Skip to navigation Skip to main content

6 bestemmingen waar je kunt skiën en winkelen

17012 - 6 bestemmingen waar je kunt skiën en winkelen (2)

Naast wintersport is er nog één ding wat ik erg graag doe in mijn vrije tijd. Overigens denk ik dat menig vrouw en een enkele man hierover kan meepraten: winkelen! Heerlijk struinen door winkelstraten, rekjes met de mooiste (en lelijkste) kleding bekijken, her en der wat passen en misschien wat kopen. Ook tijdens de wintersport is het leuk als je door de winkelstraat van je bestemming kunt slenteren. Voor de winkelliefhebbers heb ik een aantal leuke bestemmingen op een rij gezet.

#1. Livigno, Italië

Dol op wintersporten en winkelen? Dan moet Livigno absoluut op jouw to-go lijst staan! Waarom? Omdat je in Livigno tax-free kunt winkelen bij meer dan 250 winkels! Het langgerekte dorp heeft een lange winkelstraat met winkels als The North Face, Nike, Chanel, Desigual, Dior, G-star, Gucci, Moncler, Nespresso, Roxy, Timberland en Volcom. Voor elk type shopper zijn hier meerdere winkels te vinden. Naast de merkwinkels zijn er veel sportwinkels en boetiekjes met een ruim assortiment aan producten en merken.

17012 -  (6)


#2. Kitzbühel, Oostenrijk

Kitzbühel heeft een authentiek en gezellig centrum met daarnaast een ruime keus aan winkels in het hogere segment. Bekende merken als Moncler, Louis Vuitton en Bogner hebben zich afgelopen jaren in de kleurrijke winkelpanden van Kitzbühel gevestigd. In de vele zijstraten zijn daarnaast sportwinkels als Hervis, Intersport, Sport2000 en Peak Performance te vinden. Voor de liefhebbers zijn er speciaalzaken met bontjassen, lederwaren en merkkleding.

#3. Megève, Frankrijk

Megève is onderdeel van skigebied Evasion Mont-Blanc dat ruim 400 km aan skipistes biedt. Helaas ben ik alleen in de zomer in Megève geweest, maar ik wil hier zeker nog wel een keer naartoe in de winter. Het centrum is erg gezellig, goed onderhouden en authentiek. Pleintjes worden afgewisseld door straatjes, winkels door boetiekjes, bakkertjes, restaurants en galerieën met de mooiste kunstcollecties.

#4. Innsbruck, Oostenrijk

De hoofdstad van Tirol, natuurlijk! Het authentieke centrum biedt naast meerdere bezienswaardigheden leuke restaurants, cafés en winkels. Bekende winkelketens als H&M, Primark, Zara en Bershka zijn hier te vinden. Maar ook merken als COS, Lacoste, Napapijri en Esprit hebben een winkel in het centrum. Skiën doe je natuurlijk op de Innsbrucker Nordkette (20 minuten van het centrum), de Patscherkofel of in Axamer Lizum. Ook vanuit het Stubaital ben je relatief snel in Innsbruck.

17012 -  (7)

#5. St. Moritz, Zwitserland

Voor liefhebbers van de luxere merken en Zwitserland is St. Moritz dé bestemming. Moncler, Bottega Veneta, Hermes, Dsquared en Valentino hebben zich in dit mondaine skidorp gevestigd. De prachtige winkelstraten en uitnodigende etalages zijn al een bezienswaardigheid op zich.

#6. Oberstdorf, Duitsland

Het Duitse Oberstdorf ligt op de grens met Oostenrijk en deelt het skigebied met het Kleinwalsertal. Vanaf Utrecht is het zo’n 8 uur rijden, dus deze bestemming is relatief dichtbij. In het gezellige centrum vind je een winkelstraat, een plein en een ruime keus aan leuke speciaalzaken en boetieks.

17012 -  (8)
Winter Yvonne

Over Yvonne

Yvonne is geen ochtendmens, maar als er een piste in de buurt is staat ze het liefst zo vroeg mogelijk bij de lift. Genieten is het belangrijkst. Zowel op het snowboard, tijdens het rodelen, in de après-ski of van een heerlijk bord eten in een knusse berghut.