11 oktober 2019 door Thijs in Familie/kinderen

Komende winter met de familie op wintersport? In de Alpen zijn tal van bestemmingen te vinden voor een gezinsvriendelijke skivakantie. Wintersportbestemmingen voor families beschikken over faciliteiten als een kinderland, kinderopvang en goede pistes om op te leren skiën. Daarnaast speelt de prijs natuurlijk ook een belangrijke rol bij de keuze voor een bestemming. Bizztravel heeft in het aanbod tal van familiebestemmingen mét aantrekkelijk geprijsde accommodaties. In dit weblog hebben we 5 bestemmingen met aanbiedingen voor families op een rijtje gezet.

Serfaus-Fiss-Ladis: vanaf € 255,-

Serfaus-Fiss-Ladis staat te boek als één van de meest familievriendelijke wintersportbestemmingen van de Alpen. Op het zonnige plateau boven het Inntal ligt een skigebied met uitgebreide faciliteiten voor kinderen. Er is maar liefst 125.000 m² gereserveerd voor kinderen om ze een onbezorgde wintersport te kunnen laten beleven. Drie kinderparken (Kinderschneealm, Murmlipark Serfaus en Berta's Kinderland), kinderrestaurants, tubingbanen, winterspeeltuinen en nog veel meer garanderen het nodige wintersportplezier. Onder leiding van één van de 250 pedagogisch geschoolde skileraren- en leraressen leren de kids spelenderwijs skiën. Een geschikte accommodatie is in Serfaus, Fiss of Ladis zo gevonden. 

Bekijk het aanbod in Serfaus-Fiss-Ladis >

Familievriendelijk Serfaus-Fiss-Ladis

La Norma: vanaf € 235,-

La Norma ligt diep in de Franse Alpen, maar toch is het voor families zeer de moeite waard om hier naartoe te trekken. Het dorp heeft een vriendelijk karakter en kinderen kunnen hier in alle rust leren skiën. Dit Franse skistation is onderscheiden met het Family Plus Mountain Label. In de Gulli Fun Area valt voor de jonge wintersportertjes van alles te beleven. Hier is onder andere een oefenweide, sleepiste en fun slope aanwezig. Gaan broer en zus samen naar de kinderopvang? Dan ontvang je 10% korting. Een onvergetelijke activiteit met de hele familie is ski joëring of een tocht met een hondenslee. 

Bekijk het aanbod in La Norma >

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental: vanaf € 155,-

In skigebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental voelt de hele familie zich thuis. Het gebied ligt net over de grens in Oostenrijk en beschikt over veel blauwe pistes. Kijk er niet raar van op wanneer je op de afdaling van de Simonalm in Söll de nodige heksen tegenkomt. Rond 11:00 zetten ze bij de heksenhut een grote pan op het vuur met daarin een toverdrankje. Dit moeten de kinderen gewoon even proeven! Ieder dorp in de SkiWelt beschikt over een eigen kinderland en ook zijn er diverse gratis oefenweides. Wanneer de kinderen al wat ouder zijn wagen ze zich aan de jumps in het mini funpark in Westendorf of aan een van de fun slopes. Daarnaast wordt er, zowel tijdens het hoog- als het laagseizoen, skiles gegeven in het Nederlands. 

Bekijk het aanbod in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental >

Skischool Ellmau

Les Saisies: vanaf € 215,-

Les Saisies heeft zowel op als naast de piste uitstekende faciliteiten voor families. Kinderen vanaf 2 jaar worden toegelaten tot de skischool, om alvast te wennen aan de sneeuw. Wanneer de kids sterk genoeg zijn om te leren skiën, kunnen ze doorstromen naar de oefenweide met lopende banden in het centrum van het dorp. Ook is er de magische wereld van het elfenbos, een avonturenpiste waar het nodige te beleven valt. La Montagne des Elfes is een funpiste waar kids zich kunnen uitleven als ze al wat meer ervaring hebben op de ski's. Middagje iets anders doen? Maak een afdaling op de rodelbaan Mountain Twister of ga zwemmen in het Aquasportive Center.

Bekijk het aanbod in Les Saisies > 

Zillertal: vanaf € 175,-

Ook het Zillertal is zo'n bestemming waar iedere generatie van de familie zich zal vermaken. Fügen ligt aan het begin van het dal en heeft met de Spieljoch een ideaal familieskigebied. Mayrhofen en Gerlos zijn een stuk levendiger, maar toch verrassend kindvriendelijk. Op de Ahorn ligt een leuke funslope, er zijn oefenweides met lopende band en er kan worden geschaatst en gezwommen (Erlebnisbad Mayrhofen). De Zillertal Arena beschikt over tal van skischolen met Nederlandssprekende skileraren. Voor kids die nog te jong zijn om te leren skiën, wordt er kinderopvang aangeboden. En altijd is daar FUNty, de mascotte van het skigebied die een oogje in het zeil houdt. 

Bekijk het aanbod in het Zillertal >

Familievriendelijk Zillertal

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.