12 oktober 2019 door Thijs in Familie/kinderen

Een wintersport met de familie boeken is altijd weer een uitdaging. Met veel mensen, zijn er net zoveel wensen en dat maakt het niet gemakkelijk. Wordt het een rustig gelegen accommodatie of liever een onderkomen dichtbij de liften? Moet het een uitdagend skigebied zijn of ligt de nadruk op goede faciliteiten voor de kinderen? Wanneer een familie de wintersport gaat plannen moet het aan veel dingen denken. In dit weblog een checklist waar families op moeten letten bij het boeken van een wintersport.

#1. Wat zijn ieders wensen?

Allereerst moet je je als familie afvragen, wat er verwacht wordt van de wintersport. Kunnen de kinderen skiën en zijn ze al niet meer bij te houden op de skipiste? Dan kun je voor een ander type skigebied kiezen dan wanneer ze nog moeten leren skiën. Ook moeten families over het type accommodatie nadenken. Valt de keuze op een ruime vakantiewoning of een hotel met kinderopvang, zwembad en wellness? Wanneer jullie duidelijk voor ogen hebben wat de wensen zijn, kan de wintersport 2019/2020 gepland worden.

Kinderland Serfaus-Fiss-Ladis
Moet het skigebied over een uitgebreid kinderland beschikken? Serfaus-Fiss-Ladis is een uitstekende optie!

 

#2. Skigebied met aanbiedingen voor families

Op wintersport gaan met de familie is niet voordelig. Gelukkig komen veel skigebieden families tegemoet met speciale aanbiedingen. Je hebt vaak de mogelijkheid om familieskipassen te kopen, waarbij een kind samen met een volwassene gratis kan skiën. Er zijn zelfs skigebieden waar kinderen tot een bepaalde leeftijd helemaal gratis skiën. Daarnaast bieden veel vakantieregio’s een gastenkaart die korting biedt op uitstapjes zoals zwembaden en musea. Om als familie de nodige kosten te besparen, kan het lonen om uit te zoeken welke skigebieden net dat beetje extra doen voor gezinnen.

#3. Vroeg boeken voor de schoolvakanties

Als familie met schoolgaande kinderen ben je gebonden aan de vakantieperiodes. Ook de aanbieders van accommodaties zijn hiervan op de hoogte en pas hun prijzen hierop aan. Wanneer je op tijd boekt, profiteer je vaak nog van vroegboekkorting en is er nog voldoende aanbod. Ook kun je kiezen voor een pakketreis, waarbij de skipas al inbegrepen zit in de prijs. Wanneer je je wintersport met de familie zorgvuldig plant en op tijd boekt, kan je veel geld besparen.

Skiles schoolvakantie
Vriendjes zijn zo gemaakt tijdens de schoolvakanties

#4. Skiles online boeken

Hoogstwaarschijnlijk moeten de kinderen tijdens de wintersport op skiles. Laat dit vooral over aan de skischool en ga niet zelf de kids leren skiën op de oefenweide. Alles informatie over de skischool en de skilessen zijn online al te vinden. Zo krijg je een indruk van de leraren en kun je alvast inschatten hoe veel het gaat kosten. Vaak is het zelfs al mogelijk om online skiles te boeken. Ook op skiles kun je soms profiteren van aantrekkelijke vroegboekkortingen.

#5. Ski uitrusting kopen, huren of lenen

Nu het skigebied vaststaat en de accommodatie is geboekt, kan het vizier op de ski uitrusting. Wanneer de kinderen nog klein zijn, is het verstandig om niet al het materiaal al aan te schaffen. Ze groeien zo weer uit de skischoenen en een jaar later zijn de ski’s alweer te kort. In eigen lang of in het skigebied kun je voor een klein bedrag vaak het skimateriaal voor de kinderen huren. Je kunt er ook voor kiezen om tweedehands skimateriaal te kopen of om het te lenen van een familie die niet op wintersport gaan.

Ski outfit kind

#6. Vergeet niets mee te nemen

Wanneer alles is georganiseerd en de wintersport voor de deur staat is het tijd om in te pakken. Wanneer je met de familie in een appartement overnacht moet er net wat meer meegenomen worden. Naast voor de hand liggende zaken als skikleding en proviand moet je ook denken aan dingen als entertainment (spelletjes!) en spullen voor in de keuken. Ook tijdens de reis moeten de kinderen zoet gehouden worden. En vergeet geen zakdoekjes mee te nemen wanneer de kinderen voor het eerst op skiles gaan!

Ski outfit kind image widget

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.