn Westfalen: WDR 2 (top 40 muziek)
 • Noordrijn Westfalen: WDR 4 (classics en Duitse muziek)
 • Hessen: FFH (top 40 muziek)
 • Hessen: HR3 (top 40 muziek)
 • Baden-Württemberg: SWR 3 (top 40 muziek)
 • Beieren: Antenne Bayern (top 40)
 • Beieren: Bayern 3 (top 40 muziek)
 • Beieren: Bayern 1 (classics)

LEES OOK: Herkenbare dingen die je doet, eet of drinkt langs de Duitse Autobahn

Oostenrijk

Radiozenders autorijden wintersport Duitsland Oostenrijk

Met vijf 'hits van nu' zenders naar Oostenrijk

DJ spelen in de auto is leuk, maar het hoeft niet. Er zijn ook opties waarbij je met zo min mogelijk zenderwissels naar je eindbestemming in Oostenrijk kunt rijden. Luister jij graag naar de hits van nu? Dan is onderstaande lijst misschien wel een optie!

 • Nederland: Radio538
 • Duitsland 1e gedeelte (Noordrijn-Westfalen): WDR 2 / WDR 1LIVE
 • Duitsland 2e gedeelte (Hessen/Baden-Württemberg): SWR 3
 • Duitsland 3e gedeelte (Beieren): Antenne Bayern / Bayern 3
 • Oostenrijk: Hitradio Ö3

TIP: Vergeet geen vignet Oostenrijk aan te schaffen!

Met vijf classic zenders naar Oostenrijk

Maar niet alleen met populaire hits kom je in vijf keer wisselen aan in Oostenrijk. Luister je liever naar de classics of ben je Justin Bieber helemaal zat? Dan is onderstaande optie misschien wel wat voor jou!

 • Nederland: Radio 10 / Radio Veronica / SkyRadio
 • Duitsland 1e gedeelte (Noordrijn-Westfalen): WDR 4
 • Duitsland 2e gedeelte (Hessen/Baden-Württemberg): SWR 1
 • Duitsland 3e gedeelte (Beieren): Bayern 1
 • Oostenrijk: Life Radio

Wat is jouw favoriete radiozender naar de wintersport?

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.