Skip to navigation Skip to main content

Wie op zoek is naar een fijne bestemming voor een wintersport met kinderen, zit goed in Zell-Gerlos. De dorpen Zell am Ziller en Gerlos zijn beide onderdeel van de Zillertal Arena en hebben alles in huis voor een fijne sneeuwvakantie met de hele familie. Op de piste, maar ook daarbuiten: jong en oud hoeft zich hier geen seconde te vervelen! Benieuwd hoe je de skivakantie in Zell-Gerlos nog leuker maakt? In dit artikel vijf hoogtepunten voor kinderen.

Wintersport met kinderen in Zell-Gerlos

Kinderhotels, skischolen met Nederlandssprekende skileraren, spannende funslopes en heel veel leuke activiteiten buiten het skiën om. Dat zijn nog maar een paar kenmerken die laten zien hoe familievriendelijk Zell-Gerlos is. Of je er nu komt met het gezin of met de hele familie, met skiërs of met niet-skiërs, er is voor iedereen genoeg te doen. Kinderen kunnen overdag terecht bij de vele skischolen. Gediplomeerde skileraren leren ze spelenderwijs alle kneepjes van het vak. Ondertussen kun je als ouder zelf het skigebied verkennen. En hebben ze eenmaal voldoende ervaring? Dan kunnen jullie samen de mooiste tochten skiën. De Zillertal Arena is ontzettend veelzijdig en biedt afdalingen voor ieder niveau. Onderweg kom je genoeg fijne berghutten tegen voor een pauze, met voldoende kindvriendelijke gerechten op het menu. Gaan opa en oma ook mee? Als ze niet meer op de latten staan, zijn er genoeg andere activiteiten!

 

Kom meer te weten over Zell-Gerlos

© Zillertal Arena

1. Funruns, speedchecks en meer

Zell am Ziller en Gerlos zijn beide onderdeel van de Zillertal Arena. Dit populaire en sneeuwzekere skigebied telt 147 km aan pistes en is daarmee de grootste van het Zillertal. Er zijn pistes in alle kleuren, van breed blauw tot uitdagend rood en pittig zwart. Daartussen liggen allerlei funslopes om het piste-aanbod mee af te wisselen. Altijd al eens willen weten wie van het gezin de snelste is? Meet je snelheid op een van de speedchecks. Op vakantie met stoere tieners? Dan behoort stunten in het funpark tot de mogelijkheden. Of wat dacht je van een skimovie-afdaling of funrun met spannende bochten en attributen? De Zillertal Arena biedt genoeg afwisseling tussen de 'gewone' pistes.

2. FUNty

FUNty is de vrolijke mascotte van de Zillertal Arena. De vriendelijke gele olifant is overal in het skigebied te vinden en zorgt elke dag weer voor een grote glimlach op het gezicht van de kids. Je kunt met hem op de foto en ook waakt hij over de kleintjes als ze lessen volgen. Er is zelfs een piste in zijn naam! De FUNty-afdaling start bij het bergstation van de Rosenalmbahn in Zell am Ziller, eindigt bij het middenstation en is leuk voor kinderen van alle leeftijden. Onderweg passeer je allerlei attributen en zorgen geluidsfragmenten voor nog meer avontuur.

© Zillertal Arena

3. Skiles in eigen taal

Aan goede skischolen geen gebrek in Zell-Gerlos! In Zell am Ziller zijn er vier skischolen te vinden en in Gerlos twee. Zij bieden lessen in alle niveaus en vaak gewoon in eigen taal. Elk jaar zijn er veel Nederlandssprekende skileraren in het skigebied te vinden. Wel zo makkelijk als je je eerste bochtjes leert draaien! Zell-Gerlos biedt bovendien mogelijkheden voor kinderopvang. Bij Arena Kid's Club mit Billy in Gerlos kunnen kleintjes vanaf 1 jaar terecht en bij Skischule Lechner André in Zell am Ziller vanaf 2 jaar. Lees hier meer over de mogelijkheden ›

Alle skischolen in Zell-Gerlos

4. Rodelpret

Als er één activiteit leuk is om te doen met het hele gezin, dan is het wel rodelen. Op een houten slee naar beneden suizen, met een grote glimlach van oor tot oor! Zell-Gerlos biedt verschillende mogelijkheden voor een afdaling op de slee. Een absolute tip is de rodelbaan op de Gerlosstein, die met een lengte van ruim 7 km ook nog eens de langste is. Niet alleen kun je hier overdag rodelen, maar ook 's avonds en bovendien passeer je onderweg een leuke hut voor een pauze. Een andere rodelbaan die 's avonds ook verlicht is, vind je in het Krummbachtal in Gerlos. Het beginpunt van de 1,5 km lange rodelbaan is te bereiken met de skibus (overdag) of speciale rodeltaxi (avond). Die laatste moet je wel zelf regelen.

Meer informatie over de rodelbanen in Zell-Gerlos ›

5. Almpromenade op de Gerlosstein

Ook buiten de pistes valt er in Zell-Gerlos genoeg te beleven. Op de Gerlosstein, het gebied dat je halverwege de weg naar Gerlos tegenkomt, kun je niet alleen skiën en rodelen, maar ook winterwandelen. Een leuke route voor families is de Almpromenade. Deze themawandeling gaat van start bij het bergstation van de Gerlossteinbahn en eindigt daar ook weer. Al met al ben je ongeveer een uurtje onderweg en leer je van alles over de geschiedenis van het Zillertal in de winter. Ook leuk: je kunt hier snowtuben. Ideaal om de wandeling mee te combineren!

Meer hoogtepunten voor families in Zell-Gerlos
© Zillertal Arena

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.