8 december 2017 door Thijs in 'Après-ski', Lijstje', Algemeen''

©OT Val Thorens

Wanneer je met je vriendengroep op wintersport bent, moet er wel een feestje van gemaakt worden. Eerder kon je al lezen welke bestemmingen (deel 1 en deel 2) daar alle mogelijkheden toe bieden. Maar eenmaal daar moet je natuurlijk wel weten welke bar je binnen moet stappen. Wij hebben de 10 gezelligste après-ski bars in de Alpen voor je op een rijtje gezet. Een duidelijke nummer 1. valt eigenlijk niet te kiezen, hier zouden wij andere bars tekort mee doen. Vast staat dat op deze 10 plekken de bekende après-ski hits voorbij komen en de tap geen seconde stil staat!

#1. Mooserwirt, St. Anton am Arlberg

Bij de Mooserwirt in St. Anton am Arlberg claimen ze dat hier de après-ski is uitgevonden. Er wordt hier in ieder geval iedere avond gefeest alsof het de laatste is. Deze après-ski tempel ligt direct aan de piste wat aan het eind van de avond voor hilarische taferelen zorgt. Iedereen moet immers ook weer op ski’s terug richting dorp!

#2. Goasstal, Hinterglemm

De Goasstal in Hinterglemm is al meerdere malen uitgeroepen tot populairste après-skibar in de Alpen. Bier wordt hier getapt per liter en kijk er niet raar van op als je opeens tussen de geiten staat te hossen.

#3. La Folie Douce, Val Thorens

Dat ze in Frankrijk ook weten wat après-ski is bewijzen ze bij La Folie Douce in Val Thorens. De pompende beats van de hoogste open air club van Europa zijn tot ver in de omgeving te horen. Wees er op tijd bij, want het terras is al vroeg in de middag vol!

© Mooserwirt / Goasstal / OT Val Thorens

Mooserwirt / Goasstal / La Folie Douce

#4. Trofana Alm, Ischgl

De Trofana Alm is het perfecte voorbeeld van hoe een après-ski bar hoort te zijn. Een grote houten schuur, allerhande memorabilia aan de muur en Duitse meezingers uit de speakers. De bar ligt vrijwel aan de hoofdstraat van Ischgl, maar als je de Trofana niet kan vinden ga je gewoon op het geluid af. Vanaf een uur of 6 staat het hier afgeladen en mengt de geur van zweet zich met die van verschaald bier en schnapps.

#5. Almrausch, Sölden

Het team van Snowplaza heeft het vorig jaar aan den lijve ondervonden. Een klein, dampend kroegje waar je alle nummers kunt meezingen en een gemengd publiek er een feest van maakt. Almrausch in Sölden gaat schuil achter een grote houten deur die je zo voorbij loopt.

#6. La Grotte du Yeti, Les Deux Alpes

De studenten en party animals onder de wintersporters zullen deze bar ongetwijfeld kennen. La Grotte du Yeti, of beter bekend als ‘de Yetibar’. Deze après-skibar, die terug te vinden is in maar liefst twaalf verschillende wintersportdorpen, staat al jaren bekend om zijn vette après-skifeesten. Die van Les Deux Alpes is wat ons betreft het gezelligst.

#7. Eisbar, Kirchberg

De Eisbar in Kirchberg is een après-ski instituut en een Nederlandse enclave. Al vroeg in de avond puilt deze kroeg uit en hangt er een Brabantse carnavalsfeer. Hier maken Jantje Smit en Marco Borsato de dienst uit in plaats van DJ Ötzi. Enige winters geleden zetten onze vrienden van de serie ‘Oh oh Tirol’ hier de boel op z’n kop.

© Trofana Alm / Almrausch / La Grotte du Yeti

Trofana Alm / Almrausch / La Grotte du Yeti

#8. Cin Cin, Gerlos

Wie Gerlos zegt, zegt Cin Cin. Een fatsoenlijk gesprek voeren of hossen op de skischoenen is er bijna niet bij, want je staat schouder aan schouder. Toch heeft deze bar een magische aantrekkingskracht. Gerard Joling en Rob Ronalds staan hier geregeld op de bühne.

#9. Le Rond Point Bar, Méribel

Dat ze in Frankrijk ook weten wat après-ski is, bewijze ze bij Le Rond Point in Méribel. Hier zijn het niet de Nederlanders die de boventoon voeren maar de Engelsen. Het schijnt dat het van groot belang is dat je hier een originele muts draagt. Bier gaat hier niet per liter maar per pitcher. Je hebt altijd baas boven baas.

#10. Ice Bar, Mayrhofen

Vanuit de Penkenbahn rol je zo de Ice Bar van Mayrhofen in. Pas op dat je onderweg niet over een ijsbeer struikelt! Verzeker je zelf vroeg van een plekje, want je bent niet de enige die van plan is om er hier één groot feest van te maken.

Klik hier voor de après-ski hits van 2018 >

Klik hier voor de Top 10 après-ski bestemmingen van de Alpen >

Staat de gezelligste après-ski bar van de Alpen er volgens jou niet tussen? Laat dan een reactie achter!

© Cin Cin / Le Rond Point Bar / Ice Bar

Cin Cin / Le Rond Point Bar / Ice Bar

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen