5 februari 2017 door Marije in 'Test''

Test: 10 tekenen dat jij wintersport eigenlijk niet zo leuk vindt

Wintersport is typisch een gevalletje van hate it or love it. Natuurlijk behoren jullie Snowplaza fans in die laatste categorie, maar er zijn ook mensen die alleen mee gaan op wintersport omdat ze het zo gezellig vinden en niet vanwege de sneeuw. Liever zouden ze met dezelfde groep naar een zonnig eiland gaan. Verdenk jij één van je vrienden hiervan? Of ben je het misschien wel zelf? Met deze test kom je erachter wie wintersport eigenlijk helemaal niet zo leuk vindt. Tel op in hoeveel stellingen jij jezelf of je vrienden herkent en bekijk de score hieronder.

#1. Het weer speelt een grote rol

Zodra er één wolkje voor de zon komt, houdt deze lafaard het voor gezien. Vaak is dat al voor jullie op weg zijn naar de piste en wordt deze skidag overgeslagen. Sneeuwt het? Dan komt deze persoon niet verder dan het appartement.

veel sneeuw

#2. Een skipas per dag kopen

Want het kan zomaar zijn dat er om elke willekeurige reden een skidag wordt overgeslagen. En dat gebeurt nogal vaak… Zonde van het geld, dus daarom houdt deze persoon het bij dagpas of zelfs een pas van een halve dag.

#3. Aanbieden om te koken (en boodschappen te doen)

Niet alleen aanbieden, maar ook voorstellen om dan maar vast naar het appartement te gaan… ‘Maar blijven jullie nog maar even lekker skiën hoor!

#4. De plaatselijke horeca wordt erg gewaardeerd

Een koffietje hier, een uitgebreide lunch daar. Al vroeg de après-ski in. Eigenlijk wordt er maar bijzonder weinig echt geskied door deze persoon.

#5. ‘Oeps, vergeten!’

Hier heb je te maken met een echte saboteur. Iemand die expres spullen ‘vergeet’ zodat hij of zij terug moet naar het hotel of appartement. Weer een uurtje van de skidag af…

#6. Nooit de eerste lift omhoog

Sommige mensen kicken erop om als eerste omhoog (en naar beneden!) te gaan. Anderen weigeren überhaupt om hun wekker te zetten. Je bent toch op vakantie? Waarom zou je je haasten, wintersport is toch niet zo bijzonder…

lift zon sneeuw

#7. En ook niet als laatste naar beneden

Nee de eerste lift neem je niet, maar ook zeker niet de laatste. We begrijpen best dat het de echte fanatiekelingen zijn die elke dag de laatste lift naar het dal nemen, maar één keertje tot laat door skiën kan echt geen kwaad!

#8. Met de lift in plaats van de dalafdaling

Dit is een opvallende move! De persoon die altijd de lift naar beneden pakt, waar ook geskied kan worden, mag je ervan verdenken dat hij of zij wintersport niet zo waardeert.

#9. Even lachen naar het vogeltje

Als iemand om de 5 minuten wil stoppen voor een uitgebreide fotosessie, moet je jezelf eens flink achter de oren krabben. Gaat het hier echt om de foto of is het om zo min mogelijk te hoeven skiën? (Tenzij hij/zij natuurlijk een professionele fotograaf is, want het landschap is immers écht fotogeniek!)

#10. Tijd voor een schnaps of een choco met rum?

Ook dit is een echte saboteur. Deze persoon probeert mensen dronken te voeren zodat ze ook niet meer willen of kunnen skiën. Een borreltje tussendoor is een goed excuus om even pauze te kunnen nemen tussen het skiën door, maar deze persoon doet dat wel heel erg vaak.

warme choco

De uitslag: wie vindt wintersport eigenlijk helemaal niet zo leuk?

In hoeveel van deze stellingen herken jij jezelf? Tel de score bij elkaar op en bekijk hieronder de uitslag.

0 x: Niks aan de hand! Jij vindt wintersport fantastisch!
1 tot 3 x: Er zijn heus wel leukere dingen dan wintersport, maar toch ga je graag mee.
4 tot 6 x: Wintersport is niet helemaal jouw ding. Het is dat je vrienden of je familie je ieder jaar vragen om mee te gaan, maar anders was je zeker niet gegaan.
7 tot 9 x: Je hebt een gruwelijke hekel aan winterspot en hoopt dat één van je vrienden dat standpunt snel met je zal delen.
10 x: Jij vindt wintersport de ergste vakantie die er bestaat. Je gaat niet mee en je blijft er het liefst zo ver mogelijk bij vandaan.

Marije is al van jongs af aan besmet met het wintersportvirus. Ze houdt niet alleen van afdalen op de pistes van Les Portes du Soleil, maar ook van après-ski en lekker eten (kaas!). Een ‘to do’ op haar wintersport bucketlist is Le Mur Suisse.