11 maart 2019 door Florien in NieuwsSkigebieden onder de loep

In het dagelijks leven kun je de wekker af en toe wel door het raam gooien, maar op wintersport is het je beste vriend. Niks is fijner dan met de eerste lift omhoog gaan en daarna afdalen van strak geprepareerde pistes. Helemaal als er op dat moment helemaal niemand om je heen is. In maart kan dat in de Zillertal Arena. In die maand opent het skigebied een aantal liften al om 06.55 uur. Nog voor de rest is ontwaakt, heb jij je eerste afdaling al in je benen!

10 uur skiën op één dag tijdens Good Morning Skiing

Sta jij het liefst als eerste op de piste, kan de wintersportdag voor jou niet vroeg genoeg beginnen en niet lang genoeg duren? Dan moet je in het voorjaar naar de Zillertal Arena! Terwijl de meeste wintersporters zich nog een keer omdraaien, klik jij je ski’s onder en kan het feest beginnen. De Karspitzbahn (Zell am Ziller), de Isskogelbahn (Gerlos) en de Dorfbahn (Königsleiten) openen twee keer per week, op donderdag en zondag om 06:55 uur. Dat betekent dat je op die dagen 10 uur op één dag kunt skiën! Geen extra kosten, want het zit gewoon bij de prijs van je skipas inbegrepen.

Heerlijk toch, zo'n strak geprepareerde piste?!

Strak geprepareerde pistes en zonsopkomst

Voor iedere wintersporter is skiën op een strak geprepareerde piste het ultieme gevoel van geluk. De ribbeltjes in de sneeuw knisperen onder je ski's en geven je iedere meter die je afdaalt, een vrijer gevoel. Als het ochtendrood dan ook nog eens de hemel kleurt en het zonnetje langzaam achter de bergen vandaan komt, is het moment helemaal compleet. Die grote glimlach op je gezicht, komt er de rest van de dag niet meer van af!

Ontbijtje op de berg

Daar waar hard gesport wordt, moet ook goed gegeten worden. In de meeste hotels en appartementen kun je vaak voor 7 uur nog niet terecht voor het ontbijt. Natuurlijk kun je de dag ervoor wat broodjes halen in de supermarkt, maar nog leuker is een ontbijtje op de berg in een gezellige berghut. Diverse pisterestaurants openen hun deuren extra vroeg (07.15 uur), zodat jij na een afdaling of twee even kunt stoppen voor een stevige bodem. Terwijl het zonnetje steeds hoger aan de hemel komt te staan en de rest van de wintersporters ook ontwaken, geniet jij in alle rust van een heerlijk ontbijtje op het terras.

Ontbijt op de berg bij de Kreuzwiesenalm
Wat dacht je van een heerlijk ontbijtje bij de Kreuzwiesenalm?

Wintersport in de Zillertal Arena

In de Zillertal Arena geniet je van 143 kilometer aan pistes. Ieder jaar trekken veel Nederlanders richting de dorpen Gerlos, Zell am Ziller, Königsleiten, Wald im Pinzgau en Krimml. Dat is niet voor niets, want het skigebied heeft voor ieder type wintersporter ontzettend veel te bieden. Vriendengroepen, stellen en families met kinderen, je komt ze allemaal tegen. De Zillertal Arena is sneeuwzeker, beschikt over heerlijk brede pistes, gezellige berghutten en allerlei moderne faciliteiten. Ook leuk om te weten: je vindt hier één van de langste dalafdalingen van Oostenrijk.

En daarna heerlijk bijkomen in een ligstoel in het zonnetje!

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen