Skip to navigation Skip to main content

10x heerlijke Apfelstrudel in de Alpen

11234 - 10x heerlijke Apfelstrudel in de Alpen (1)

Apfelstrudel, we kunnen er hier op de redactie geen genoeg van krijgen! Regelmatig staat er iemand van ons in de keuken om het team te verrassen met versgebakken Apfelstrudel . Eerlijk is eerlijk, ook als we niet in de Alpen zijn, kunnen we echt verlangen naar dit heerlijke appelgebakje! Apfelstrudel is een traditioneel Oostenrijks gerecht, dat je in bijna elk restaurant kunt bestellen. Het wordt gegeten met slagroom, vanillesaus, ijs of alledrie! Op de piste is een Apfelstrudel het ideale tussendoortje. Daarom speciaal voor jou: 10x heerlijke Apfelstrudel in de Alpen. Daar krijg je toch trek van!

#1. Kitzbühel - Seidlalm

Als je gaat skiën in skigebied Kitzbühel & Kirchberg, dan moet je echt naar de Seidlalm. Deze gezellige en traditionele berghut ligt halverwege de Familiestreif afdaling. Geniet hier van een diep bord met veel vanillesaus, slagroom en Apfelstrudel.

11234 -  (10)#2. Gitschberg-Jochtal - Röner Hütte

De Röner Hütte in Gitschberg-Jochtal is niet op ski's bereikbaar, maar wel met de auto of via een wandeling van ongeveer 30 minuten. En dat is het helemaal waard! De nootjes maken deze Strudel extra speciaal!

11234 -  (11)

#3. Filzmoos - Fiakerwirt

Na een overheerlijk diner is niks lekkerder dan de maaltijd afsluiten met een stuk Apfelstrudel. Lekker samen delen en genieten! Een perfecte plek daarvoor is restaurant Fiakerwirt in Filzmoos.

11234 -  (12)

#4. Stubaier Gletscher - Gamsgarten

Deze luxe variant eet je bij restaurant Gamsgarten op de Stubaier Gletscher. Niet alleen ziet de Studel er fantastisch uit, zo smaakt hij ook!

11234 -  (13)

#5. Sonnenkopf - Muttjöchle

Apfelstrudel hoort eigenlijk geserveerd te worden in een diep bord vol met vanillesaus. Nog beter als ook de portie lekker royaal is. Dat is precies waarom deze variant in Bergrestaurant Muttjöchle op de Sonnenkopf echt thuishoort in deze lijst.

11234 -  (14)

#6. Ischgl - Pardorama

Voor een wintersport met culinaire hoogstandjes ben je in Ischgl helemaal aan het juiste adres. In restaurant Pardorama is het niet alleen op en top genieten van het uitzicht, maar ook van deze heerlijke warme Apfelstrudel.

11234 -  (15)

#7. Val Gardena - Hotel Chalet Gerard

Uitzicht op het Sellamassief en genieten van een overheerlijke Apfelstrudel? Daarvoor moet je naar Hotel Chalet Gerard in Val Gardena. Ideaal na het skiën van de Sella Ronda!

11234 -  (16)

#8. Galtür - Addis Abeba [r]

Voor deze heerlijke Strudel moet je naar de Addis Abeba [r] in Galtür.

11234 -  (17)

#9. Gerlos - Seppi's

Apfelstrudel met Schiwasser bij Seppi's in Gerlos.

11234 -  (18)

#10. Zell am See

Tot slot deze overheerlijke Apfelstrudel op de pistes van Zell am See - Kaprun. Niet alleen is de smaak overheerlijk, ook het uitzicht is fantastisch!

11234 -  (19)

Trek gekregen? Klik hier voor het recept Apfelstrudel >Strudel Ischgl
Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.