Skip to navigation Skip to main content

5 heerlijke pisterestaurants in de Zillertal Arena

De Zillertal Arena is een wintersportgebied met voor ieder wat wils. Jaarlijks trekken veel Nederlanders richting de gezellige dorpen voor een heerlijke wintersportvakantie. Misschien kom je al jaren in de Zillertal Arena, maar het kan ook zijn dat je er dit seizoen voor het eerst bent. De ins en outs ken je nog niet en het wordt een leuke nieuwe uitdaging en ontdekkingstocht. Gelukkig zijn wij er om je een beetje op weg te helpen. De zoektocht naar een fijn pisterestaurant is altijd weer een behoorlijke klus. Daarom heb ik voor jou de 5 lekkerste pisterestaurants in de Zillertal Arena op een rijtje gezet. Eet smakelijk!

#1. Lamarch Alm

Ski je over de rode piste nummer 52 naar beneden richting Königsleiten, dan komt de geur van vers gebraden kip je al van veraf tegemoet. De Lamarch Alm is een gezellige berghut met een heerlijk zonneterras. Hier kun je terecht voor de lekkerste gegrilde kippetjes die er bestaan. Een halve of hele kip, lekker met patat en eventueel een salade.

(Foto: © Lamarch Alm)

#2. Rössl Alm

De Rössl Alm vind je vlak naast rode dalafdaling nummer 31. Na het eten ski je helemaal naar Gerlos en pak je daarna gemakkelijk de nieuwe Dorfbahn of Isskogelbahn terug omhoog. Of je kiest ervoor om direct bij het middenstation van de Dorfbahn in te stappen. De Rössl Alm is een traditionele berghut met een knusse uitstraling. Bij mooi weer is het goed vertoeven op het terras. Je kunt hier terecht voor heerlijke Tiroler specialiteiten, maar ook voor een hamburger of spare ribs. Een aanrader is de Speckplatte met allerlei vleeswaren, kaas, brood en rilette.

#3. Kreuzwiesenalm

De Kreuzwiesenalm vind je onderaan de blauwe piste nummer 16 en rode piste nummer 17, vlakbij de Kreuzwiesenalm X-Press stoeltjeslift. Het is een traditionele houten berghut met een warme uitstraling. Hier geniet je van een prachtig uitzicht op de omliggende bergtoppen. Je kunt hier heerlijke salades, pizza’s, Tiroler specialiteiten en plankjes met kaas en vleeswaren eten. Tip: sta vroeg op en ga ontbijten bij de Kreuzwiesenalm. Aan het einde van het seizoen, in maart, gaat het restaurant zelfs eerder open voor het ‘Good Morning Skiing’.

#4. Platten Alm

Restaurant Platten Alm vind je vlakbij de blauwe pistes nummer 70 en 71 in Hochkrimml. De Plattten Alm is een gezellige en traditionele berghut met een heerlijk terras. Hier kun je terecht voor de lekkerste gerechten uit Tirol, maar ook voor een pizza of hamburger. Na het eten kun je gemakkelijk de stoeltjeslift omhoog nemen naar de Gerlosplatte, of weer teruggaan richting het skigebied van Königsleiten.

(Foto: © Plattenalm)

#5. Rosi's Schnitzelhütte

Naast de rode afdaling nummer 18, in het skigebied van Zell am Ziller, vind je de Schnitzelhütte. Zoals de naam al doet verraden, kun je hier schnitzels eten. Niet de beste die je ooit geproefd hebt, maar wel één van de grootste die je ooit gegeten hebt. En na het eten ski je de schnitzel er in een mum van tijd weer af. Een win-win situatie dus!

die je ooit geproefd hebt, maar wel één van de grootste die je ooit gegeten hebt. En na het eten ski je de schnitzel er in een mum van tijd weer af. Een win-win situatie dus!

(Foto: © Rosi's Schnitzelhutte)

die je ooit geproefd hebt, maar wel één van de grootste die je ooit gegeten hebt. En na het eten ski je de schnitzel er in een mum van tijd weer af. Een win-win situatie dus!

Wat is jouw favoriete pisterestaurant in de Zillertal Arena? Of heb je nog tips? Laat het ons weten in een reactie! die je ooit geproefd hebt, maar wel één van de grootste die je ooit gegeten hebt. En na het eten ski je de schnitzel er in een mum van tijd weer af. Een win-win situatie dus!
Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.