Skip to navigation Skip to main content
Lenteskiën Ischgl
© Spalder Media Group

Lenteskiën in Ischgl: zon, gezelligheid, leuke events en meer

Hoezo, einde skiseizoen? Mooier skiën dan in de maanden maart en april, is er misschien wel niet in Ischgl! Van prachtige dagen vol zonnestralen tot de vetste muziekevents, culinaire hoogtepunten en heerlijke omstandigheden. Lenteskiën in Ischgl is iets wat je echt eens wilt doen. Waarom? Dat lichten we hier voor je uit! Over welke events je gewoonweg niet wilt missen, waarom die condities dan zo lekker zijn in het voorjaar en om welke redenen je nog meer zou willen lenteskiën in Ischgl. Ga je mee die kant op?

Spring Blanc in Ischgl

Wie denkt dat het wintersportseizoen eindigt zodra de lente valt, heeft het mis. Sterker nog, misschien is april zelfs wel de mooiste maand om te gaan skiën in Ischgl! Met nog altijd genoeg sneeuw en zonovergoten pistes, zijn de condities van ‘Spring Blanc’ in Ischgl, oftewel een glinsterend wit voorjaar in de bergen, beter dan perfect. Wanneer in de dalen de bloemetjes al beginnen te bloeien, is het in de Silvretta Arena gewoon nog prachtig wit. Hier ligt namelijk 90% van de pistes boven de 2000 meter hoogte. En alsof dat niet genoeg is, kun je hier volop genieten van heel veel leuke events. Als vanouds kunnen we meezingen met de grootste artiesten, bijvoorbeeld tijdens het legendarische Top Of The Mountain Concert of het Spring Snow Festival. Maar ook vinden er culinaire festiviteiten plaats die je voorjaarswintersport heerlijk maken, letterlijk én figuurlijk. Relaxen bij zonsondergang met een cocktail in combinatie met een overheerlijk berggerecht? Ontbijten op de berg omringd door prachtig licht? Het kan allemaal als je gaat lenteskiën in Ischgl. Kriebelt het al een beetje? 

Ischgl
© Spalder Media Group

Gezelligheid ten top: deze events wil je niet missen

Ischgl zou Ischgl niet zijn als ze geen fantastische evenementen op de planning zouden hebben staan met, uiteraard, de grootste acts. Ook in april staan er weer geweldige events op het programma waarvoor ze dito optredens hebben weten te organiseren. Zing en feest mee met het Top Of The Mountain Concert of gooi je handen in de lucht op Alp Trida bij het International Spring Snow Festival… Dat het gaaf wordt, is zeker!

Top of the Mountain Spring Concert

Zet maar in je agenda: 02-04-2022. Dan vindt het legendarische Top Of The Mountain Concert in Ischgl plaats en, zoals je van de bestemming gewend bent, hebben ze weer een grootse band weten te strikken. Niemand minder dan Simply Red gaat de daken van de tent eraf spelen tijdens dit fantastische Alpenevent. Ze trappen met hun bekende klassiekers het begin van het einde van het skiseizoen af. Een wervelende show gegarandeerd! Het concert vindt plaats op ruim 2300 m hoogte in het hart van de Silvretta Arena en belooft waanzinnig te worden.

International Spring Snow Festival Alp Trida

Nog twee data om te noteren zijn 9 en 10 april 2022. Dan vindt de 32e editie van het International Snow Festival Alp Trida plaats, met een grootse comeback van wederom een vette act: No Angels! Op een hoogte van 2500 m op Alp Trida gaat er worden gezongen, gedanst, gefeest en genoten. Allemaal onder begeleiding van het viertal, Duitslands meest populaire damesband, die hier zonder twijfel gaan zorgen voor een memorabel weekend in de Alpen. Daar wordt nog een schepje bovenop gedaan, met 'Comedy in the Snow', een humoristisch duo dat de hele show aan elkaar praat.

Spring Blanc

Zonnige wintersport met Pasen -  Top Of The Mountain Easter Concert

Na een geweldige aftrap van het lenteseizoen, wordt het Top Of The Mountain Concert nog eens dunnetjes over gedaan. Op 17 april vindt namelijk de Paaseditie plaats, die het eerdere concert zonder twijfel zal gaan overtreffen. Nogmaals komen berg- en muziekliefhebbers bij elkaar om samen te proosten, dansen, juichen en genieten van het leven. En de act? Die wordt natuurlijk weer groots!

Een knaller van een afsluiter -  Top Of The Mountain Closing Concert

Niet één, niet twee, maar drie concerten gaan er in de lente plaatsvinden in Ischgl onder de noemer Top Of The Mountain. Natuurlijk moet het skiseizoen waardig worden afgesloten en in de wintersportbestemming weten ze maar al te goed hoe ze dat moeten aanpakken. Er is weer een wervelende act geregeld die op 30 april de bergen op z'n kop gaat zetten met een fantastische fuif tijdens het Closing Concert. Geloof ons, hier wil je bij zijn!

Culinair genot op unieke wijze onder de zon

Foodies opgelet! April is een geweldige maand om skiën en lekker eten met elkaar te combineren. Culinaire hoogstandjes te midden van een parelwit bergpanorama onder een stralende zon… Zo lekker als dat klinkt, is het ook absoluut. Zet de volgende data ook alvast in je agenda voor als je gaat lenteskiën in Ischgl.

Kaiserschmarrn Ischgl
© Spalder Media Group

Sundowner - 8 en 22 april

Hoe klinken cocktails, een DJ, ligbedden en een waanzinnige zonsondergang op 2624 m hoogte? Precies, geweldig! En je kunt het op zowel 8 als 22 april beleven tijdens het Sundowner event op de Pardatschgrat. Niet alleen ervaar je bergwereld van Ischgl op een unieke wijze, ook horen er culinaire hapjes bij. Neem de lift vanaf 18.30 uur en geniet van een onvergetelijke avond in de bergen.

Unlimited Cuisine - 16 april

Nog meer delicatessen en andere culinaire lekkernijen staan je te wachten op 16 april tijdens het event Unlimited Cuisine. Tijdens het eten klinken er heerlijke deuntjes van live gespeelde lokale muziek en geniet je op de Flimjoch, op de grens van Oostenrijk en Zwitserland, van een smakelijke en vooral gezellige avond op de berg. Oh, en alle opbrengsten gaan ook nog eens naar een goed doel!

Mountain Breakfast - 24 april

Zet een vroege wekker, neem de lift naar de Pardatschgrat en begin de dag om 6.30 uur met een kleurenspel van rood-, oranje- en goudtinten van een ontwakend Ischgl. Het kan tijdens het Mountain Breakfast op 24 april, waar een uitgebreid en overheerlijk bergontbijt voor je klaarstaat bij Mountain restaurant Pardorama. Geen betere manier om de dag te beginnen, dan met een betoverende zonsopkomst!

Ischgl Paznaun
© Spalder Media Group

Skiën in Ischgl in de lente

Maar waarom zou je in de lente naar de sneeuw gaan? Er zijn wel tientallen redenen te noemen waarom je echt een keer wilt lenteskiën in Ischgl. April is een prima maand om nog even naar de bergen af te reizen, al is het maar om te genieten van de uitzonderlijke weeromstandigheden waar je mee te maken krijgt. 

Zon, zon en zon, aangename temperaturen... Skiën in april staat garant voor zonovergoten dagen. Heerlijk toch?
90% van de afdalingen ligt boven de 2000 meter. Aan sneeuw geen gebrek!
Tijdens deze maand vinden de leukste evenementen plaats die simpelweg onvergetelijk worden.
Je skiet buiten het hoogseizoen. Rustige pistes, geen wachtrijen, lagere prijzen...
Nog één keer genieten van de mooiste vakantie van het jaar, voordat je maandenlang moet wachten tot je weer mag.
Naast events staat Ischgl bekend om de culinaire hoogtepunten en festiviteiten. Geen vakantie die daar tegen op kan!

Deze special is geschreven in samenwerking met Ischgl.