7 februari 2019 door Florien in 'Tips''

Iedere keer is de reis naar Oostenrijk weer een behoorlijk lange zit. Het is daarom fijn dat je tussen jullie geklets en de Spotify lijsten ook kunt luisteren naar de radio. Eén probleem, in een land zo groot als Duitsland, is het vaak lang zoeken naar een leuke zender. Heb je die eenmaal gevonden, dan ben je ‘m vaak na een half uur alweer kwijt. Ga jij naar Oostenrijk en rijd je via Duitsland? Lees dan snel verder, want ik heb de leukste zenders voor je op een rijtje gezet.

Ga je voor de 'gouwe ouwe' of worden het de hits van nu?

Onderweg naar de Oostenrijkse skigebieden rijd je voor het grootste gedeelte door Duitsland. Met Spotify red je het best een tijdje, maar wat nou als je de nummers vergeet te downloaden of de lijst zat bent? Dan is radio een heel fijn alternatief. Er zijn in Duitsland veel zenders en daarom heb ik de leukste voor je op een rijtje gezet. Hierbij kun je kiezen tussen zenders met classics of voor top 40 muziek. Daarnaast heb je de mogelijkheid om met slechts 5 zenders in Oostenrijk aan te komen.

Dashboard van een auto op weg naar de wintersport

De populairste radiozenders:

Tijdens de route naar de Oostenrijkse Alpen kom je door verschillende deelstaten. Iedere deelstaat heeft zo haar eigen radiozenders. Hieronder kun je de leukste radiozenders terugvinden die je tegenkomt op de route. Klik op de radiozender voor de exacte frequenties per gebied.

 • Noordrijn Westfalen: WDR 1LIVE (jongerenzender)
 • Noordrijn Westfalen: WDR 2 (top 40 muziek)
 • Noordrijn Westfalen: WDR 4 (classics en Duitse muziek)
 • Hessen: FFH (top 40 muziek)
 • Hessen: HR3 (top 40 muziek)
 • Baden-Württemberg: SWR 3 (top 40 muziek)
 • Beieren: Antenne Bayern (top 40)
 • Beieren: Bayern 3 (top 40 muziek)
 • Beieren: Bayern 1 (classics)
 • Oostenrijk: Hitradio Ö3 (top 40 muziek)
 • Oostenrijk: Kronehit (jongerenzender)

Met vijf top 40 zenders naar Oostenrijk

DJ'en is hartstikke leuk, maar het is ook fijn als je gewoon lekker kunt blijven luisteren. Zo nu en dan moet je de frequentie even wijzigen, maar daar blijft het bij. Dit lijstje is gebaseerd op radiozenders met hits van nu. Klik op het radiostation voor de exacte frequenties per plaats.

1. Nederland: Radio538
2. Duitsland 1e gedeelte (Noordrijn-Westfalen): WDR 2 / WDR 1LIVE
3. Duitsland 2e gedeelte (Hessen/Baden-Württemberg): SWR 3
4. Duitsland 3e gedeelte (Beieren): Antenne Bayern / Bayern 3
5. Oostenrijk: Hitradio Ö3

Met vijf classic zenders naar Oostenrijk

Niet alleen met 'hits van nu' kom je na 5 keer switchen aan in Oostenrijk, ook met 'gouwe ouwe' is dat mogelijk. Ook hier geldt dat je per deelstaat even moet wisselen. Klik op de radiozenders voor de exacte frequentie.

1. Nederland: Radio 10 / Radio Veronica / SkyRadio
2. Duitsland 1e gedeelte (Noordrijn-Westfalen): WDR 4
3. Duitsland 2e gedeelte (Hessen/Baden-Württemberg): SWR 1
4. Duitsland 3e gedeelte (Beieren): Bayern 1
5. Oostenrijk: Life Radio

Wat is jouw favoriete radiozender naar de wintersport? Laat het ons weten in een reactie!

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.