Skip to navigation Skip to main content
11014 - 5 redenen om dit jaar op wintersport naar Canada te gaan (1)

Iedere wintersporter heeft de droom om ooit eens op wintersport naar Canada te gaan. Door de ongekende sneeuwkwaliteit, de betoverende natuur en de gastvriendelijke mensen waan je je hier in een winter wonderland. En tegenwoordig is een wintersport in Canada dichterbij dan je denkt! De prijs voor een wintersport in Canada is vrijwel net zo duur als een vakantie in de Alpen. Mocht je nog niet overtuigd zijn, dan geven we je in dit weblog 5 redenen om deze winter naar Jasper en Edmonton in Canada te gaan.

#1. Betaalbaar én bereikbaar

Een wintersport in Canada is een stuk goedkoper dan je denk en bovendien ook nog eens zeer goed bereikbaar. Op www.sneeuwzekerdeals.nl staan diverse last minute aanbiedingen en hier kun je zien dat je al vanaf € 899,- p.p. incl. retourvlucht, 7 hotelovernachtingen, 6-daagse skipas en vervoer ter plaatse naar Canada kunt! Met de rechtstreekse vlucht van KLM sta je na 8,5 uur al in Edmonton. Bovendien hoef je (tot 31 maart) geen extra kosten te betalen voor het laten vervoeren van je ski- of snowboardmateriaal. Vanuit Edmonton reis je verder met huurauto of shuttlebus om vervolgens binnen 3,5 uur eindbestemming Jasper National Park te bereiken. Er is voor dit seizoen nog volop beschikbaarheid, ook in de voorjaarsvakantie! Ook kun je gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen voor een aanbieding op maat.

#2. Onovertroffen sneeuwkwaliteit

De allerbelangrijkste voorwaarde voor een geslaagde wintersport? Sneeuw natuurlijk! In Jasper National Park hoef je je hier geen enkele zorgen om te maken. De Canadian Rockies, en skigebied Marmot Basin in het bijzonder, staan bekend om de beroemde ‘powder snow’. Deze sneeuw heeft als eigenschap dat het áltijd poederig en droog blijft, omdat er geen neerslag op valt. In Canada hoef je je dus geen zorgen te maken over slushy pistes of ijzige afdalingen. Nadat de sneeuw is gevallen, blijft deze nog dagenlang van topkwaliteit. Zelfs na 4 dagen kun je hier nog afdalen door de droge poeder. Het skiseizoen in Marmot Basin duurt maar liefst 6 maanden (november-mei)!

#3. Geen massatoerisme

Tijdens het hoogseizoen is het vaak erg druk in de skigebieden van de Alpen. Onderweg sta je in de file met de auto en bij de liften moet je achteraan aansluiten om weer naar boven te gaan. In Canada, en Marmot Basin in het bijzonder, staan vrijwel nooit rijen bij de lift. Ook op de pistes is van drukte geen sprake en kun je in alle rust je bochten draaien. In skigebied Marmot Basin kun je niet alleen gebruik maken van de 91 pistes, maar van de gehele berg! Hierdoor heb je maar liefst 696 hectare aan skidomein tot je beschikking en vind je altijd ongerepte poedersneeuw om off-piste te skiën. Aangezien het hier zo rustig is, willen ook wilde dieren (elanden!) zich nog wel eens op of rond de piste laten zien.


#4. Canadian Rockies

Jasper National Park ligt middenin de adembenemende Rocky Mountains en heeft veel meer te bieden dan alleen skiën en snowboarden. Dit natuurgebied kenmerkt zich door de prachtige (bevroren) meren, de gigantische bergen van de Rocky Mountains, ontelbaar veel bomen en de vele wilde dieren die je op iedere plek kunt tegenkomen. Tijdens je wintersport in Canada ga je dus niet alleen genieten van afdalen door de poedersneeuw, maar ook van een van de mooiste nationale parken van het land.

#5. Meer dan alleen skiën

Wie van avontuur houdt, zit in Canada helemaal goed! Huur bijvoorbeeld een fatbike en fiets over een van de vele trails waar het gebied rijk aan is. Ook kun je gaan ijsklimmen op een bevroren waterval in de Maligne Canyon. Wil je de natuur eens op een hele andere manier beleven, dan moet je mee met een dagtocht op een hondenslede. Tijdens je wintersport heb je ook de mogelijkheid om een ijshockeywedstrijd van de Edmonton Oilers te bezoeken. Een wintersport in Jasper en Edmonton is meer dan alleen skiën.

Overtuigd? Jouw powder flight to the Canadian Rockies boek je op www.sneeuwzekerdeals.nl vanaf slechts € 899,- p.p. Ook zijn er last minute aanbiedingen inclusief diverse uitstapjes zoals een hondensledetocht of helikopter tour.


Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.