11 januari 2019 door Thijs in 'Après-ski', Lijstje''

Al direct na de middagpauze begin je naar de après-ski te verlangen. Je begint bij een après-ski bar aan de piste om aan het einde van de middag richting het dal te skiën. Na een paar uurtjes ben je al behoorlijk aangeschoten en zing je alle hits uit volle borst mee. Om een uur of 9 heeft de alcohol zijn werk gedaan en heb je vrienden voor het leven gemaakt. In dit weblog hebben we de 10 fases waar je tijdens de après-ski in verkeert voor je op een rijtje gezet.

#1. Katersfase

Zodra je je ogen opendoet weet je dat het gisteravond weer nét iets te laat is geworden. Die laatste 3 shotjes en anderhalve liter bier had je echt niet moeten nemen. Je hoofd bonkt en de kater is aan alle kanten aanwezig. Met moeite hijs je je uit je bed om toch naar de eerste lift te gaan. 10 tips tegen een kater na de après-ski >

#2. Ontkenningsfase

In de ochtenduren moet je nog even niet aan après-ski denken. Je hebt lichte opstartproblemen en in de lift worden verhalen van gisteravond verteld. Jij en je vrienden besluiten om ‘vanavond écht niet naar de après-ski’ te gaan! Herkenbare leugentjes in de après-ski >

#3. Nuchtere fase

Rond de lunch begin je je steeds beter te voelen. Je bent zowaar nuchter! Zo’n Wiener Schnitzel of bord Tiroler Gröstl doet je goed en er zit weer wat kleur op je wangen. Langzaam maar zeker wordt het vizier toch weer op de après-ski gericht. Straks even één drankje kan geen kwaad toch?

#4. Ontspanningsfase

Tegen een uur of 3 begint het toch weer te kriebelen. Jullie zoeken een après-ski bar aan de piste op en bestellen het eerste rondje. Ah, dit voelt wel weer erg vertrouwd! Je bevindt je in je natuurlijke habitat en er verschijnt een glimlach op je gezicht. Wat is het toch weer gezellig!

#5. Geen shotjes fase

Wat is nou één drankje? Je kan best nog wat langer blijven want het is nog vroeg. Met je vrienden spreek je af om in ieder geval geen shotjes te bestellen. Ondertussen worden de verhalen al sterker en het stemvolume hoger. Diep vanbinnen weet je al dat je echt niet op tijd terug in je accommodatie bent.

10 onmisbare items voor tijdens de après-ski >

#6. Het is vakantie fase

Na zo goed en kwaad als het ging de laatste afdaling te hebben genomen, sta je inmiddels in een dampende après-ski bar in het dorp. Vroeg naar bed gaan kan je thuis ook en je gaat immers maar één weekje per jaar op wintersport. Dan moet je ervan genieten ook! Het bier vloeit rijkelijk en ook de eerste shotjes zijn alweer besteld.

via GIPHY

#7. Nooit meer naar huis fase

Après-ski is het mooiste dat er is! Hiervoor kom je naar de sneeuw. Dat heerlijke skigebied is slechts bijzaak. Je zingt de bekende Duitse après-ski hits uit volle borst mee, spreekt opeens vloeiend Duits en kan dansen als de beste. Van gelukzaligheid vlieg je iedereen in de armen!

#8. Losgeslagen fase

Het alcoholpromillage in je bloed begint duizelingwekkende hoogtes aan te nemen en je motoriek is niet meer wat het geweest is. Iedereen in de bar weet dat jij er bent! Halve liters bier worden op de automatische piloot naar binnen gekiept en langzaam maar zeker gaat het lichtje uit.

#9. Man met de hamer fase

Als je vrienden je na lang aandringen hebben overgehaald om weg te gaan, moet je eerst nog een kwartier naar je jas zoeken. Zodra je over de drempel naar buiten stapt is daar opeens de man met de hamer. Hoewel je van de kou niks voelt, begint alles om je heen te duizelen. Zo goed en zo kwaad als het gaat weet je je accommodatie te bereiken.

#10. Helikopterfase

Uit voorzorg slik je een paracetamol en sla je twee glazen water achterover. Na op een gênante manier je skikleding uit te hebben gedaan lig je eindelijk in bed. Het ergste is achter de rug, denk je. Wanneer je naar het plafond staart begint de wereld om je heen te draaien. Uiteindelijk val je in slaap met de daarbij behorende snurkgeluiden. Morgen écht even een dagje geen après-ski!

via GIPHY

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen