Skip to navigation Skip to main content
51991 - 7 redenen waarom het Skicircus zo'n leuke wintersportbestemming is (3)
© Snowplaza.nl

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is al jaren één van de favoriete bestemmingen van Nederlandse wintersporters. Jaar in jaar uit reizen duizenden Nederlanders naar de bekende wintersportregio en dat is niet zonder reden. Je kunt hier oneindig skiën, lekker eten en van een winters paradijs genieten. Twijfel je om die kant op te gaan? Wij geven we je 7 redenen waarom een wintersport in het Skicircus echt een aanrader is.

#1. Veelzijdig skigebied

Ga je met vrienden of met de familie op skivakantie? Met een grote groep of lekker met z'n tweetjes? Ben je een ervaren skiër of sta je voor het eerst op ski's? Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn biedt wintersportmogelijkheden voor iedere leeftijd en voor alle niveaus. Het grootste gedeelte van de pistes in het gebied is blauw, maar er is ook genoeg uitdaging te vinden op de rode en zwarte pistes. In totaal heb je hier toegang tot 270 km aan pistes en sinds de winter van 2019/2020 heb je met de Ski ALPIN CARD ook toegang tot de Schmittenhöhe in Zell am See en de Kitzsteinhorn in Kaprun. Hierdoor is het pisteaanbod uitgegroeid tot maar liefst 408 km aan pistes. Nieuw tijdens skiseizoen 2020/2021 is de ALPIN CARD Navigator. Een gratis app met visuele- en audionavigatie voor de hele ALPIN CARD regio.

51991 -  (6)
© Saalbach.com, Christian Wöckinger

#2. Prachtige skitochten

Met ruim 270 km aan pistes is het lastig om het hele skigebied in één vakantie helemaal te zien. Om toch alle mooie plekjes te vinden, kun je de verschillende skitochten proberen. In totaal zijn er vijf skitochten: vanuit elk dorp start een tocht en daarnaast is er nog The Challenge, een skitocht met een lengte van 65 km, 32 liften en 12.400 hoogtemeters.

#3. Freeride Mekka

Samen met Fieberbrunn presenteert het Skicircus zich als een waar freeride Mekka. In het adembenemende decor van de Kitzbüheler Alpen vind je oneindig veel off-piste mogelijkheden. Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn heeft ook een eigen Freeride Park en tal van freeride routes voor diverse niveaus.

#4. Activiteiten voor kinderen

In dit familievriendelijke winterparadijs vind je 140 km aan blauwe pistes. Bij de diverse skischolen zijn de kids aan het goede adres om de eerste meters op de ski's te maken. Voor kinderen die al wat meer ervaring hebben op de ski's, zijn er twee spannende funslopes (funslope Zwölfer en funslope U-Bahn), Snow Trails en een Learn-to-Ride Park op de Bernkogel. Saai wordt het in het Skicircus nooit.

#5. Lunchen op het terras

Grijp je kans en geniet van een heerlijke lunch op één van de zonnige terrassen. In het Skicircus heb je 60 gezellige berghutten, waar je terecht kunt voor Oostenrijkse specialiteiten, maar ook de beste internationale gerechten ontbreken niet. Je kunt zelfs een echte terrassentocht maken tijdens je wintersport!

51991 -  (7)
(Foto: © Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn)

#6. Avontuur naast de pistes

Het aanbod aan indoor- en outdoor activiteiten is zeer afwisselend in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Maak na het skiën een romantische winterwandeling, bind de ijzers onder of ga snowtuben, rodelen, tandemparagliden of met een paardenslee op pad. Tijd om op avontuur te gaan!

#7. Skiën in de avonduren

Ook twee verlichte pistes in Hinterglemm en Leogang kun je het skiplezier ook nog in de avonduren voortzetten. Op een van de pistes zorgt het Family Park, de Funslopes, het SkiMovie parcours en de speed- en snowtubingbaan voor plezier en afwisseling tijdens het avondskiën.

24 UUR IN het Skicircus

Benieuwd naar onze tips in het Skicircus? Bekijk dan de aflevering van 24 UUR IN Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn hieronder.

media widget
215 - Winter - Jahna

Over Jahna

Jahna staat al vanaf jongs af aan op de ski's en daarvan heeft ze bijna 10 jaar wedstrijden geskied. Ze is verslaafd aan wintersport en in de wintermaanden is ze bijna alleen maar in de sneeuw te vinden. Niet alleen om te skiën, maar ook om te assisteren bij verschillende wintersportevenementen.