26 oktober 2019 door Mandy in Lijstje

Langzaamaan daalt het kwik en worden de dagen weer korter. Tijd voor koning winter om wakker te worden van zijn zomerslaap en de Alpen om te toveren in een winterwonderland. We zijn allemaal druk bezig met het plannen en boeken van de volgende wintersportvakantie. De herfst kan niet snel genoeg voorbijgaan en van iedere centimeter sneeuw die valt, worden we dolgelukkig. We verheugen ons niet alleen op het aankomende wintersportseizoen, maar ook op alles wat erbij komt kijken! Kun jij ook niet wachten om eindelijk weer op de latten te staan?

#1. Skiën op vers geprepareerde pistes

Een ribbeltjespiste is één van die dingen waar we als wintersporters ontzettend blij van worden. Geen heuvels of losse sneeuw, maar gewoon een mooie strakke piste. Heerlijk om de kanten van je ski's of snowboard in te zetten en lekker om vanaf te knallen!

Ribbeltjespiste
Niets is fijner dan skiën op vers geprepareerde pistes! 

#2. De knisperende sneeuw onder je schoenen, ski's of snowboard

Verse sneeuw is iets waar iedere wintersporter blij van wordt. Dit is niet alleen op de piste, maar ook in het dal. Het knisperende geluid van de sneeuw onder je schoenen, ski's of snowboard is zo typerend voor de wintersportvakantie, dat we ons er al maanden op kunnen verheugen. 

#3. Je handen warmen aan een kop warme chocolademelk

Tijdens een dag vol sneeuw en kou is het heerlijk om rond een uur of 11 een berghut in te duiken en jezelf even op te warmen. Dit doe je natuurlijk onder het genot van een kop warme chocolademelk met slagroom. Terwijl je je handen hieraan opwarmt, geniet je van de tinteling in je vingers en wangen. Na een kwartiertje kun je alles weer bewegen en is het weer tijd om door te gaan tot de volgende skipauze. 10 drankjes die alleen wintersporters kennen >

#4. Als eerste op de piste staan

Niks is fijner dan als eerste op de piste staan. Terwijl iedereen nog rustig aan het ontbijt zit, sta jij al bovenop de berg. De sneeuw is nog door niemand aangeraakt en het is heerlijk rustig om je heen. Je zoeft naar beneden en hoopt zo lang mogelijk van dit moment te kunnen genieten. 

#5. Je skischoenen aantrekken (een vooral weer uittrekken)

Skischoenen zijn niet de meest comfortabele schoeisels. Het is heerlijk om ze aan te trekken, zodat je lekker kunt gaan skiën. Toch is het stiekem ook wel weer fijn als je skischoenen aan het einde van de dag weer uit mogen. Skischoenen aantrekken (video) >

Skischoenen aantrekken
Skischoenen aan en gaan! 

#6. De hele avond losgaan in de après-ski

Na het skiën is het tijd voor een welverdiend drankje in de après-ski. Voor veel wintersporters is de après-ski net zo belangrijk als de wintersport zelf. Lekker losgaan op de bekende après-skihits, met z'n allen een borreltje drinken en de mooiste avonturen beleven. 10 dingen die je wel én niet moet doen tijdens de après-ski >

#7. Wakker worden met een dik pak sneeuw

Op wintersport droom je iedere dag van een vers pak sneeuw. Wanneer die droom werkelijkheid is geworden de volgende dag, dan is het pas echt feest! Bij het opendoen van de gordijnen is alles omgetoverd in een witte wonderwereld. In het dorp is het dan tijd voor een sneeuwballengevecht en op de piste kun je genieten van verse poeder. Dat is nog eens genieten! Sneeuwhoogtes in de Alpen >

#8. Zoveel mogelijk pistekilometers afleggen

Voor de ene wintersporter is het een doel, voor de ander een wedstrijd: zoveel mogelijk pistekilometers afleggen. Gaan we meer skiën dan het jaar daarvoor? Verschillende apps, waaronder Ski Tracks en Skiline, kunnen worden gedownload om alle kilometers bij te houden. Wanneer er een nieuwe dag aanbreekt, dan is het weer tijd voor een nieuwe route. Uiteraard kan er ook gekozen worden voor een skitocht. Eén ding is zeker, er worden zoveel mogelijk meters gemaakt!

Skiën op de piste
Kan jij ook niet wachten tot de eerste kilometers weer gemaakt mogen worden?

#9. Eindelijk op wintersport gaan

Je hebt er een heel jaar op moeten wachten. Hoe dichter je bij de wintersportvakantie komt, hoe meer het begint te kriebelen. Eindelijk weer de hele week op de latten, de hele dag lachen met vrienden of familie en genieten van de witte wereld om je heen. 

#10. Een hele week samen zijn met vrienden of familie

Wintersport is een vakantie waarbij je prima met een grote groep vrienden of familie op vakantie kunt gaan. Samen de hele dag in de sneeuw en 's avonds uren spelletjes spelen, borrelen in de après-ski of lekker uiteten. Heerlijk zo'n hele week samen!

Met vrienden op wintersport
Heel de week genieten in de sneeuw met vrienden of familie 

#11. De eerste afdaling van het skiseizoen

Je kijkt er toch altijd weer naar uit: de eerste afdaling van het seizoen. Met een kriebel in je buik zit je in de gondel en als je eenmaal boven aan de piste staat, maakt je hart een sprongetje. Wat een fantastisch gevoel!

#12. Je skispullen weer bij elkaar zoeken

Als de wintersport eenmaal geboekt is, dan is het tijd om je skispullen erbij te pakken en alles nog eens goed te bekijken. Is het allemaal in orde, of ben je wel weer toe aan een nieuwe outfit? Moeten de ski's nog weggebracht worden voor een wax- en slijpbeurt, of heb je dat al gedaan? Het is altijd leuk om alles even onder de loep te nemen. 5 dingen die je moet doen voor het skiseizoen begint >

#13. Schnitzel, curryworst, Apfelstrudel en..

Moet ik nog doorgaan? Alleen al bij de gedachte aan een bord vol Kaiserschmarrn loopt het water me in de mond. Om 11 uur een warme choco met slagroom en een Apfelstrudel. Daarna is het in de middag weer tijd voor een warme lunch. Ga je dan voor de Schnitzel, of voor de curryworst? Tussendoor knal je een paar uur van de pistes om alle calorieën weer te verbranden. 

Apfelstrudel
Eindelijk weer smullen van de lekkerste Kaischerschmarrn! 

Mandy is sinds een jaar of 5 geleden hélemaal om. Waar ze voorheen een strandvakantie verkoos boven een wintersport, is dat inmiddels wel anders. Ze kan zich geen winter zonder ski's meer voorstellen.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen