Skip to navigation Skip to main content

Waarom moet je altijd een reisverzekering afsluiten als je gaat reizen?

Met De Trein Reizen Naar Wintersport

Wie gaat reizen, doet er verstandig aan om een goede reisverzekering te regelen. Met een reisverzekering kun je heel veel vervelende situaties voorkomen. Veel mensen onderschatten de risico’s die zij lopen wanneer zij op reis gaan. Laten we het niet hopen, maar er kan onderweg heel veel gebeuren. Je kunt bijvoorbeeld iets eten waar je heel ziek van wordt, je vervoer kan je in de steek laten, je kunt vertraging oplopen waardoor je onkosten moet maken en noem het allemaal maar op. Al deze problemen worden nog lastiger wanneer je je niet een goede reisverzekering afgesloten hebt. Deze back-up kan je de hulp bieden die je op dat moment hard nodig hebt. Zorg er daarom voor dat je een goede reisverzekering afsluiten gaat voordat je op reis gaat. Wij laten je zien dat je dit in een paar minuten kunt regelen.

Wat heb je allemaal nodig? 

Wil je geen risico’s nemen wat betreft je vakantie, dan heb je niet alleen een reisverzekering nodig, het is verstandig dat je ook een annuleringsverzekering online afsluiten gaat. Er kan namelijk voorafgaand aan je reis al iets gebeuren waardoor je je plannen moet wijzigen of zelfs helemaal moet omgooien. Dit hoeft niet altijd aan jou te liggen, het kan ook zijn dat er een natuurramp plaatsvindt in het land waar jij heen wilde waardoor het niet meer verstandig is om juist daar je vakantie te gaan vieren. Ook kun je te maken krijgen met politieke spanningen of een pandemie. Er zijn heel veel oorzaken te bedenken waarom je je reis zou moeten afblazen, wat het belangrijkste is hoe je deze financiële tegenslag opvangt. Met een goede annuleringsverzekering kom je een heel eind. Echter, je bent er nog niet met enkel deze verzekering. Wij raden je namelijk aan om ook een goede reisverzekering te nemen.

Hoe stel je een goede reisverzekering samen? 

Een reisverzekering is iets dat niet mag ontbreken wanneer je op vakantie gaat. Zorg er daarom voor dat je een passende polis afsluit. Dat doe je door ten eerste te kiezen of je een eenmalige verzekering wilt die enkel geldig is gedurende je vakantie, of dat je voor een doorlopende verzekering gaat. Deze is het hele jaar geldig waardoor je dus ieder gewenst moment op vakantie kunt gaan. Let er even goed op dat je de voorwaarden van je verzekering goed doorneemt. Check even goed of jouw plannen overeenkomen met de dekking van jouw verzekering. Merk je een verschil, dan is het tijd om even te kijken naar aanvullende verzekeringen. 

Welke aanvullingen heb je nodig? 

Mocht blijken dat je bestemming niet onder de dekking van je verzekering valt, dan kun je dit bijstellen door een aanvullende verzekering toe te voegen. Ditzelfde kun je ook doen wanneer je langer op reis wilt gaan dan de standaardverzekering toelaat. Zorg ervoor dat jouw verzekering helemaal aansluit bij jouw reisplannen zodat je tijdens je vakantie niet voor vervelende verrassingen komt te staan wanneer je je verzekering wilt inzetten.

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.