18 januari 2019 door Thijs in 'Lijstje''

Er is niet veel nodig om de après-ski tot een succes te maken. Je zoekt een leuke bar uit, neemt een aantal gezellige vrienden mee, bestelt een dienblad bier en de sfeer zit er al snel in. Toch zijn er van die dingen die je avond in de après-ski nét dat beetje extra kunnen geven. Een foute trui, een opvallende muts en comfortabel schoeisel zijn de items van een ideale après-ski outfit. Een (drank)spelletje is altijd leuk om de après-ski mee op gang te schieten. In dit weblog hebben we 10 onmisbare items voor een onvergetelijke avond in de après-ski voor je op een rijtje gezet.

#1. Après-skistok

Ben jij ook zo iemand voor wie de après-ski niet vroeg genoeg kan beginnen? Dan is de après-skistok hét item voor jou. Deze skistokken hebben namelijk ieder een drankreservoir van +-200 ml. Zo kun je in de laatste lift of voor aanvang van de laatste piste al een rondje Schnapps uitdelen aan je vrienden.

#2. Muts

Het eerste wat je doet wanneer je bij de après-ski aankomt? Helm af en muts op! Het liefst een opvallend model, waarmee je gezien mag worden. Een I Love Skiing of I Love Snowboarding Cap is natuurlijk een uitstekend alternatief. Via deze link en het gebruik van de kortingscode ‘snowplaza’ ontvang je 5 euro korting op je bestelling.

I Love Skiing

Met een I Love Skiing Cap maak je de blits in de après-ski

#3. Foute trui

Iedere zichzelf respecterende vriendengroep heeft voor de jaarlijkse wintersport natuurlijk een T-shirt met tekst laten bedrukken. Heb je je vrienden niet zo ver gekregen om hierin rond te lopen, dan zorg je natuurlijk zelf voor je foute après-ski trui. Gekke kreten als ‘après-ski teacher’ doen het altijd goed, maar ook met fluorescerende truien in jaren ’80 stijl val je op.

#4. Après-ski flacon

Heb je nou niet de beschikking over #1. dan kun je altijd nog een flacon in je binnenzak stoppen. Wanneer de rij bij de bar te lang is heb je op deze manier altijd je reservevoorraad drank bij je.

#5. Zonnebril

Onder het genot van een zonnetje het eerste drankje doen bij een après-ski bar aan de piste, veel mooier wordt het niet. Een onmisbaar item voor situaties als deze is natuurlijk een zonnebril. Met een opvallende après-ski bril maken jullie volkomen de blits en het is ook net wat minder erg wanneer deze aan het eind van de avond onverhoopt kapot of kwijtgeraakt is.

Wintersporters met zonnebril op

Zonnebril op en door naar de après-ski!

#6. Après-ski handschoenen

Allemaal leuk en aardig die après-ski aan de piste of buiten bij de après-ski bar, het kan verdomd koud zijn! Speciale après-ski handschoenen bieden uitkomst! De Hanskie is een wollen handschoen met geïntegreerde bierfles houder. Zo blijven je handen warm en je bier koud! Ook lichtgevende LED-handschoenen zijn een ideaal item voor de après-ski.

#7. Après-ski maatje

Alleen is ook maar zo alleen. Het is altijd fijn om een après-ski maatje bij je te hebben! En waarom niet een dinosaurus? Er zijn gekke pakken verkrijgbaar die je over je skipak aantrekt, waarbij het lijkt alsof je op de rug van een dinosaurus zit.

#8. Moonboots

Officieel hoor je tijdens de après-ski op je skischoenen te staan. Mocht je toch van plan zijn om van schoeisel te wisselen, kies dan voor een paar originele moonboots. Je voeten zullen blij met je zijn, je krijgt geen boze blikken wanneer je op iemands tenen staat en daarnaast val je ook nog eens op!

Skischoenen uittrekken

Even de skischoenen uittrekken voor je de après-ski induikt, is wel zo prettig

#9. Spelletje

Om het eerste uurtje in de après-ski mee door te komen is het altijd leuk om even een spelletje te spelen. Misschien is het wat overdreven om Stef Stuntpiloot mee te nemen, maar het krokodillenspel of een pak kaarten steek je zo in je binnenzak. De verliezer moet natuurlijk een glaasje Schnapps achteroverslaan.

#10. Paracetamol

Zodra je de après-ski bar uitstapt weet je dat het een zware ochtend gaat worden. Zorg dat je altijd paracetamol bij de hand hebt om de eerste uurtjes na het wakker worden mee door te komen. Je moet immers toch weer bij de eerste lift staan! In combinatie met de frisse berglucht ben je weer snel de oude en… klaar voor de volgende avond après-ski.

Welk item kan jij niet missen in de après-ski? Laat een reactie achter!

Strip met paracetamol

Leg de paracetamol maar vast klaar voor de volgende ochtend

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen