Skip to navigation Skip to main content

Top 5 berghutten in Alta Badia

Alta Badia staat bekend als een skigebied voor levensgenieters. In het skigebied liggen tal van bergrestaurants en berghutten met een hoogwaardige gastronomie. Hier proef je de ware smaken van Noord-Italië en wordt letterlijk op een ‘hoog niveau’ gekookt. Michelinsterren, heerlijke wijnen, lokale producten, tijdens je wintersport in Alta Badia komt de inwendige mens niets te kort. In dit weblog hebben we 5 heerlijke berghutten in Alta Badia voor je op een rijtje gezet. We hadden echter wel drie keer zoveel skihutten in dit artikel kunnen opnemen!

#1. Rifugio Piz Boè Alpine Lounge, Corvara

De Rifugio Piz Boè Alpine Lounge heeft een ideale mix tussen innovatie en traditie. Een glazen gevel van maar liefst 34 meter zorgt dat je altijd een waanzinnig uitzicht op de Dolomieten hebt. Om de berghut te bereiken stap je in Corvara in de Boè gondel, waarna de Alpine Lounge direct naast het bergstation ligt. Rifugio Piz Boè Alpine Lounge bestaat uit een selfservice restaurant, een gourmet restaurant en een kiosk. De gerechten die worden geserveerd zijn een moderne interpretatie van de Zuid-Tiroler keuken. Het hart van deze berghut is de Alpine Lounge waar je heerlijk kunt relaxen bij de openhaard.

#2. Jimmy Hütte, Colfosco

De Jimmy Hütte ligt op een hoogte van 2220 meter op de flanken van de GrödnerJoch. Vanaf het terrras heb je een waanzinnig uitzicht op het Sellamassief, de Langkofel en de Cirspitzen. De hut heeft een traditionele uitstraling en binnen vind je gemoedelijke stubes. Stevige, voedzame gerechten geven je nieuwe energie voor het vervolg van de Sella Ronda of je skisafari. De Jimmy Hütte ligt boven Colfosco bij het bergstation van de Frara gondel.

#3. Club Moritzino, La Villa

Club Moritzino, niet ver bij de Movimënt Parks vandaan, is een veelzijdige berghut waar je goed zit voor zowel een candlelight dinner, een uitstekend glas wijn en après-ski. Al meer dan 50 jaar wordt deze plek drukbezocht door het wintersportpubliek. Club Moritzino ligt op de 2100 meter hoge Piz La Ila boven het bergdorp La Villa. Marco Spinelli tovert de meest heerlijke gerechte uit de keuken, van seafood tot het beste rundvlees uit Nebraska. Iedere dag vanaf 14.00 uur zorgt DJ Luca Noale voor de beats tijdens de après-ski.

#4. Negerhütte/Capanna Nera, Corvara

De Negerhütte ligt aan de Pralongià piste boven Corvara en heeft aan traditie en sfeer geen gebrek. Deze traditionele berghut is volledig opgetrokken uit hout, er hangen koeienbellen aan het plafond en rood-wit geblokte gordijntjes voor de ramen. Vanzelfsprekend staat er typisch bergvoedsel op de kaart en wanneer je even op moet warmen moet je zeker de ‘Negermilch' bestellen. Warme melk met een scheutje alcohol.

#5. Rifugio La Crusc-Santa Croce/Hl. Kreuz, Badia

De Rifugio La Crusc-Santa Croce/Hl. Kreuz heeft misschien wel de mooiste ligging van alle berghutten in Alta Badia. De hut ligt aan de voet van de imposante Heiligkreuzkofel en in de directe nabijheid van de 'Heilig Kreuz' kerk. De berghut deed in 1718 dienst als huis voor de koster en de reizende pelgrims. Nu is het een gemoedelijke berghut waar je de Kaiserschmarrn, of polenta met champignons en kaas goed kunt laten smaken. De Rifugio La Crusc-Santa Croce/Hl. Kreuz is vanuit Badia bereikbaar via de Santa Croce en La Crusc stoeltjeslift.

Wat is jouw favoriete berghut in Alta Badia? Laat een reactie achter!

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.