30 december 2018 door Florien in 'Algemeen''

In het dagelijks leven vertellen we geregeld een leugentje om eigen bestwil. Gewoon omdat iets beter uitkomt, maar ook omdat we iemand anders willen overtuigen. Ook op wintersport doen we dat en al helemaal wanneer er drank in het spel is tijdens de après-ski. Van ‘ik ben hartstikke nuchter’ tot ‘vanavond bestellen we geen doos Flügel’. Op wintersport hoor je het meerdere keren per week voorbij komen. In dit blog hebben we de meest herkenbare leugentjes in de après-ski voor je op een rijtje gezet. Herken jij jezelf en je vrienden?

#1. We drinken twee biertjes en dan gaan we naar huis

Maar twee biertjes smaken naar meer… Uiteindelijk rollen jullie na het laatste nummertje de tent uit en zijn jullie de tel van het aantal biertjes kwijtgeraakt.

#2. Ik ben hartstikke nuchter!

Met ruim 10 bier achter je kiezen probeer je je vrienden of je ouders ervan te overtuigen dat er niks aan de hand is. “Oh nee hoor, ik ben hartstikke nuchter!” roep je met een dubbele tong. Zij weten wel beter...

#3. Laten we vanavond wel iets gaan eten

Al twee avonden zijn jullie vergeten iets te gaan eten. Het was zo gezellig in de après-ski, dat het er gewoon niet van is gekomen en dat heeft de kater niet ten goede gedaan. Vanavond gaan we echt iets eten hoor! Uiteraard belanden jullie opnieuw zonder eten in bed.

#4. We gaan zo echt terug naar het hotel

Ja echt, we gaan zo echt terug naar het hotel! Maar het is wel heel erg gezellig, dus laten we nog één drankje doen… Uiteindelijk stappen jullie pas naar buiten als het laatste nummertje heeft geklonken.

#5. We bestellen vanavond geen doos Flügel

De vorige avond is het behoorlijk hard gegaan in de après-ski. Jullie zijn met bier begonnen, maar al snel werden er meerdere dozen Flügel besteld. Vandaag besluiten jullie je daarom in te houden en geen doos Flügel te bestellen. Maar na 4 bier rolt er toch weer een doos vol Flügel over de bar…

#6. Ik drink geen Flying Hirsch of Schnapps vanavond

‘Jongens vanavond drink ik echt geen Schnapps of Flying Hirsch!’ Je had zo’n kater vanochtend, dat je besloten hebt om het vandaag bij alleen bier te houden. Als het eerste blad Flying Hirsch rond gaat, kun je toch geen nee zeggen en doe je vrolijk mee.

#7. Het bier in de après-ski is zo licht, daar word je echt niet dronken van!

Misschien is het bier iets minder zwaar dan we gewend zijn, maar na 15 glazen ben je echt niet nuchter meer!

#8. Die après-ski dansjes ken ik allemaal niet hoor

Maar als ‘Cowboys en Indianen’ of de ‘Macarena’ voorbijkomen, sta jij het hardst mee te dansen van iedereen...

#9. Vanavond gaan we op tijd naar bed

Al drie avonden zijn jullie niet voor 01.00 uur thuisgekomen. Daarom besluiten jullie je vanavond aan #1. te houden en op tijd naar bed te gaan. Helaas is het wederom te gezellig. Balen, weer niet gelukt!

#10. De après-ski slaan we vandaag over, want we gaan lekker spelletjes doen

Ja drankspelletjes, zoals Stef Stuntpiloot of dat spelletje met die krokodil zeker. Want als jullie om 15.00 uur de eerste après-ski deuntjes voorbij horen komen, begint het toch te kriebelen en belanden jullie gewoon weer in de après-ski. Het is tenslotte vakantie!

#11. Ik ben vrijgezel

Getrouwd of in een relatie: op wintersport maakt het voor veel mensen niet uit. Onder het motto ‘what happens in … stays in …’ wordt de trouwring netjes opgeborgen en de vriend of vriendin thuis verzwegen.

In hoeveel leugentjes herken jij jezelf en je vrienden?

Ook herkenbaar:

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.