Skip to navigation Skip to main content
Italië

Skigebied Sulden am Ortler

Sulden am Ortler in het kort

 • Hoogte: 1900 - 3250 meter
 • Een van de meest sneeuwzekere skigebieden van Italië
 • Veel faciliteiten voor families en kinderen
 • Schitterende uitzichten

Skigebied Sulden am Ortler ligt midden in de Ortlergroep, in Nationaal Park Stelvio. Dankzij de hoge ligging, met afdalingen tussen 1906 en 3250 meter hoogte, is dit een van de meest sneeuwzekere skigebieden van Italië. Skiën kan hier doorgaans van vroeg in de herfst tot ver in het voorjaar. Sulden am Ortler telt 44 km aan pistes, gelegen in een schitterend berglandschap, aan de voet van de Alpenreus Koning Ortler. Met een hoogte van 3905 meter is dit de hoogste berg van Zuid-Tirol.

Rustig skigebied Sulden am Ortler

Sulden am Ortler ligt in de regio Ortler in Vinschau/Val Venosta, waar ook Trafoi onderdeel van is. Vanuit het bergdorpje Sulden (Solda in het Italiaans) bieden verschillende liften toegang tot de zonnige pistes. Het skigebied bestaat uit drie gedeelten. Het gletsjerskigebied op de flanken van de Schöntaufspitze biedt voor ieder wat wils en de pistes reiken tot wel 3250 meter hoogte. De afdalingen op de 2450 meter hoge Kanzel en 2550 meter hoge Langenstein zijn meer geschikt voor gevorderde skiërs, al vind je ook hier een aantal blauwe pistes. Voor beginners liggen er mooie oefenhellingen in het dorp en voor kids is er kinderland Yeti-Club. Sulden am Ortler behoort tot de meest rustige skigebieden van Italië. Van overvolle pistes en lange wachtrijen voor de liften is vrijwel nooit sprake. Leuk weetje: om ’s ochtends van Kanzel naar Langenstein te komen, kun je aansluiten op ski’s achter de paardentaxi.

Afbeelding - Slopes Map 1 - Sulden

Sulden am Ortler - 44 km

Open
 • Groen 2 km
 • Blauw 18 km
 • Rood 14 km
 • Zwart 10 km

Berg: 280 cm

Dal: 170 cm

 • Sleepliften 3
 • Stoeltjesliften 6
 • Gondels 1
 • Treinen 0
 • Gletsjer Nee
 • Capaciteit 15000 p/uur
Afbeelding - Slopes Map 1 - Sulden

Wintersport met kinderen in Sulden am Ortler

Zoals veel skigebieden in Italië is ook Sulden am Ortler een fijne bestemming voor een wintersport met kinderen. Speciaal voor kleine wintersporters is er de Yeti-Club van skischool Sulden. Een uitgebreid kinderland met overdekte lopende band lift en mooie oefenhellingen. Hier leren kids spelenderwijs, onder toeziend oog van mascotte Yeti, hun eerste bochtjes in de sneeuw. Wie die onder de knie heeft, kan zich wagen aan de spannende Duivelspiste. Hoogtepunt van een week skiles is de grote finalerace op vrijdag.

Winterwandelen, langlaufen en meer

Sulden am Ortler telt 7 km aan geprepareerde langlaufloipes, zowel op hoogte (1900 m) als in het dorp. De loipe in het dorp is ’s avonds verlicht en bovendien goedgekeurd voor internationale wedstrijden. Vanuit Solda kun je mooie, niet al te moeilijke winterwandelingen maken. Een tip is de ruim 12 km lange wandelroute in de vallei die je meeneemt rondom het dorp. De route is duidelijk bewegwijzerd en geschikt voor families. Ook sneeuwschoenwandelen behoort tot de mogelijkheden. Er zijn verschillende routes en mogelijkheden om met een gids op pad te gaan. Tot slot zijn er mooie routes voor toerskiërs en kun je hier ook ijsklimmen, freeriden of een tocht maken in een paardenslee.

Prachtige uitzichten

Waar je ook kijkt, de uitzichten zijn altijd prachtig. Sulden am Ortler ligt in Nationaal Park Stelvio, een van de oudste en grootste nationale parken van Europa. De uitzichten waarvan je hier tijdens je wintersport geniet, zijn keer op keer indrukwekkend. Er zijn maar liefst veertien drieduizenders te bewonderen. Naast de hoogste berg van Zuid-Tirol, Koning Ortler, ook de Königspitze (3850 m), Hintere Schöntaufspitze (3325 m) en Monte Zebrù (3735 m). Liefhebbers van rust en natuur zijn hier aan het juiste adres.

Faciliteiten
Aantal Pisterestaurants 6
Skidepot bij het dalstation
Prijs skidepot per dag
Gratis parkeren bij het dalstation
Prijs parkeren per dag
Freestyle & Freeride in Sulden am Ortler
Funparks 1
Halfpipe
Quarterpipe
Boxes
Rails
Tables
Boardercross
Kickers
Freeride toegestaan
Freeride-zone
Skipasprijzen Sulden am Ortler - Laagseizoen (6 dagen)
 
Kinderen
Volwassenen
Gratis tot
Sulden
Kinderen EUR 116,00
Volwassenen EUR 211,00
Gratis tot 5 jaar
Skipasprijzen Sulden am Ortler - Hoogseizoen (6 dagen)
 
Kinderen
Volwassenen
Gratis tot
Sulden
Kinderen EUR 132,00
Volwassenen EUR 241,50
Gratis tot 5 jaar