Skip to navigation Skip to main content
50131 - 10 redenen voor een wintersport in Val Thorens (2)

Val Thorens is het hoogste skidorp van Europa en biedt toegang tot de ruim 600 km aan pistes van Les Trois Vallées. Je vindt er pistes voor elk niveau, moderne liften, een autovrij centrum en ski in – ski out accommodaties. Het is dus niet zo vreemd dat Val Thorens één van de populairste skidorpen van Frankrijk is. Onze Britse collega Danielle bracht een lang weekend door in Val Thorens en geeft hieronder 10 redenen voor een wintersport in Val Thorens.

#1. Het hoogstgelegen skidorp van Europa

Met een ligging op 2300 meter hoogte is Val Thorens het hoogstgelegen skidorp van Europa. Door deze hoge ligging is sneeuw gegarandeerd. 99% van het skigebied ligt tussen de 2000 en 3230 meter, dus de sneeuwkwaliteit op de pistes is meestal top.

#2. Adrenalinekicks op de ziplines

In 2014 opende Val Thorens de hoogste zipline van Europa tussen Orelle en Val Thorens. Deze zipline zorgt niet alleen voor geweldige uitzichten en indrukwekkende dieptes, maar ook voor een flinke adrenalinekick. Dit seizoen heeft Val Tho een tweede zipline geopend dwars door het dorp, waarbij je een snelheid van 75 km/u haalt. Durf jij het aan?

#3. Skiën vanuit je accommodatie

De meeste appartementen en hotels liggen in Val Thorens direct aan de piste of op slechts een paar minuten lopen. Het centrum is autovrij en hier zie je zowel wandelaars als skiërs op de paden. Je kunt de auto lekker de hele week laten staan!

#4. Sfeervolle plaats

Val Thorens is geen typisch Franse wintersportplaats die gebouwd is in de jaren ’60 en daarna nooit meer een update gehad heeft. Het dorp doet er alles aan – ondanks de hoogbouw - om een fijne alpine sfeer te creëren met veel hout en natuurlijke materialen. En hoewel de plaats behoorlijk groot is, misstaat het niet in haar omgeving.

50131 - https://35696.cdn.cke cs.com/czsZortU7kBXvOHgdnXF/images/79fb76bdf1e8b2144ccc3800369b59a4114d298a2630a3b7_Val%20Thorens%20in%20het%20donker.jpg (2)
Foto: © Agence

#5. Skitechniek verbeteren

In Val Thorens kun je korte privé-skilessen boeken, waarbij je in 30 minuten 3 tips krijgt voor een bedrag van € 30,-. Een perfecte manier om je wintersport te beginnen en weer wat puntjes op de i van je skitechniek te zetten.

#6. Nieuw sportcentrum

Het gebouw van het splinternieuwe sportcentrum wordt gebaseerd op de vorm van een snowboard en biedt een uitgebreid aanbod aan activiteiten. In de winter vind je hier een beginners snowpark en een sneeuwdorp dat ideaal is voor families. Volgens planning zou het gehele sportcentrum in de winter van 2021-2022 gereed moeten zijn.

50131 -  (4)

#7. Toerskiën uitproberen

Toerskiën wordt steeds populairder, maar voor veel mensen is de stap om het daadwerkelijk te proberen best groot. In Val Thorens kun je op een veilige manier kennis maken met deze sport, door middel van vier nieuwe toerskiroutes. Deze zijn dit jaar geopend na het succes van de Camille route vorig seizoen.

#8. Om helemaal op te laden

Het programma My Val Thorens Serenity is gemaakt om even helemaal zen te worden en weer op te laden. Kies voor een Qi-Ging ski sessie, een Gong detox bad of de vele andere mogelijkheden.

50131 -  (5)
Foto: © Val Thorens

#9. Folie Douce

Voor het geval je er nog nooit van hebt gehoord: la Folie Douce is het meest legendarische après-ski instituut van Frankrijk. In Val Thorens ligt de vestiging direct aan de piste onder de Plein Sud lift. Maar eigenlijk kan het niet missen, want je hoort de dancemuziek al van grote afstand.

#10. …voor het skiën!

Maar bovenal is de belangrijkste reden om Val Thorens te bezoeken de ongekende skimogelijkheden. Val Thorens heeft een eigen skigebied dat 150km aan pistes telt, maar is onderdeel van het immense Les Trois Vallees gebied met ruim 600 km aan pistes. Mis vooral de blauwe piste ‘Lory’ niet die richting Orelle gaat met geweldige uitzichten en de nieuwe zwarte afdaling vanaf de Boismint lift: de Armoise.

Wat is voor jou een reden om een keer naar Val Thorens te gaan?

image widget

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.