20 april 2019 door Florien in Algemeen

De meeste skigebieden sluiten na het paasweekend hun liften. Op een aantal skigebieden en gletsjers na, is het skiseizoen in de Alpen zo goed als voorbij. Tijd om eens terug te kijken op een geweldige periode in de sneeuw. Wat was het weer gezellig met vrienden, familie en kinderen. Toch heb je, zoals eigenlijk elk jaar, ook dit seizoen weer een paar foutjes gemaakt. De meest herkenbare heb ik in dit weblog op een rijtje gezet.

#1. Je bent per ongelijk achter de verkeerde aan geskied

Het overkomt ons allemaal wel eens: achter de verkeerde persoon aan skiën. Al die jassen met zo'n panterprintje lijken ook zo veel op elkaar!

#2. Je lette niet op, waardoor je keihard onderuit ging

In de bergen zijn is geweldig. Het uitzicht is keer op keer indrukwekkend, waardoor je snel wordt afgeleid. Voor je het weet schieten de punten van je ski's over elkaar en lig je onderuit in de sneeuw. Volgende keer eerst maar even rustig stilstaan en dan pas om je heen gaan kijken.

#3. Je hebt geen schnitzel gegeten

Iedere dag lunch je in een gezellige berghut. Kaiserschmarrn, Goulashsoep, Tiroler Gröstl, Käsespätzle, je hebt het allemaal gegeten. Maar nu je eenmaal thuis op de bank over al je maaltijden zit na te denken, realiseer je je dat je geen Schnitzel hebt besteld. Gelukkig kun je zo'n lekkere Schnitzel ook thuis maken met dit recept >

Schnitzel met patat op Wintersport

#4. Je hebt de verkeerde ski's gepakt

Na een heerlijke lunch wandel je rustig terug naar je ski's. Bij het onderklikken kom je er alleen achter dat ze helemaal niet van jou zijn. Al die ski's lijken ook zo veel op elkaar!

#5. Je hebt veel teveel gedronken in de après-ski

Natuurlijk is de frisse berglucht een magisch wondermiddel bij een kater, maar dan moet je het niet té bont hebben gemaakt. Snel maar een groot glas Skiwasser bestellen en 's middags lunchen met een XXL schnitzel met patat. Dit gebeurt je volgend seizoen geheid weer, dus lees de anti-kater tips van Snowplaza nog eens door!

Aperol Spritz bij een berghut

#6. Je bent je skipas vergeten mee te nemen

Er goed uitzien is voor jou hartstikke belangrijk. Daarom wissel je iedere dag van skibroek en ski-jas. Heel leuk voor de foto's, maar minder leuk als je de eerste lift omhoog wilt nemen en je erachter komt dat je skipas nog in je andere jas zit...

#7. Je bent te lang in je bed blijven liggen

Omdat je op vakantie bent, slaap je ook lekker een ochtend uit. Wat iedereen er ook van denkt! Helaas doe je dat precies op de verkeerde dag. 's Nachts heeft het gesneeuwd en nu schijnt de zon. Nu kun je veel minder lang van het Kaiserwetter genieten.

Kaiserwetter: verse sneeuw en blauwe lucht

#8. Je hebt iets uit de lift laten vallen

Iets uit de lift laten vallen? Nee, dat gebeurt jou echt niet! Helaas was je dit seizoen iets te druk bezig met het perfecte plaatje van je vrienden en de roddels van de vorige avond. Daardoor had je het net iets te laat door dat je handschoen naar beneden gleed.

#9. Je bent weer niet op skiles gegaan

Ieder jaar neem je het je voor, maar ook dit jaar is het weer niet gelukt. Stom, want je moet echt aan je skitechniek gaan werken! Volgend jaar maar doen dan?

#10. Je bent maar één week gaan skiën

Het hangt natuurlijk van meerdere factoren af, maar toch baal je dat je ook dit jaar maar één week bent gaan skiën. Dat wordt de rest van het jaar flink sparen. Wie weet gaat het volgend seizoen wel lukken? Tips om te besparen op je wintersport >

Genieten van het uitzicht op de piste

Genieten van het uitzicht op de piste image widget

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.