Hoogte: 1450-3600 Meter

La Grave - La Meije in het kort

  • Eén groot off-pistegebied
  • Alleen geschikt voor zeer gevorderden
  • Schitterend berglandschap

La Grave - La Meije

Bij het horen van de naam La Grave gaat het hart van freeriders sneller kloppen. La Grave is een bijzonder skigebied dat eigenlijk maar twee kleine blauwe pistes telt en daarnaast een enorm off-piste gebied rijk is. Met één lift worden de wintersporters op zoek naar uitdaging naar de top van de berg gebracht waar het avontuur vervolgens kan beginnen. Skigebied La Grave – La Meije is een echt Walhalla voor iedere freeriders. Van relatief gemiddelde afdalingen tot extreme gevallen, je vindt het hier allemaal.

Wintersportgebied La Grave – la Meije biedt een unieke ervaring voor de echte off-piste fanaten, maar de extreme afdalingen brengen ook risico’s met zich mee. Freeriden betekent off-piste skiën, en dat gebeurt niet zonder gevaar. Off-piste betekent letterlijk ‘buiten de piste’, en dat is waar het in La Grave – La Meije allemaal gebeurt. Buiten de piste is de kwaliteit van de sneeuw en de bijbehorende risico’s heel anders dan wanneer je binnen het gemarkeerde gebied skiet. De sneeuw wordt hier namelijk niet geprepareerd, gemarkeerd of gecontroleerd. Ga daarom ook nooit alleen op pad wanneer je gaat freeriden. Het is zelfs aan te raden om altijd een gids mee te nemen. Deze kan je de mooiste afdalingen laten zien en biedt misschien net wat extra veiligheid. Jaarlijks komen ’s werelds beste wintersporters in skigebied La Grave – La meije ook samen voor de “Derby van La Grave”, een extreem ski evenement.

Snowplaza beoordeling

Beginners
Freeride/off-piste
Gevorderden
Langlauf
Experts
Sneeuwzeker
Families/kinderen
Prijsniveau
Snowboard/freestyle

Beoordelingen van bezoekers

Ben je hier geweest? Schrijf de eerste beoordeling

Schrijf een beoordeling ›

 

Liften en afdalingen in het bijzondere skigebied La Grave – La Meije

Skigebied La Grave – La Meije is een uniek skigebied waar niet veel wintersporters voor zullen kiezen. Maar daarom is het niet minder spectaculair. De reden waarom de gemiddelde wintersporter niet naar dit Franse wintersportterrein zal trekken, is omdat het één groot off-pistegebied is met, op twee kleine blauwe pistes na, geen enkele pistekilometer beschikbaar. Het is als het ware een echte droom voor freeriders die niets liever doen dan buiten het gezekerde terrein te skiën in de onaangetaste diepsneeuw. In totaal zijn er drie liften voorhanden in La Grave – La Meije. De twee gondelliften liggen centraal in het gebied en brengen alle wintersporters in één rechte lijn naar boven voor de meest creatieve afdalingen. Voor de derde skilift, een sleepjeslift, zal je een kleine klim naar boven moeten maken om zo het hoogste punt van het skigebied te bereiken.

Overzicht pistes & liften in La Grave - La Meije

Pistes

Liften

Extra informatie

Blauwe pistes1 km Sleepliften1Seizoenstartdecember
Rode pistes0 km Stoeltjeslift(en)0Seizoenseindeapril
Zwarte pistes0 km Gondels2Gletsjer
Skiroutes0 km Treinen0Minimale hoogte1450 m
Totaal1 km Capaciteit0 pers/uurMaximale hoogte3600 m

travelDorpen in het skigebied La Grave - La Meije

Highlight: vrijheid

Het skigebied La Grave – La Meije is geen doorsnee wintersportgebied en heeft dus ook geen highlight zoals de langste pisteafdaling of een funpark met verschillende schansen. Wat dit gebied wel aanbiedt is vrijheid om te gaan en staan waar je wil, op welke manier je dat wil. Het doel van freeriden, ook off-piste skiën genoemd, is om een eigen unieke lijn te kiezen die je op je eigen creatieve manier afdaalt. In dit uitgebreide freeride-gebied kun je als geen ander van deze vrijheid genieten. Maar let wel op. Betreed deze ongecontroleerde, ongemarkeerde en ongeprepareerde terrein nooit alleen. Lawine-gevaar dreigt namelijk altijd om de hoek. Ook is het aan te raden met een gids op stap te gaan voor ultiem plezier en minder zorgen.

Freestyle & Freeride in La Grave - La Meije

Funparks 0Tables
HalfpipeBoxes
QuarterpipeRails
BoardercrossFreeride toegestaan
KickersFreeride-zone

Skipasprijzen 6-dagen laagseizoen

Laagseizoen Kinderen Volwassenen Gratis tot
La Grave - La Meije EUR - EUR 282.00

Skipasprijzen 6-dagen hoogseizoen

Hoogseizoen Kinderen Volwassenen Gratis tot
La Grave - La Meije EUR - EUR 282.00
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Sneeuwhoogte
La Grave - La Meije

Berg0 cm
Dal0 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Les Deux Alpes. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes
Aantal geopende pistes 0
Liften open-
Rodelbaan open gesloten
Snowpark