Skip to navigation Skip to main content

Klassiekers onder de wintersportrecepten

2062 - Klassiekers onder de wintersportrecepten (1)

Daar sta je dan in het pisterestaurant. Ga je vandaag voor de Wiener Schnitzel of toch voor de Tiroler Gröstl? Heerlijke geuren dringen je neus binnen en je hebt geen flauw idee wat je moet kiezen. Misschien nog een bordje Kaiserschmarrn delen als toetje? Een week op wintersport is duidelijk niet voldoende. In Nederland is het misschien niet mogelijk om in de natuur te skiën, het is wél mogelijk om de klassiekers onder de wintersportrecepten zelf te maken.

De lekkerste winterrecepten

Speciaal voor iedereen die net als ik verslaafd is aan de pistegastronomie, hebben wij de wintersport klassiekers op een rijtje gezet. Thuis kun je namelijk ook prima Wiener Schnitzel, Kaiserschmarrn en Tartiflette maken. Haal de sfeer van de wintersport in huis met enkele heerlijke recepten. Voedzame gerechten die in Nederland bijna net zo lekker smaken als bovenop een berg.

1. Wiener Schnitzel

Geen gerecht dat Oostenrijkser is dan de Wiener Schnitzel. Een wintersport is immers niet compleet zonder een gepaneerde ‘olifantsoor’ met Pommes. Misschien is de Wiener Schnitzel wel hét ultieme wintersportgerecht. Een wintersport zonder Wiener, is als een wintersport zonder sneeuw. Vraag de slager naar een goed stuk vlees, dan haal je de smaken van Oostenrijk zo in huis.
Klik hier voor het Wiener Schnitzel recept >

2062 - https://35696.cdn.cke cs.com/czsZortU7kBXvOHgdnXF/animations/e3742ea943a993d635debca2a479600a7d3f722978d7c5d1.gif (2)
De Wiener Schnitzel, hét wintersportgerecht

2. Tartiflette

Hmm, zo’n lekker geurig pannetje met aardappels, kaas, spek en ui. Hierbij gaat het natuurlijk over Tartiflette. Na een ochtend op de brede Franse pistes is er niets lekkerder dan dit traditionele Franse gerecht. Maken de heerlijke Franse wijn en de fel schijnende zon dit gerecht zo lekker? Nee, de Tartiflette is van zichzelf al een klassieker onder de wintersportgerechten.
Klik hier voor het Tartiflette recept >

3. Tiroler Gröstl

Tiroler Gröstl is niet meer en niet minder dan de overgebleven restjes eten van de dagen daarvoor. Althans, dat doen de Oostenrijkers je geloven. Volgens mij gaat er veel meer schuil achter dit overheerlijke gerecht. Geen restjes? Met aardappelen, ui, spek, eieren en kruiden tover je ook een heerlijke Tiroler Gröstl op tafel.
Klik hier voor het Tiroler Gröstl recept >

2062 - https://35696.cdn.cke cs.com/czsZortU7kBXvOHgdnXF/animations/e3742ea943a993d635debca2a479600a7d3f722978d7c5d1.gif (3)
Overgebleven restjes van gisteren, of toch niet?

4. Kaiserschmarrn

Voor de zoetekauw is er maar één wintersportgerecht: Kaiserschmarrn. ‘Mislukte’ pannenkoeken met poedersuiker die worden geflankeerd door appelmoes of cranberry compote. Hier is helemaal niets mislukt aan! Een voedzame klassieker die zeker niet in dit overzicht mag ontbreken. En het mooie is, het is heel eenvoudig zelf te maken!
Klik hier voor het Kaiserschmarrn recept >

5. Apfelstrudel (met vanillesaus)

Mijn persoonlijke favoriet is en blijft de Apfelstrudel. Wanneer mijn buik om een uur of 11 begint te rommelen en ik een skihut nader, moet ik er gewoon één bestellen. In ieder (Oostenrijks) skigebied waar ik kom, houd ik een vergelijkend warenonderzoek om de beste Strudel van het skigebied te vinden. Ook thuis heb ik diverse keren geprobeerd om dit traditionele gebakje bestaande uit deeg, appel en rozijnen te maken. En natuurlijk is een goede Apfelstrudel niet compleet zonder vanillesaus.
Klik hier voor het Apfelstrudel recept >

2062 -  (1)
Er gaat niets boven Apfelstrudel
Winter Female Author 3

Over Mandy

Mandy is sinds een paar jaar hélemaal om. Waar ze voorheen een strandvakantie verkoos boven een wintersport, is dat inmiddels wel anders. Ze kan zich geen winter zonder ski's meer voorstellen.