29 januari 2018 door Thijs in 'Recepten''

Jägertee hoort helemaal thuis in het rijtje ‘typische wintersportdrankjes’. Dit heerlijke warme en traditionele drankje is ideaal op een koude wintersportdag. Vouw je handen om de hete beker om lekker door te warmen en de alcohol in de Jägertee zorgt voor een echte opkikker. Natuurlijk smaakt Jägertee ontzettend lekker in een berghut aan de piste, maar ook thuis, op een gure herfst- of winterdag, is dit drankje erg lekker. Uiteraard kun je vanuit Oostenrijk een paar flessen kant en klaar meenemen, maar zelf gemaakt is echt het lekkerst! Het recept voor Jägertee is helemaal niet moeilijk, dus lees snel verder!

Een warme kruidenthee met alcohol

Jägertee, of Jagatee, komt oorspronkelijk uit Oostenrijk en bestaat uit zwarte thee en obstschnaps en/of rum. In de loop der jaren zijn er de nodige varianten ontstaan en wordt het drankje overal een tikje anders geschonken. Inmiddels zijn we al zover dat Jägertee ook kant en klaar gekocht kan worden. Dan hoef je zelf niet meer in de weer met thee, kruiden en drank! Maar dat is natuurlijk lang niet zo lekker als wanneer je het zelf maakt.

Ingrediënten

  • 400 ml zwarte thee
  • 400 ml rode wijn
  • 200 ml bruine rum (Stroh rum)
  • ½ kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • Schil van een kwart sinaasappel
  • Suiker naar smaak

Bereidingswijze Jägatee

Zet eerst de thee zoals je gewend bent. Pak vervolgens een pan die groot genoeg is en doe hier de rum, thee en wijn in. Voeg de sinaasappelschil, het kaneelstokje en de kruidnagels toe. Zet het vuur laag en laat het geheel 10 minuten rustig pruttelen. Let op: laat het mengsel niet koken, want dan verdampt alle alcohol. Is de Jägatee warm genoeg, ruikt het huis lekker en zijn de smaken goed? Dan is het tijd om de kruiden te verwijderen en het drankje te serveren. Je kunt eventueel naar smaak suiker toevoegen, maar ook zonder is de Jägatee erg lekker. Tip: voor meer sinaasappelsmaak kun je eventueel een klein beetje versgeperst sinaasappelsap toevoegen.

Zum Wohl!

Bekijk ook onze andere recepten:

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen