Skip to navigation Skip to main content

De beste berghutten in Zell am See–Kaprun

Het skigebied van Zell am See - Kaprun bestaat uit 138 kilometer aan pistes. De pistekilometers zijn verdeeld over drie deelskigebieden, die niet onderling met elkaar verbonden zijn. Wel kun je gemakkelijk pendelen met de skibus. In het skigebied van Zell am See - Kaprun liggen tal van leuke berghutten waar je kunt genieten van een traditioneel Oostenrijkse lunch of van een lekker drankje. Natuurlijk vind je hier niet alleen lokale specialiteiten, maar ook internationale gerechten. Om de keuze iets makkelijker te maken, heb ik in dit weblog 6 berghuttips in Zell am See - Kaprun voor je op een rijtje gezet.

#1. De Pinzgauer Hütte – Schmittenhöhe

Eén van de meest leuke pisterestaurants in skigebied Zell am See - Kaprun, is de Pinzgauer Hütte in deelskigebied Schmittenhöhe. Vanaf het beginstation van de Kapellenbahn is het een klein stukje skiën, voordat je aankomt bij deze knusse berghut. Er staan Oostenrijkse specialiteiten op het menu en je kunt genieten van een mooi uitzicht. De terugtocht is echter het allerleukst. Je kunt ervoor kiezen om het hele stuk omhoog te lopen, maar je kunt ook het touw achter de sneeuwscooter vastpakken en je omhoog laten trekken. Leuk voor het hele gezin!

(Foto: © Gletscherbahnen Kaprun AG / Ideenwerk Werbeagentur GmbH)

#2. Glocknerblick – Maiskogel

Restaurant Glocknerblik ligt bijna op het hoogste punt van deelskigebied [IL:ATSALZ04C]. Deze authentieke houten berghut heeft een gezellige uitstraling en een fijn zonneterras. Hier geniet je van een panoramisch uitzicht op de omringende bergen. Proef de Oostenrijkse gerechten en probeer ook zeker de specialiteiten van het huis. Kom je toevallig rond een uur of 11 langs de berghut, dan is de huisgemaakte Apfelstrudel met vanillesaus erg aan te raden!

#3. Het Gipfelrestaurant in de Gletscherhütte – Kitzsteinhorn

Tijdens het skiën op de Kitzsteinhorn/Maiskogel – Kaprun, kun je het hoogste punt van het Salzburgerland bezoeken. Bij uitzichtplatform ‘Top of Salzburg’ geniet je bij helder weer van een prachtig bergpanorama. Niet ver bij dit punt bevindt zich het Gipfelrestaurant. Je geniet hier van heerlijk eten, waarbij het niveau net even hoger ligt. Proef de overheerlijke hamburger of kies voor een steaktartaar, frisse salade of één van de andere specialiteiten. Bestel een goed glas wijn en geniet onder het genot van een goede maaltijd van het uitzicht.

#4. SchnapsHans Bar - Schmittenhöhe

Niet alleen voor een lekkere lunch, maar ook voor gezelligheid ben je aan het juiste adres bij SchnapsHans Bar in berghotel Schmitten, bij het eindstation van de Schmittenhöhebahn. SchnapsHans alm is van binnen traditioneel ingericht en beschikt over een heerlijk zonneterras. Overdag kun je hier terecht voor een lunch of drankje. Het menu is uitgebreid en bestaat uit onder andere pizza’s, pasta’s, salade’s vleesgerechten en zoetigheden. Rond het middaguur wordt het steeds drukker in de bar en als SchnapsHans arriveert, kan de après-ski beginnen. Bij mooi weer is het één groot feest op het terras.

(Foto: © SchnapsHans Bar)

#5. De Gletschermühle - Kitzsteinhorn

Voor overheerlijke Kaiserschmarrn, Tiroler Gröstl, steaks of andere Oostenrijkrijkse specialiteiten moet je echt een bezoek brengen aan de Gletschermühle op de Kitzsteinhorn. Je vindt deze leuke berghut vlakbij het eindstation van de Gletscherjet II. Bij mooi weer kun je plaatsnemen op het zonnige terras, maar is dat niet het geval, dan kun je in de grote glazen ruimte gaan zitten en toch lekker naar buiten kijken.

#6. Schmiedhofalm – Schmittenhöhe

De Schmiedhofalm ligt helemaal rechts op de pistekaart, vlakbij rode piste 18 en de funslope. De berghut heeft een heerlijk terras en is vanbinnen modern ingericht. Je kunt hier onder andere terecht voor heerlijke vleesgerechten, zoals steaktartaar, biefstuk, schnitzels en hamburgers. Ook kun je hier plateaus bestellen die je met meerdere personen kunt delen, zoals bijvoorbeeld reerug of wild zwijn. Ook leuk: van 14.00 – 15.30 uur is het Happy Hour! Perfect voor après-ski aan de piste!

(Foto: © Schmiedhofalm)

Nog meer berghut tips:

Wat is jouw favoriete berghut in Zell am See - Kaprun?

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.