Skip to navigation Skip to main content

5 fijne berghutten in het skigebied van Ischgl

De Silvretta Arena Ischgl - Samnaun is een groots en modern skigebied, gelegen in het westen van Oostenrijk en het oosten van Zwitserland. Omdat het skigebied zo groot is, is het lastig om het in één dag te ontdekken. Je vindt hier namelijk meer dan 200 kilometer aan pistes. Er zijn 15 bergrestaurants en in de meeste worden bediening en selfservice gecombineerd. Over het algemeen zijn de prijzen, net zoals de rest van Ischgl niet goedkoop, maar het eten is wel erg lekker. Maar welke berghut kies je en in welke berghut kun je het lekkerst eten? Een moeilijke keuze en daarom heb ik 5 berghutten voor je op een rijtje gezet. Eet smakelijk!

#1. Gampenalpe

Dit seizoen is samen met de 6-persoons stoeltjeslift Gampenbahn, ook het nieuwe bergrestaurant Gampenalpe geopend. Dit bedieningsrestaurant ligt op een hoogte van 1990 meter naast afdaling nummer 40. De rustieke berghut beschikt over 100 zitplaatsen en de producten die worden gebruikt komen hoofdzakelijk uit de lokale omgeving. Alle gerechten worden á la minute bereid en zijn geïnspireerd op de authentieke Tiroler keuken. Op de kaart prijken klassieke gerechten als de Speckplatte, Käsespätzle, Hirschragout en Kaiserschmarrn.

Interieur van restaurant Gampenalpe

Foto: © TVB Paznaun - Ischgl

#2. Ischgl Slopefood

En dit seizoen is er nog een nieuw pisterestaurant geopend in het skigebied van Ischgl. Direct naast het dalstation van de Gampenbahn is het zelfbedieningsrestaurant Ischgl Slopefood gerealiseerd. Ischgl Slopefood brengt de sfeer en uitstraling van het skigebied op je bord en binnen de muren van het restaurant. Zo bestel je je eten, bijvoorbeeld een Gampen-Schnitzel-Burger, in een gondeltje en kun je aanschuiven aan een sneeuwkanon. Het is de ideale plek wanneer je niet zo veel tijd aan je lunch of ochtendpauze wilt besteden en snel weer op de piste wil staan.

#3. Restaurant Alpenhaus

Restaurant Alpenhaus is een grote houten berghut midden op de Idalp. Van binnen is het stijlvol ingericht en oogt het luxe. Ook hier heb je de keuze tussen selfservice en bediening. Op de eerste etage vind je het restaurant en de VIP-area. Hier is alles een stuk rustiger en duurder. Schapenvachtjes op de stoelen, gedekte tafels en relaxte ligstoelen. Vanaf het terras geniet je van een prachtig uitzicht op Idalp en op de imposante bergtoppen. Aanrader is de overheerlijke Kaiserschmarrn! Wellicht is het niet verstandig om na een stevige lunch met de Ischgl Skyfly naar beneden te gaan.

Ligging van Restaurant Alpenhaus

Foto: © TVB Paznaun - Ischgl

#4. Schwarze Wand

Berghut Schwarze Wand ligt op 2468 meter en vind je bij blauwe piste nummer 22 en rode piste nummer 32. Dit restaurant heeft een compleet andere uitstraling dan bijvoorbeeld de Pardorama. Het is er een stuk kleiner en gemoedelijker. Je hebt hier twee mogelijkheden. 1: de pizzeria op de begane grond en 2: de regionale keuken op de eerste etage. Een tip is om te gaan voor een Italiaanse lunch. Hier eet je de lekkerste pizza van het skigebied om vervolgens af te sluiten met een espresso bij de Ice Bar.

#5. Alp Bella

Bij de rode piste nummer 60 vind je berghut Alp Bella. Je kunt hier kiezen tussen zelfservice en bediening. Bij Alp Bella ben je aan het juiste adres voor een overheerlijk gebraden kippetje, maar ook de rösti (in tal van variaties) is ontzettend lekker. In vergelijking met de andere restaurants is de prijs hier een stuk aangenamer. Alp Bella is gelegen aan de skitour Schmugglerrunde.

Ligging van restaurant Alp Bella

Foto: © TVB Paznaun - Ischgl

Meer informatie over een wintersport in Ischgl

Heb jij nog tips voor een lekkere lunch en fantastische berghut in Ischgl? Klik hier voor meer informatie over een wintersport naar Ischgl >

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.