27 februari 2019 door Florien in Skigebieden onder de loep

De Zillertal Arena is een populair skigebied onder Nederlandse wintersporters. Niet gek, de heerlijke pistes, gezellige dorpen, knusse berghutten en feestelijke après-ski zijn stuk voor stuk redenen om het skigebied een keer te bezoeken. Het skiseizoen is inmiddels in volle gang en met de kwaliteit van de pistes zit het dankzij de vele sneeuwval in januari helemaal goed. Des te meer redenen om dit voorjaar nog een keer te gaan skiën. Daarom in dit weblog 7 redenen voor een wintersport in de lente in de Zillertal Arena.

#1. De zon schijnt veel vaker

Naarmate de lente haar intrede doet, worden de dagen langer en schijnt ook de zon steeds vaker. Wanneer je in de lente op wintersport gaat naar de Zillertal Arena, geniet je vaak van aangename temperaturen. Natuurlijk is de zon geen garantie, want ook hier valt zo nu en dan nog verse sneeuw. De kans is alleen veel groter.

Groep skiërs in de Zillertal Arena#2. Een fijn skigebied

De Zillertal Arena biedt 143 km aan pistes voor alle niveaus. Of je nou op wintersport gaat met het hele gezin, met je partner of met de vriendengroep, iedereen zal zich hier vermaken. Er zijn fijne blauwe pistes om op te oefenen, maar er zijn ook een aantal pittige rode en zwarte afdalingen te vinden. 

#3. Een lekkere lunch op het terras

In de lente schijnt de zon steeds vaker. De kans op een lekkere lunch op het terras zit er dan dus goed in. Verspreid in het skigebied liggen allerlei leuke berghutten. Je kunt hier terecht voor Tiroler specialiteiten, zoals Kaiserschmarrn en Schnitzels, maar ook voor internationaal georiënteerde gerechten. Bekijk hier 5 berghuttips in de Zillertal Arena >

Op het terras in de Zillertal Arena#4. De pistes zijn van goede kwaliteit

In de maand januari is er ontzettend veel sneeuw gevallen in Oostenrijk. Er viel maar liefst 10 meter sneeuw, waarvan 7 in één week op de Nordkette in Innsbruck. Een recordhoeveelheid sinds de eerste meting 30 jaar geleden. Al die sneeuw heeft er in ieder geval voor gezorgd dat de pistecondities in de Zillertal Arena zeer goed zijn. Het skigebied garandeert dit zelfs tot het eind van het seizoen (Pasen, 21 en 22 april). 

#5. Leuke events

De Zillertal Arena organiseert allerlei leuke events in de lentemaanden. Zo kun je bijvoorbeeld meedoen aan 'Good Morning Skiing', waarbij je in maart twee keer per week al om 6.55 uur op de piste kunt staan. Uiteraard met ontbijt op de berg. Andere tips zijn: de Bergliebe Mountain Music Days in Königsleiten (einde seizoen event) en de Lederhosen Wedel Party (skipas extra goedkoop in klederdracht).

Op de piste in de Zillertal Arena#6. Aantrekkelijke arrangementen

In de lente kun je allerlei aantrekkelijke arrangementen boeken in de Zillertal Arena. Een wintersport voor drie dagen, inclusief accommodatie en skipas is te boeken vanaf € 205,- per persoon. Uiteraard kun je dit uitbreiden naar extra dagen en wensen (ontbijt/halfpension). Bekijk het aanbod hier >

#7. Feestelijke après-ski na afloop

De Zillertal Arena staat bekend om de feestelijke après-ski. Rond het middaguur stroomt het terras van Seppi's langzaam vol en danst het wintersportpubliek met een biertje in de hand op de eerste deuntjes. Aan het einde van de skidag gaat het feest door in de après-ski bars in het dorp. Uiteraard mag een bezoek aan de Cin Cin en Country Club in Gerlos niet worden overgeslagen.

Après-ski in de Cin Cin in GerlosFlorien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen