16 maart 2016 door Joris in 'Evenementen''

Lederhosen Wedel Finale

Skiën in lederhosen of dirndl! Tijdens de lederhosen Wedel finale in de Zillertal Arena op 9 en 10 april 2016 krijg je een gratis dagkaart wanneer je in deze typische klederdracht op de piste verschijnt. Ook kun je je tijdens deze seizoenafsluiting verheugen op diverse feesten en livemuziek. Daarmee is ‘fun en sun’ bij de Lederhosen Wedel Finale gegarandeerd. De Zillertal Arena beschikt over meer dan 140 kilometer aan pistes en in april zijn de pistes nog in een prima conditie. In dit weblog lees je meer over dit bijzondere evenement en hoe je geacht wordt je te kleden.

Seizoensafsluiting Zillertal Arena

Skiën in het voorjaar heeft zo z’n voordelen. De temperaturen zijn een stuk aangenamer, de zon schijnt vaak en de pistes zijn nog in een prima conditie. Daarnaast worden er diverse events georganiseerd om het skiseizoen op een passende manier af te sluiten. In de Zillertal Arena wordt de Lederhosen Wedel Finale georganiseerd. Wanneer je op 9 of 10 april je lederhosen of dirndl aantrekt mag je een dag gratis skiën. Na afloop van de wintersportdag gaat het feest verder met diverse party’s en livemuziek. Ook nu profiteren dragers van deze traditionele bergkledij van een voordeeltje in de vorm van een gratis glaasje schnaps. Vorig jaar was het evenement een groot succes en ook dit jaar zullen er weer veel wintersporters in lederhosen of dirndl op de ski’s staan.

Skiën in lederhose of dirndl

Voor mannen is de ideale skikleding tijdens de Lederhosen Wedel Finale vanzelfsprekend een lederhose met bijpassend ruitjeshemd. Dames kiezen voor een klassieke dirndl, waarbij getrouwde vrouwen de strik rechts dragen en vrijgezellen links. Je maakt je outfit vervolgens compleet met skischoenen, skihelm en handschoenen. Mocht de temperatuur toch nog wat winters aanvoelen, dan is het geen probleem om thermo ondergoed te dragen onder je lederhose of dirndl.

Informatie over de Zillertal Arena

De Zillertal Arena is het grootste skigebied van het Zillertal. Tussen Zell am Ziller, Gerlos, Krimml en Königsleiten strekt zich een skigebied uit met meer dan 140 kilometer aan pistes. Moderne liften, lange dalafdalingen en sneeuwzekerheid maken van de Zillertal Arena een perfecte voorjaarsbestemming. Ook kun je je verheugen op authentieke hutten waar je kunt genieten van lokale specialiteiten. De ligstoelen op de diverse terrassen nodigen uit tot het tanken van de nodige vitamine D.

Lederhosen Wedel Finale

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.