Skip to navigation Skip to main content

Willingen opent zaterdag de eerste liften en pistes

Willingen (1)

De start van het skiseizoen van Willingen staat vast: komende zaterdag 9 december opent het skigebied de eerste liften en pistes. Dankzij de koude temperaturen hebben de sneeuwkanonnen volop kunstsneeuw kunnen produceren, maar ook is er een flinke laag natuursneeuw gevallen. Ga jij komend weekend die kant op?

Zeer vroege seizoenstart voor Willingen

Vorig jaar opende Willingen de pistes op 14 december en vierde daarmee de vroegste seizoenstart sinds twaalf jaar. Dit jaar gaat het skigebied op 9 december open en dat is dus nog iets vroeger dan vorig jaar. Vanaf komende zaterdag kun je, zo lang de sneeuwcondities dat toelaten, dagelijks skiën van 08.30 tot 16.30 uur. Inmiddels ligt er een sneeuwlaag van ruim 60 cm. Via Instagram laat het skigebied weten dat er dertien liften openen. Nog niet bekend is hoeveel pistekilometers.

Ski- en rodelplezier

Naast dat je weer kunt skiën in Willingen vanaf komende zaterdag, is ook rodelen mogelijk. Wie de voorkeur geeft aan afdalen op een slee, kan terecht bij Ritzhagen en de Dorfwiese. Neem een eigen sleetje mee of huur er eentje bij de skiverhuur.

Willingen
De pistes worden geprepareerd in Willingen!

Winterberg al even open

Afgelopen vrijdag opende Winterberg de eerste liften en pistes. Gisteren kwam het nog met bakken uit de hemel en inmiddels ligt er meer dan 70 cm sneeuw op de pistes. De ski-omstandigheden zijn uitstekend en er zijn op dit moment 7 skiliften en 3 pistekilometers geopend. Op de website van het skigebied is aangekondigd dat komende vrijdag alle liften en pistes openen. Vanaf die dag kun je weer skiën op 27,5 km aan pistes.

Weerbericht Sauerland

De afgelopen dagen lag het Sauerland in koude, polaire lucht, maar inmiddels stroomt er iets mildere lucht vanaf de Atlantische Oceaan de regio binnen. De sneeuwgrens is iets gestegen en ligt nu rond 400 meter hoogte. Donderdag belooft een rustige dag te worden, met redelijk wat ruimte voor de zon. Vanaf vrijdag wordt het pas echt milder, met regen in de dalen. Automobilisten moeten rekening houden met gladheid op de wegen. In het weekend komt de temperatuur overdag niet meer onder het vriespunt en maandag kan het zelfs flink gaan regenen. Gelukkig lijkt het eind volgende week weer flink af te koelen. Meer lees je in het Alpenweer ›

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.