Skip to navigation Skip to main content
Myrkdalen Noorwegen
© Spalder Media Group

Dutchweek Norway

Dutchweek Norway

Dutchweek vindt in 2023 helaas niet plaats. Dutchweek Norway staat gelijk aan avontuurlijke winteractiviteiten combineren met Hollandse gezelligheid. Van toerskiën, tot skydiven of een boottocht tussen de fjorden, tijdens Dutchweek Norway maak je het mee. Je overnacht in het Myrkdalen Resort en vanuit daar kan de ontdekkingstocht door het Scandinavische landschap beginnen. Bekende Nederlandse dj’s zijn van de partij, evenals artiesten van internationale allure.

Uitvalsbasis: Myrkdalen Resort

Dutchweek Norway vindt plaats in het Myrkdalen Resort. Dit moderne ski-in ski-out dorp is zeer sneeuwzeker en ieder type skiër kan zich hier vermaken. Goed om te weten is dat de prijzen voor drank helemaal niet zo héél gek zijn (één vaasje bier kost ongeveer € 4,- en een groot glas goede wijn ongeveer € 7,-). Myrkdalen zelf beschikt over ruim kilometers aan pistes. In Voss, wat ongeveer 20 kilometer verderop ligt, vind je nog eens 20 kilometers aan pistes.

Activiteiten tijdens Dutchweek Norway

Tijdens Dutchweek Norway kun je deelnemen aan diverse extra’s en excursies. Écht een aanrader wanneer je het Noorse landschap en alle mogelijkheden in de omgeving optimaal wilt ervaren!

Indoor skydiven
Bij Voss Vind kun je ervaren hoe het is om te skydiven. Onder begeleiding van een instructeur zweef je door de indoor windtunnel en vlieg je op de kracht van de wind. Je zal merken dat het behoorlijk (in)spannend is om jezelf in balans te houden in de windtunnel!

Fjord Safari
Wie Noorwegen zegt, zegt fjorden. Ook tijdens Dutchweek Norway mag een bezoekje aan het prachtige fjordenlandschap niet ontbreken. In Flåm stap in je in een rib boat om vervolgens op hoge snelheid door de fjorden te varen. Koud ga je het zeker niet krijgen, want over je skikleding krijg je nog diverse beschermlagen aan. Na afloop staat er vikingproeverij voor je klaar, waarbij je bij elk gerecht een bijpassend zelfgebrouwen biertje krijgt.

Fjordsafari

Toerskiën/boarden
Skigebied Myrkdalen Fjellandsby is geliefd onder toerskiërs en freeriders. Ook jij kunt het off-piste avontuur aangaan door met een gids buiten de gebaande paden te gaan. Zelfs in april valt er hier nog regelmatig verse sneeuw!

Skiwedstrijd
Heb jij ook zo’n collega, vriend of familielid die altijd beweert beter en sneller te zijn op de ski’s? Dit is het moment om aan die praatjes voor altijd een einde te maken. Neem deel aan de slalomwedstrijd om te laten zien hoe de verhoudingen echt liggen!

Rodelmiddag
Rodelen staat altijd garant voor plezier en dat is tijdens Dutchweek Norway niet anders. Niets meer en niets minder dan met een sleetje de piste afstuiven, oh zo leuk!

Après-ski en clubavonden

Dutchweek zou Dutchweek niet zijn als er niet iedere dag aan gezellige après-ski en uitgaan wordt gedacht. Na afloop van je skidag kun je op het terras van het Pudder Afterski Café gezellig in het zonnetje een drankje doen. Een DJ zorgt voor de juiste muzikale omlijsting. ’s Avonds gaat het feest binnen verder en wordt er een tandje opgeschakeld. De DJ’s staan er overigens niet alleen voor, maar worden ondersteund door artiesten van internationale allure. Bereid je voor op vier gezellige clubavonden met leuke mensen en hippe beats.

Dutchweek Norway 2022 gaat helaas niet door, maar misschien zijn deze evenementen wel wat voor jou:
- Dutchweek Zell am See-Kaprun: 15 t/m 22 januari 2022
- Dutchweek Saalbach: 13 t/m 21 maart 2021
- Dutchweek Gerlos: 26 maart t/m 2 april 2022