27 januari 2019 door Thijs in 'Algemeen''

Niemand houdt ervan om te moeten wachten in de rij bij de skilift. Helaas is dit tijdens het hoogseizoen soms niet te voorkomen. In de rij slaat al rap de verveling toe en zijn skiërs en snowboarders al snel op zoek naar afleiding. Hierbij ontstaan niet alleen zinvolle ideeën, maar ook de nodige kinderachtige grapjes. Van het open prikken van bindingen tot het onder de loep nemen van (vreemde) ski-outfits, iedere wintersporter herkent het wel. In dit weblog 10 dingen die wintersporters doen in de wachtrij bij de stoeltjeslift of gondel.

#1. Bindingen van andere skiërs openen

In de wachtrij zijn er altijd van die lolbroeken die de bindingen van andere skiërs openen. Zodra je naar voren wil glijden kom je ineens los uit je ski. Wanneer je vervolgens achterom kijken speelt iedereen de vermoorde onschuld!

#2. Op iemands helm tikken

Iemand een tikje op z’n helm geven en dan net doen alsof jij het niet was! Tijdens het wachten op de skilift komen deze taferelen regelmatig voor. Wanneer het slachtoffer zich omdraait houdt iedereen zich van de domme. En probeer je dan je lachen maar eens in te houden! Ietwat kinderachtig, maar soms word je gewoon een beetje flauw van die wachtrij.

Wachtrij voor de 3S-Eisgratbahn

Wachtrij voor de 3S-Eisgratbahn op de Stubaier Gletscher

#3. Over ski’s heen rutschen

Een situatie waar iedereen mee bekend is, achter je rutscht iemand over je ski’s heen. Hierdoor glijd je of een stukje ongewenst naar voren of je staat zo vast dat je geen kant op komt. Zwaar irritant! De enige geruststelling is dat krassen op het belag veel erger zijn dan die bij jou aan de bovenkant van je ski’s.

#4. Gevaarlijke skistokmanoeuvres

Soms zetten mensen in de rij zomaar een stok voor jou ski’s neer, zodat jij niet meer verder kunt. Ook komt het voor dat mensen die richting de poortjes skiën vergeten dat ze nog stokken in hun hand hebben. Ze gebruiken de metalen poort om te remmen en ondertussen zwiepen de stokken omhoog. Heel vervelend wanneer jij net daarachter staat!

#5. Groepsvorming

Hoe lang de rij ook is, er zijn altijd groepen die hoe dan ook met elkaar in het stoeltje of de gondel moeten. De rij wordt zo gemanipuleerd dat de groep weer compleet is en anders kan er altijd nog bij het poortje (onnodig) gewacht worden.

Groepsvorming skilift

#6. Op de mobiele telefoon kijken

Zodra we achteraan in de rij aansluiten, wordt de binnenzak opengeritst en de telefoon tevoorschijn gehaald. Even snel kijken of er nog nieuwe mail is of het thuisfront jaloers maken met een foto. Nog even snel alle social media checken om daarna de mobiele telefoon weer op te bergen.

#7. Volgende afdaling plannen

Ook wordt er vaak hardop overlegd over de volgende afdaling. Dat is immers belangrijk of er bovenaan de lift aan de linker- of rechterzijde moet worden uitgestapt! Soms wordt in de rij zelfs de pistekaart uitgeklapt om de skitocht het juiste vervolg te kunnen geven.

#8. Skioutfits checken

Tijdens het wachten is er volop tijd om de skioutfits van andere wintersporters te checken. Er wordt goedkeurend gesmoesd over mensen die de nieuwste mode dragen, terwijl wintersporters met verouderde pakken lacherig worden bekeken. “Die combinatie kan echt niet!”, “Die broeken zijn al 15 jaar niet meer in de mode!” en “Kleding van dat merk zou ik echt nooit dragen!”, zijn veelgehoorde uitspraken.

#9. Oogcontact zoeken

Als je toch moet wachten, kun je er beter maar het beste van maken! Het is altijd leuk om oogcontact met iemand te zoeken en om een beetje te flirten. Wie weet kom je diegene ’s middags wel weer tegen in de après-ski!

Wintersporters in de skilift

#10. Voordringen

Je hebt ze er altijd bij, wintersporters die proberen voor te dringen! Ten eerste komen ze al met een rotgang de rij in skiën om zich vervolgens ook nog eens door de rij te wurmen. Terwijl jij keurig op je beurt staat te wachten, snijden ze je opeens het pad af. Nou nou, zo ben je wel een minuut eerder boven!

Hoe breng jij de wachttijd voor de skilift door? Laat een reactie achter!

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.