Skip to navigation Skip to main content

Pistetips in de Zillertal Arena

Pistetips Zillertal Arena

Skigebied Zillertal Arena is een populaire wintersportbestemming. Dat is niet gek, want het skigebied heeft alles in huis voor een fijne vakantie in de sneeuw. Je vindt er ruim 143 km aan pistes, veel faciliteiten voor kinderen, sneeuwzekerheid en een supergezellige après-ski. Allemaal gevormd door de dorpen Gerlos, Zell am Ziller, Wald im Pinzgau en Königsleiten. Het skigebied heeft voor ieder niveau skiër wel iets te bieden. Van brede blauwe hellingen, tot pittige zwarte pistes en veel mogelijkheden voor mooie dagtochten. De keuze is reuze en daarom geven we je in dit weblog een aantal pistetips in de Zillertal Arena.

#1. Rode piste 38a

Piste 38a is één van onze persoonlijke favorieten in het skigebied. De afdaling is rood, breed en helemaal fantastisch. Vooral ’s ochtends, als de piste vers geprepareerd is, is het echt een feestje. Je kunt starten vanaf het eindstation van de Fussalm X-press, maar je kunt er ook voor kiezen om eerst rode piste 39 te skiën vanaf de top van de Königsleitenspitze. Deze piste eindigt bij het begin van piste 38.

Skiën Zillertal Arena

#2. Rode piste 19 c

Rode piste 19 ligt aan de kant van Zell am Ziller. De afdaling is opgedeeld in vier varianten: a, b, c en d. Een echte aanrader is om, nadat je koffie hebt gedronken bij de Arena Stadl, een paar keer van 19c af te dalen. Deze afdaling is heerlijk breed en echt een genot als het niet zo druk is. Neem halverwege steeds de Kreuzjoch X-Press weer omhoog. Tip: ski rond lunchtijd door via 19 a & c door naar de Karspitz X-Press. Neem de stoeltjeslift omhoog en ski via de rode 17 of blauwe 16 naar de Kreuzwiesenalm voor een overheerlijke lunch.

Bekijk hier meer fijne pisterestaurants in de Zillertal Arena >

#3. Blauwe piste 32

Eén van de lekkerste blauwe pistes in de Zillertal Arena is blauwe piste 32. Welke kant je ook kiest, genieten is gegarandeerd. Op deze prachtige brede afdaling kun je perfect oefenen op je skitechniek. De piste is bereikbaar met de Ebenfeld X-Press. Ook verlenging is mogelijk. Zo kun je nadat je uit de stoeltjeslift bent gestapt ook een klein stukje verder skiën naar de Stoanmandllift en vanaf het eindstation via piste 34, 32 en 31 helemaal terug skiën naar Gerlos.

Blauwe piste 32

#4. Sportabfahrt (rode piste 18)

Rode piste 18 wordt door velen beschouwd als één van de mooiste afdalingen van het skigebied. Deze heerlijke rode piste start bij het eindstation van de Karspitz X-Press. Ben je daarna op zoek naar meer uitdaging, dan kun je de afdaling gemakkelijk verlengen met zwarte piste 10. Let op: met een hellingsgraad van ruim 50% is deze afdaling niet voor iedereen weggelegd!

#5. Blauwe piste 71 in combinatie met rode piste 70

Op de 2040 meter hoge Plattenkogel in Hochkrimml – Gerlosplatte liggen een aantal mooie afdalingen. Eén van onze favoriete afdalingen is de combinatie van de blauwe 71 en rode 70. Mooie brede pistes waar je heerlijk van af kunt knallen en die meer dan de moeite waard zijn om een aantal keer te herhalen. Tip: ben je hier rond lunchtijd? Dan is een stop bij de Platten Alm aan te raden. Dit selfservice restaurant serveert een aantal lekkere Tiroler gerechten, zoals Kaiserschmarrn, curryworst en schnitzels.

Skiën Zillertal Arena

#6. De HöhenFresser-Tour

Een afdaling die je echt niet mag overslaan is de HöhenFresser-Tour. Beter bekend als de dalafdaling met het grootste hoogteverschil in Oostenrijk. Je start op de Übergangsjoch op 2500 meter en vervolgens ski je via piste 22, 19, 11 en 10 helemaal terug naar het dal van Zell am Ziller. Het laatste stuk is behoorlijk zwart en echt alleen geschikt voor de gevorderde skiër. De afdaling heeft een lengte van ruim 10 km en daarbij overbrug je meer dan 2000 hoogtemeters.

#7. De dalafdaling vanaf de Isskogel naar Gerlos

Vanaf het hoogste punt van de 2264 meter hoge Isskogel kun je helemaal terug skiën naar Gerlos. Een fijne lange afdaling die je meeneemt over heerlijke pistes. Je start met blauwe piste 34. Deze gaat vervolgens over in de brede blauwe 32. Ski voorbij Seppi’s en ga verder op rode piste 31. Ski je deze piste rond lunchtijd? Dan is een stop bij de Rössl Alm echt een must. Je kunt hier ontzettend lekker eten!

Gerlos

Wat is jouw favoriete piste in de Zillertal Arena? Laat het ons weten in een reactie!

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.