18 januari 2020 door Florien in Lijstje

De schoolvakanties zijn de drukste momenten in het wintersportseizoen. Veel wintersporters zijn gebonden aan de vakantieweken en daarom reizen we dan met z’n allen massaal af naar de wintersportgebieden. Drukte op de wegen, drukte op de piste, lange wachttijden en drukte in de hotels. Misschien te druk, maar ook gezellig, want wat is er leuker dan de wintersportpassie met z’n allen delen? Het komt voor dat we wat meer moeten wachten, maar juist dat levert een hoop mooie gedachten op.

#1. Pffffffffff niet weer een rij!

Rijen, je ontkomt er niet aan. We willen immers allemaal (tegelijk) naar boven. Je skiet van een heerlijke piste naar beneden, maar veel te snel zie je de lift al weer in zicht komen. Er staat een behoorlijke rij en daar sta je natuurlijk echt niet op te wachten! 10 dingen die wintersporters in de rij voor de skilift doen >

Wachtrij bij de skilift#2. Bah, hij stinkt!

Helaas is niet iedereen zo fris gedoucht als jijzelf. Zweet, een alcoholwalm of een berg knoflook. Allemaal stinkende factoren die je tegenkomt als je in een lange rij staat te wachten.

#3. Wat een lekkerding zeg!

Wachten is niet alleen maar negatief. Het is namelijk de ideale tijd om even lekker te gluren. Bril op je hoofd, dus lekker ongestoord kijken naar al het mannelijk (of vrouwelijk) schoon. Wat een lekkerding! Trek de stoute skischoenen aan, begin met flirten en duim dat jullie samen in de lift zitten. De beste openingszinnen voor in de skilift >

#4. Waarom heb ik ook al weer geen extra trui aan getrokken?

Waarom zijn hotels, appartementen en chalets op wintersport altijd zo ongelofelijk warm? Hijgend en puffend ben je naar buiten gegaan, maar daarbij niet nagedacht over de temperatuur boven. Nu je zo stil staat te wachten, is het toch best koud. Waarom heb ik die trui niet mee of aangetrokken?

#5. Wat zal ik vanmiddag eens gaan eten?

Je hebt ontzettend uitgebreid ontbeten, maar toch heb je na een paar uur al weer trek. Is het al tijd voor de lunch? En wat ga je vandaag eens eten? Wordt het een Schnitzel, ga je voor een gezonde salade of een lekkere kom warme Goulashsoep? Eten hoort erbij op wintersport, dus best belangrijk om over na te denken! 15 gerechten die je absoluut moet bestellen tijdens de wintersport >

Wiener Schnitzel op de piste

#6. Ik had echt een zonnebril mee moeten nemen

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, er staat geen wind en de temperatuur is aangenaam. Kortom: de ideale situatie om te skiën met een zonnebril. Maar waarom had je die ook alweer niet meegenomen?

#7. Ik heb zin in bier!

Bier, bier, bier! Net voor de lunch of net na de lunch komt het stemmetje steeds vaker opzetten. Is het al tijd voor een biertje? Wat maakt het ook uit, je bent op vakantie!

Biertje op de piste

#8. Die jas heb ik ook!

Iedere keer als je een nieuwe wintersportoutfit aanschaft hoop je weer dat je de enige bent met deze combinatie. Helaas word je ieder jaar weer geconfronteerd met iemand in precies dezelfde outfit als jij. En laat het diegene nou ook nog eens een stuk beter staan…

#9. Hoe kwam ik ook al weer onder die rij uit?

Een tijdje geleden gaf ik je een aantal tips voor het ontwijken van rijen op wintersport. Hartstikke handig, maar het is wel verstandig dat je die dan ook goed onthoudt. Aan een rij ontkom je nooit als het druk is, maar het is wel fijn om er zoveel mogelijk te voorkomen of in te korten. Klik snel hier om ze nog eens door te nemen >

#10. Als ik boven ben moet ik van die enge zwarte piste af…

Wachten is ook hét moment om onszelf even helemaal gek te maken. Je vrienden willen zo graag die ene zwarte piste doen en jij bent de afslag voor rood net voorbij geskied. Natuurlijk is er maar één uitweg: lift omhoog en mee van zwart. In de rij spoken allerlei nare gedachten door je hoofd en uiteindelijk kom je met pijn in je buik en trillende benen boven.

Zwarte piste bordje

#11. Wat is het hier toch mooi en wat is het genieten!

Wachten duurt lang, maar het is ook het ideale moment om even goed om je heen te kijken en al het moois in je op te nemen. De meeste van ons zijn niet meer dan een week in de sneeuw te vinden, dus je kunt er maar beter van genieten. Wat is het hier mooi en wat is het genieten!

#12. Waar gaan we vanmiddag eens après-skiën?

Niet geheel onbelangrijk om over na te denken. Wordt het de gezellige kroeg van gisteren of gaan jullie vandaag toch voor een nieuwe uitdaging?

#13. Wat een aso zeg!

Jij staat keurig in de rij. Je dringt niet voor en je houdt je keurig aan de regels. Helaas is niet iedereen zo netjes als jij. Iemand die net nog 2 meter achter jou stond, staat nu 2 meter voor je. Wat een aso zeg!!Wachtrij bij de skilift image widget

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.