Skip to navigation Skip to main content

De leukste après-ski bars op de piste

11259 - De leukste après-ski bars op de piste (2)

Voor sommige wintersporters begint de après-ski al vroeg in de middag op de piste. Na de lunch wordt er nog een klein uurtje geskied en daarna is het tijd om op de muziek af te gaan. Lekker in het zonnetje dansen op het terras met een biertje in de hand. Als het laatste nummertje eenmaal heeft geklonken, is het tijd om naar beneden te skiën en dat gaat niet altijd even makkelijk. De alcohol heeft goed z’n best gedaan en zorgt voor bijzondere taferelen. Ondanks dat gaat iedereen de volgende dag weer vrolijk verder, want hé, het is zo gezellig!

#1. Paznauner Taja – Ischgl

Ischgl wordt wat après-ski betreft ook wel het ‘Ibiza van de Alpen’ genoemd en als je kijkt naar alle mogelijkheden, dan is dat ook helemaal niet vreemd! Het feest begint al vroeg bij de Paznauner Taja en gaat vervolgens in het dorp door tot diep in de nacht. De muziek hoor je al van veraf in de lift en hoe dichterbij je komt, hoe gezelliger het wordt. Let op: je moet na afloop nog een flink stuk naar beneden skiën!

#2. Pano Bar – Les Deux Alpes

Een ander groot begrip is de Pano Bar in Les Deux Alpes. Overdag kun je hier terecht voor een warme choco of een kop koffie en vanaf 15:00 uur denderen de beats uit de speakers. Dj’s, dansers, saxofonisten en andere artiesten maken er een bijzondere middag van. De bar ligt op 2600 meter hoogte en behoort daarmee tot één van de hoogst gelegen openlucht clubs van de Alpen.

#3. La Folie Douce – Val Thorens

In Frankrijk geen après-ski? Echt wel! La Folie Douce is een groot begrip is de Franse Alpen. Naast Val Thorens kom je deze vette club in nog 7 andere wintersportbestemmingen tegen. Iedere middag is het hier afgeladen vol en zorgt de dj van 14:00 – 17:15 uur voor de vetste hits.

#4. Seppi’s – Gerlos

Seppi’s is, net zoals de Cin Cin, een groot begrip in Gerlos. Al vroeg in de middag verzamelen de eerste feestgangers zich op het terras en daar knalt de dj de lekkerste hits uit de speakers. Er wordt flink gedronken en gedanst op de banken en tafels. Helaas is het feest om 17:00 uur afgelopen en is het tijd om terug te keren naar het dorp. Iedereen stuntelt via de nog vrij lange dalafdaling naar beneden. En daar gaat het feest natuurlijk gewoon verder!

#5. Hexenalm – Fiss

Serfaus-Fiss-Ladis is een echt familieskigebied, maar toch kun je hier ook ontzettend goed feestvieren. Het begint allemaal vanaf een uur of drie bij de Hexenalm, waar het feest doorgaat totdat de zon achter de bergen is verdwenen. Jong en oud dansen op bekende après-skihits. Ook voor de kids is het leuk, want terwijl paps en mams een borrel drinken, kunnen zij met leeftijdsgenootjes spelen in de speeltuin naast de bar.

#6. Goaßstall – Hinterglemm

Eén van de meest populaire après-skibarren in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is de Goßstall. Je vindt dit houten feestparadijs direct aan de rode 33a, niet ver van het dorp. Iedere dag schallen bekende après-skihits uit de speakers en is het een feestelijke bedoening. En de geitjes? Die feesten vrolijk mee!

#7. Schneebar Oberkasser – Kirchberg

Veel Nederlanders bezoeken Kirchberg al jaren met dezelfde reden: de gezelligheid en heerlijke pistes. Als je via de blauwe 26 richting het dalstation van de Mairlbahn skiet, dan ski je zo tegen Schneebar Oberkasser aan. Heerlijke dansbeats knallen uit de speakers en bij de bar van ijs en sneeuw bestel je de drankjes. Na afloop is het nog een klein stukje naar beneden, voordat je verder kunt gaan in Der Tiroler of de Eisbar.

Schneebar Oberkasser – Kirchberg

 

#8. Hinterhag Alm – Saalbach

Ook in Saalbach ben je aan het juiste adres voor een gezellige middag na het skiën. Op de piste kun je terecht bij de Hinterhag Alm. Deze gezellige houten hut ligt pal aan blauwe piste nummer 52, net voor het dorp. Op twee verdiepingen kun je genieten van bekende après-skinummers en een lekker biertje. Zorg wel dat je voor 17.00 uur binnen bent, want dan begint de Herzerltanz. Evi gooit honderden harten naar beneden en die kun je vervolgens bij iedereen op z’n kleren plakken. Wie weet vind jij je grote liefde wel!

#9. 360bar – Val Thorens

Een andere populaire bar die je in Val Thorens op de piste tegenkomt, is de 360 Bar. Hier hoor je geen Nederlandstalige meezingers, maar house en techno. Er wordt flink gedanst en ook de alcohol vloeit rijkelijk. Trek gekregen? Je kunt hier pizza’s, patat en andere snacks bestellen.

#10. Mooserwirt – St. Anton am Arlberg

De Mooserwirt is de bekendste en populairste après-skibar van St. Anton am Arlberg. De bar ligt aan de blauwe dalafdaling en is al van veraf te zien en te horen. Belangrijk is dat je wel op tijd komt, want het is er iedere dag hartstikke druk. Bekende hits knallen uit de speakers en er wordt flink gedanst. Als het feest om 20.00 uur is afgelopen, keert iedereen flink beschonken terug naar het dorp, om daar nog een paar uurtjes door te gaan.

Feestende mensen bij de Mooserwirt in St. Anton am Arlberg

(Foto: © Mooserwirt.at, St. Anton am Arlberg)

#11. Krazy Kanguruh – St. Anton am Arlberg

Staat het helemaal vol bij de Mooserwirt? Niet getreurd, gewoon verder skiën naar de Krazy Kanguruh ! Ook deze bar ligt pal aan de piste en biedt een hoop gezelligheid. Het publiek is iets jonger en maakt er een gezellig feestje van.

#12. Hannes’ Ski Alm – Köngisleiten

Hannes’ Ski Alm ligt vlak voor de Dorfbahn van Königsleiten en is te bereiken via een blauwe piste. De après-ski is niet zo uitbundig als die van buurdorp Gerlos, maar zeker niet minder gezellig een feestelijk. Neem plaats aan de tafels rondom de bar en zing vrolijk mee met de muziek. Hoe later het wordt, hoe meer mensen plaatsnemen op de barkrukken en tafels.

Après-ski bij Hannes Ski Alm in Königsleiten

 

Wat is jouw favoriete après-ski bar op de piste?

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.