Als je wilt beginnen met wintersporten geef je nog niets om zwarte pistes, funparks en off-piste tracks. Je ziet tijdens je eerste wintersportweek immers toch niet meer dan de oefenweiden en enkele glooiende, blauwe pistes. Om optimaal voorbereid te zijn op de eerste wintersport dien je met een aantal zaken rekening houden. Niets is zo belangrijk als het dragen van fijne wintersportkleding. Op koude dagen moet de outfit goed warm zijn en op warme dagen is het belangrijk dat de skikleding ventileert.


Als beginner is het verstandig om je materiaal te huren of te lenen. Mocht het wintersporten onverhoopt toch niet goed bevallen, dan heb je geen onnodig dure uitgaven gedaan. Het krijgen van een goed advies is hierbij erg belangrijk. Alleen op deze manier loop je de winkel uit met prettig zittende schoenen en ski’s op maat. Het allerbelangrijkste is echter dat je de techniek goed krijgt aan geleerd. Om niet helemaal blanco aan de eerste ski les te beginnen, is het verstandig om in eigen land alvast wat skilessen te nemen.

Vlag AT Ehrwald heeft een overzichtelijk skigebied

Op de Ehrwalder Alm vind je veel beginnerspistes

Ehrwald is al jaren zeer populair bij families en beginnende skiërs, en dat is niet voor niets. Op de zonnige Ehwalder Alm liggen diverse brede blauwe afdalingen waar de beginnende skiër perfect de eerste bochten kan leren. Zodra je een beetje kan skiën kun je al vrij snel van diverse pistes af, aangezien de afdalingen over het algemeen niet heel moeilijk zijn. De afdaling naar het dalstation van Ehrwald is na een paar dagen les al prima te doen. Daarnaast is het skigebied van Ehrwald overzichtelijk, wat erg prettig is voor beginnende skiërs.

Vlag IT Breuil-Cervinia, ideaal om te leren skiën

In Breuil-Cervinia zijn heerlijke pistes voor beginners

Breuil-Cervinia staat bekend om zijn glooiende, brede pistes. Rode afdalingen staan hier als blauw te boek en zwart komt bijna niet voor. Voeg hier ook nog een hoogwaardige pistepreparatie en goede skischolen aan toe en je begrijpt dat Breuil-Cervinia uitstekend geschikt is voor beginners. Wie wil er nou niet leren skiën onder toeziend oog van één van de bekendste bergen in de Alpen, de Matterhorn?

Vlag IT Rust en ruimte in Obereggen

In Obereggen is het heerlijk rustig op de pistes

Naar Obereggen kun je als beginner met een gerust hart afreizen. Op de overzichtelijke pistes van Ski Center Latemar en Jochgrimm is het altijd rustig en heb je alle ruimte voor het draaien van je bochten. De afdalingen boven Bellamonte op de zuidhellingen van de Alpe Luisa zijn ook voornamelijk blauw. Daarnaast heb je in Overeggen geen last van ouderwetse sleepliften, vrijwel alles gaat comfortabel per stoeltjeslift.

Vlag AT Lofer, klein maar fijn

Lofer is een klein, maar perfect gebied voor de beginnende skiër

Lofer ligt in de buurt van bekende wintersportdorpen als Saalbach, Hinterglemm en Kitzbühel, maar als beginnende skiër heb je nu eenmaal niet meteen een enorm skigebied nodig. De pistes van Lofer zijn overwegend blauw en ideaal om de eerste bochten te leren draaien. Op de pistes is het bovendien lekker rustig, dus je hoeft weinig rekening te houden met anderen.

Vlag DE Leren skiën in Winterberg

Leren skiën in Winterberg

Voor je naar de grote wintersportgebieden in de Alpen afreist is het misschien verstandig om alvast het gevoel te krijgen dichter bij huis. Het Duitse Winterberg ligt op slechts 3 uurtjes rijden van Nederland, maar biedt desondanks een echte wintersportwereld. Het gebied barst van de glooiende hellingen waar de beginnende skiër volop uitdaging in vindt. Veel skileraren in Winterberg spreken bovendien een aardig woordje Nederlands.

Vlag AT Perfecte beginnershellingen in Gargellen

In Gargellen zijn heerlijke pistes voor beginners

Gargellen ligt op een hoogte van maar liefst 1423 meter in het Montafon. Dankzij de hoge ligging ben je verzekerd van goede sneeuw, wel zo prettig wanneer je nog niet zoveel wintersportervaring hebt. In het gebied, op de Schafberg, liggen tal van blauwe pistes voor je klaar. Zelfs de dalafdalingen in Gargellen zijn prima begaanbaar voor beginners.

Vlag FR Les Saisies, glooiende helling voor de eerste meters

In Les Saisies liggen de oefenpistes direct voor de deur

In Frankrijk heb je groene pistes, die zijn nog eenvoudiger dan blauw. Ideaal voor beginners die al de bibbers krijgen bij het zien van rode en zwarte pistes. In Les Saisies liggen verscheidene blauwe en groene pistes die ideaal voor beginners zijn. De eerste dagen zul je te vinden zijn op de flanken van de Mont Bisanne, daarna kan je misschien al wel een uitstapje naar Crest Voland wagen. Leren skiën kan echt prima in Les Saisies.

Vlag CH Rustig beginnen met skiën in Adelboden

Mooi geprepareerde piste in Adelboden

Het rustige Adelboden in Zwitserland is een perfecte plek om de beginselen van het skiën onder de knie te krijgen. Als beginner kan je er voor kiezen om een skipas voor een deelgebied te kopen waar je al een enorm aanbod vindt aan mooie beginnerspistes. Beginners kunnen de Schwandelspitz beter weren, verstandiger is het om eerst de flanken van de Sillerenbühl op te zoeken. Natuurlijk zijn er in Adelboden ook enkele beginnersliften.

Vlag AT Pertisau am Achensee, klein maar fijn

 Kinderen leren skiën in Pertisau am Achensee

Als beginner ben je helemaal niet gebaat bij honderden kilometers piste. Een oefenweide en enkele goed begaanbare blauwe pistes is meer dan genoeg. Pertisau am Achensee past helemaal in dit plaatje. In het rustige skigebied krijgen beginners ongestoord de kans om het skiën onder de knie te krijgen. Bovendien raak je in het overzichtelijke skigebied van Pertisau am Achensee als beginner ook niet snel de weg kwijt.

Top Aanbiedingen winter 14/15
Like ons en blijf op de hoogte!
Snowplaza nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van het laatste wintersport- nieuws en exclusieve aanbiedingen!
Hierbij meld je je aan voor de onze nieuwsbrief met wintersportsportnieuws, aanbiedingen en het weerbericht die wij 1 a 2 keer per week versturen.
Bedankt voor het aanmelden!