Skip to navigation Skip to main content
50370 - Laatste kans: hier kun je gaan skiën met Pasen! (2)

Kriebelt het toch niet om nog een paar dagen op wintersport te gaan? Vorige week is er nog ruim een meter verse sneeuw gevallen, dus om de sneeuwcondities hoef je het zeker niet te laten. De pistes liggen er heerlijk bij, er zijn leuke seizoensafsluitingen én aantrekkelijke aanbiedingen. Dit is je laatste kans om deze winter nog op de ski’s te staan!

Extra veel skigebieden open tot eind april

Door het late Paasweekend blijven extra veel skigebieden dit jaar geopend tot eind april. Pasen is het ideale moment om deze winter nog een laatste keer op wintersport te gaan. Aan sneeuw is vrijwel nergens een gebrek, getuige de sneeuwhoogtes die vaak nog (dik) boven de meter liggen. In veel kleinere skigebieden is het wintersportseizoen wel al ten einde. Hier komen simpelweg niet genoeg toeristen om de opening van de liften rendabel te houden. Ook kiezen enkele skigebieden er voor om alleen in het weekend de liften te laten draaien. Sneeuwzekere skigebieden voor een wintersport rond Pasen >

Oostenrijk

Wie met Pasen in Oostenrijk wil gaan skiën, heeft keuze genoeg. Niet alleen alle gletsjers zijn geopend, ook in minder hoge en onbekendere skigebieden kan gewoon nog geskied worden t/m 22 april. Wie Lenny Kravitz wil zien optreden, moet op 30 april in Ischgl zijn. Op 21 april heb je in St. Anton de kans om toeschouwer te zijn bij de legendarische skirace ‘Der Weiße Rausch’.

Geopend met Pasen: Hintertuxer Gletscher, Zell am See - Kaprun, Stubaier Gletscher, Kaunertaler Gletscher, Mölltaler Gletscher, Pitztaler Gletscher, Sölden, Silvretta Arena Ischgl - Samnaun, Obertauern, Dachstein Gletscher, Turracher Höhe, Kitzbühel & Kirchberg, KitzSki, Gurgl, Kühtai, Ski Arlberg, SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental, Hochzeiger, GenussSkigebiet Venet, Golzentipp, Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachstein, Hochkönig, Damüls-Mellau, Ski Zillertal 3000, Hochzillertal-Hochfügen, Zillertal Arena, See im Paznaun, Kappl im Paznaun, Silvretta Montafon, Nauders, Hochoetz, Gastein, Schlick 2000, Wildkogel-Arena, Nassfeld - Pressegger See, Vent, Großeck-Speiereck, Matrei-Kals, Skizentrum St. Jakob im Defereggental, Grossglockner/Heiligenblut, Tiroler Zugspitz Arena, Kleinwalsertal, Sonnenkopf, Loser-Altaussee, Die Tauplitz.

Frankrijk

Wie liever naar Frankrijk wil met Pasen, kan ook op veel plekken terecht. Ook hier heeft de sneeuwdump voor droomcondities gezorgd om het wintersportseizoen mee af te sluiten. Van 27 april t/m 4 mei is de Dutchweek in Val Thorens, op 24 april is er een zeepkistenrace in Tignes en van 17 t/m 19 april is er het France Bleu festival in Les Deux Alpes.

Geopend met Pasen: Tignes-Val d'Isère, Les Deux Alpes, Les Trois Vallées, Chamonix, Massif des Aravis, La Grave - La Meije, Paradiski, L'Alpe d'Huez, Montgenèvre, La Rosière, Bonneval sur Arc, Le Grand Massif, Val Cenis, Chamrousse, Serre Chevalier, Les Contamines, Isola 2000, Auron, Les Saisies, Le Dévoluy.

Italië

Als je ergens kunt genieten van een wintersport met Pasen, dan is het wel in Italië. Blijf lekker een uurtje langer zitten op het terras van die fijne berghut en bestel gewoon nog een drankje. Met de sneeuwhoogtes zit het in Italië inmiddels ook wel weer goed. Waar er aan het begin van de winter nog een gebrek aan sneeuw was, is dit in de laatste weken ruimschoots goedgemaakt door de komst van een flink pak verse sneeuw.

Geopend met Pasen: Passo Tonale, Schnalstal, Breuil-Cervinia, Sulden, Livigno, Cortina d'Ampezzo, Madonna di Campiglio, Monte Rosa, Tauferer Ahrntal, Reschenpass, La Thuile, Val di Fiemme & Obereggen, Bormio & Santa Caterina, Courmayeur, Kronplatz, Gitschberg-Jochtal.

Zwitserland

Hoog, sneeuwzeker en rustig, Zwitserland is het ideale land voor een wintersport met Pasen. Nog niet overtuigd? Check de sneeuwhoogtes van bestemmingen als Engelberg en Andermatt maar eens! Hier ligt maar liefst 725 cm en 600 centimeter sneeuw! Nummer drie in het Zwitserse sneeuwhoogte klassement is Saas-Fee met 390 cm.

Geopend met Pasen: Zermatt, Saas-Fee, Engelberg, SkiArena Andermatt-Sedrun, Les Diablerets & Villars-sur-Ollon, Adelboden-Frutigen-Lenk, Engadin St. Moritz, Samnaun, Les 4 Vallées, Jungfrau Region, Aletsch Arena, Flims, Laax & Falera, Arosa Lenzerheide, Val d'Anniviers, Crans-Montana, Leysin, Davos Klosters, Grächen, Arolla, Scuol & Tarasp-Vulpera.

50370 -  (4)
Aan (verse) sneeuw geen gebrek in Saas-Fee

Duitsland

Hoewel Duitsland misschien niet voor de hand ligt als wintersportbestemming met Pasen, kun je ook hier op enkele plekken nog skiën. De skigebieden van het Sauerland zijn alweer weken gesloten, maar in de Beierse Alpen kun je nog wél skiën. Ga bijvoorbeeld naar de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze!

Scandinavië

Je kunt van je wintersport met Pasen ook een hele bijzondere ervaring maken door buiten de Alpen te gaan skiën. In Scandinavië liggen nog bakken met sneeuw en volgende weekend gaan collega’s Miranda & Florien dit zelf ervaren in het Zweedse Åre. In Noorwegen is Myrkdalen een échte tip. Hier kun je niet alleen geweldig skiën, maar ook de fjorden bezoeken.

Geopend met Pasen in Noorwegen: Hemsedal, Røldal Skisenter, Myrkdalen Fjellandsby, Trysil, Oppdal, Geilo, Kvitfjell, Skeikampen, Voss.
Geopend met Pasen in Zweden: Åre, Idre Fjäll, Vemdalen.
Geopend met Pasen in Finland: Ruka/Kuusamo, Levi, Ylläs.

50370 -  (5)
Voorjaarswintersport in Myrkdalen
Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.