Skip to navigation Skip to main content

Herkenbare gedachten van wintersporters tijdens het wachten

Rij Druk Skilift

De schoolvakanties behoren tot de drukste weken van het wintersportseizoen. In zowel de kerst- als de voorjaarsvakantie is het extra druk in de skigebieden. Op de wegen van en naar de skidorpen staan lange files, rond lunchtijd zijn alle tafeltjes bezet, de meeste accommodaties zijn volgeboekt, rijen voor de lift zijn eerder regel dan uitzondering en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Misschien te druk, maar ook gezellig! Wat is er leuker dan de wintersportpassie met z’n allen delen? Het komt voor dat we wat meer moeten wachten, maar juist dat levert een hoop mooie gedachten op.

1. Ah neeeee... Niet weer een rij voor de skilift!

Rijen, tijdens de drukke vakantieweken ontkom je er niet aan. We willen allemaal van de pistes genieten en na de afdaling volgt nu eenmaal een ritje in de skilift om weer boven te komen. Maar of het er nu bij hoort of niet: lange rijen voor skiliften zijn verre van ideaal. Meters maken, dat is waar je voor komt!

Veel mensen in de rij voor de skilift

2. Bah, hij stinkt!

Helaas is niet iedereen zo fris gedoucht als jijzelf. Zweet, een alcoholwalm, een berg knoflook... Allemaal stinkende factoren die je tegenkomt als je in een lange rij staat te wachten. Hopelijk stapt deze persoon niet naast je in de lift! 😉

3. Wat een lekkerding zeg!

Wachten is niet alleen maar vervelend. Het is namelijk het ideale moment om even lekker te gluren. Je hebt toch goggles op je hoofd. Lekker ongestoord kijken dus! Wat een lekkerding! Trek de stoute skischoenen aan en begin met flirten. Wie weet eindigen jullie wel samen in de lift!

Op Telefoon
Even nummers uitwisselen in de gondel?

4. Waarom heb ik ook alweer geen extra trui aan getrokken?

Waarom zijn hotels, appartementen en chalets op wintersport altijd zo ongelofelijk warm? Hijgend en puffend ben je naar buiten gegaan, maar je hebt niet nagedacht over de temperatuur boven. Nu je zo stil staat te wachten, is het toch best koud. Waarom heb ik die ene dikke trui niet meegenomen of aangetrokken?

5. Waar zal ik vandaag eens mee lunchen?

Je hebt ontzettend uitgebreid ontbeten, maar toch heb je na een paar uur alweer trek. Is het al tijd voor de lunch? En wat ga je vandaag eens eten? Wordt het een schnitzel, ga je voor een gezonde salade of een lekkere kom warme Goulashsoep? Eten hoort erbij op wintersport, dus best belangrijk om over na te denken!

Verschillende wintersportgerechten op tafel

6. Ik had echt m'n zonnebril mee moeten nemen...

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, er staat geen wind en de temperatuur is aangenaam. Nog even en het is lunchtijd. Moet je nu met je goggles op het terras gaan zitten? BALEN!

7. Ik heb zin in bier!

Bier, bier, bier! Ik heb zo'n zin in bier! Waarom wachten in de rij voor de skilift als je ook met een koude goudgele rakker op een zonnig terras kunt zitten? Is het al tijd voor een biertje? Wat maakt het ook uit, je bent op vakantie!

Biertje op het terras op wintersport
© Spalder Media Group

8. Hé, die jas heb ik ook!

Iedere keer als je een nieuwe wintersportoutfit aanschaft, hoop je dat je de enige bent met deze combinatie. Helaas kom je ieder jaar wel iemand in dezelfde outfit tegen. En laat het die persoon nu eens veel leuker staan...

9. Niemand heeft het door als ik voordring, toch?

Langzaam naar voren schuiven... "Gaatjes opvullen!" Dat heeft niemand door, toch? Uhhhh jawel. Maar je bent niet de enige! En wil je de rijen vermijden? Ga extra vroeg de piste op door de eerste lift omhoog te nemen. Zoek de uithoeken van het skigebied die alleen met een lange, trage lift te bereiken zijn (en dus onaantrekkelijk). Later lunchen scheelt ook!

10. Als ik boven ben moet ik van die enge zwarte piste af…

Wachten is ook het moment om jezelf even helemaal gek te maken. Je vrienden willen zo graag die ene zwarte piste doen en jij bent de afslag voor rood net voorbij geskied. Helaas is er maar één uitweg: de lift omhoog nemen en mee van zwart. In de rij spoken er allerlei nare gedachten door je hoofd en uiteindelijk kom je met pijn in je buik en trillende benen boven.

Zwarte piste op wintersport
Brrrrr... Het idee alleen al!

11. Wat is het hier toch mooi en wat is wintersport toch genieten!

Wachten duurt lang, maar het is ook het ideale moment om even goed om je heen te kijken en al het moois in je op te nemen. De meesten zijn niet meer dan een week in de sneeuw te vinden, dus je kunt er maar beter van genieten. Wat is het hier mooi en wat is het genieten!

Prachtig Uitzicht Alta Badia

12. Waar gaan we vanmiddag wat drinken?

Het bierstemmetje heb je inmiddels gehoord. Tijd om ook alvast plannen voor vanmiddag te maken. Duiken jullie de après-ski in of wordt het een spelletjesavond in het appartement?

13. Wat een aso zeg!

Jij staat keurig in de rij. Je dringt niet voor en je houdt je keurig aan de regels. Helaas is niet iedereen zo netjes als jij. Iemand die net nog twee meter achter je stond, staat nu twee meter voor je. Wat een aso zeg! Die persoon had vast gedachte nummer 9 in het hoofd.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.