30 maart 2018 door Marije in 'Test''

Zodra je de vogels ’s ochtends kunt horen fluiten en het langer licht blijft, worden de meeste mensen energieker en vrolijker. Maar wij bij Snowplaza niet! Het betekent namelijk dat de winter binnenkort voorbij is, en daar worden wij ab-so-luut niet blij van. Hoe komen we in vredesnaam de zomer door zonder sneeuw, ski’s of ons snowboard? Hier lees je wat helpt, maar daar gaat het nu even niet om. Hoe zit het met jou? Red jij je wel tot het volgende seizoen aanbreekt of vind je het echt vreselijk dat de winter voorbij is? Tel het aantal keer 'ja' bij elkaar op en lees hoe erg jij de winter gaat missen! Doe de test!

#1. De après-ski nummers staan op repeat

Jij bent in diepe, diepe rouw en die wordt alleen maar minder door het afspelen van après-ski muziek die je doet denken aan de beste tijd van je leven; je laatste wintersport. Lach jij nog immer?

#2. Je bent vakanties aan het boeken

Zon, survivallen of sneeuw, het maakt niet uit! Je bent nu al manieren aan het bedenken om aan de saaie Nederlandse zomer te kunnen ontsnappen. Als je niet kunt skiën dan moet het maar op een andere manier.

#3. Throwback

Je Instagram staat vol met #tbt’s en je wintersport-Whatsapp groep is nog elke dag actief. Zo fijn om samen herinneringen op te halen... Foto’s en anekdotes. Fanatiek als je bent, heb je de volgende wintersport alvast geplugd. Who’s in?

#4. Skihallen

Je hebt maar alvast een 10-ritten kaart op een indoor skihal genomen. Kun je als het hoogzomer is lekker je skipak aantrekken en toch nog even de wintersportsfeer proeven. Meine gute wat mis je het.

#5. Je eet nog elke week Kaiserschmarrn

Of Tiroler Gröstl, een Croque Monsieur of een lekkere Wiener Schnitzel. Zelfs kaasfonduen als het hoogzomer is, is jou niet vreemd. En zo’n Croûte au Fromage smaakt toch best lekker bij hogere temperaturen? Zeg eens eerlijk, heb jij ook een voorraad Knorr Kaiserschmarrn meegenomen uit de Oostenrijkse supermarkt?

#6. Je blijft Snowplaza bezoeken

Om sneeuwnieuws te vinden, een livereport te bekijken, of íets dat met wintersport te maken heeft te lezen. In de hoop er achter te komen waar er sneeuw ligt of gevallen is, en je gelijk in de auto kunt springen om ernaar toe te gaan.

#7. Gletsjerskiën

Yes, in de zomer kan je heus ook skiën, zij het met net even wat andere omstandigheden! Jij hebt je plan al getrokken en bent al richting de Hintertuxer Gletscher. Veel plezier!

#8. Je hoopt op wintersport-weer

Een strakblauwe lucht met een fris zonnetje is wat jou betreft niet gewoon ‘lekker weer’, maar overduidelijk ‘wintersport-weer’. En dát is het beste wat je kan overkomen.

#9. Wintersport-wallpapers

Op elke mogelijke plek waar je een wallpaper of achtergrond kunt instellen, heb jij er eentje van jouw wintersportvrienden in de sneeuw, of van een berg, een fijne piste... Je telefoon, je laptop, de computer op je werk, niks is veilig. Zo is het praktisch onmogelijk om de herinneringen los te laten. Dat wil je namelijk helemaal niet.

#10. Je bent maandenlang gewoon in- en intens verdrietig

Ja dit snappen wij! Hebben wij zelf ook last van. Maar weet je, het komt allemaal goed en de zon gaat weer schijnen!

De uitslag: vind jij het vreselijk dat de winter voorbij is?

In hoeveel van deze stellingen herken jij jezelf? Tel de score bij elkaar op en bekijk hieronder de uitslag.

0 x: Jij hebt nergens last van. Vind je wintersport überhaupt wel leuk? (Check het hier)
1 tot 3 x: Er is niks mis met de zomer! Jij gaat eerst lekker van de zon genieten en daarna zie je wel weer.
4 tot 6 x: Bij vlagen denk je met weemoed terug aan die leuke week in de sneeuw. Maar er non-stop mee bezig zijn is ook wat overdreven.
7 tot 9 x: Als het zou kunnen zou je morgen terug gaan naar de sneeuw. Waar kon je ook alweer gletsjerskiën?
10 x: Jij ligt al weken huilend in bed. De zomer is vreselijk en een indoor skihal is géén vervanging voor een echte wintersport. Hoe ga je deze lange, warme periode doorkomen… We wensen je veel sterkte!

Marije is al van jongs af aan besmet met het wintersportvirus. Ze houdt niet alleen van afdalen op de pistes van Les Portes du Soleil, maar ook van après-ski en lekker eten (kaas!). Een ‘to do’ op haar wintersport bucketlist is Le Mur Suisse.