12 januari 2021 door Florien in Skigebieden onder de loepSkigebieden onder de loep

Je bent net lekker aan het skiën, de bochten gaan heerlijk en ook het tempo zit er lekker in. De piste is fantastisch en er lijkt geen einde aan te komen… Maar dan, veel te snel, zie je de volgende lift al weer naderen. Balen! Het liefst ski je aan een stuk door en zit je zo min mogelijk in de lift. Veel kilometers maken met hier en daar alleen een korte pauze om even op adem te komen. In de volgende skigebieden gaat dat helemaal goed komen, want met deze afdalingen ben je voorlopig wel even bezig. Dit zijn 7 lange afdalingen in de Alpen die je echt een keer geskied moet hebben.

#1. Sölden – De Schwarze Schneid (15km)

Vind jij iedere piste te kort en heb je een hekel aan liften? Dan is de Schwarze Schneid de ideale afdaling voor jou. De Schwarze Schneid in Sölden is een afdaling van maar liefst 15 kilometer lang. Van de Rettenbachgletscher naar het dalstation van de Gaislachkogelbahn. In totaal overbrug je bijna 2000 hoogtemeters.

#2. Silvretta Montafon – Hochjoch Totale (12 km)

De Hochjoch Totale ligt in het deelskigebied Silvretta Montafon, dat onderdeel is van het skigebied Montafon in Vorarlberg. De Hochjoch Totale is een afdaling met een lengte van 12 kilometer en ruim 1700 hoogtemeters. Prachtig om de dag mee te beginnen en ideaal om mee te eindigen.

#3. Ischgl – Eleven (11 km)

Deze piste heeft haar naam te danken aan het aantal kilometers van de afdaling. De piste is rood en zwart, overbrugt 1470 hoogtemeters en brengt je van het hoogste punt helemaal naar het centrum van Ischgl.

#4. L'Alpe d’Huez – De Sarenne (16 km)

Ben je op zoek naar een lange afdaling met een beetje uitdaging? Dan is de Sarenne in L'Alpe d'Huez de ideale piste. De Sarenne is één van de langste zwarte afdalingen van de Alpen. Ben je eenmaal begonnen, dan kun je niet meer terug en moet je helemaal naar beneden skiën. De piste start op 3330 meter op de Pic Blanc en gaat bijna helemaal naar het dal.

Piste Sarenne

#5. Flaine – Les Cascades (14 km)

Gelukkig zijn er niet alleen maar lange pistes voor snelheidsduivels en liefhebbers van zwarte pistes. Les Cascades is een 14 kilometer lange blauwe afdaling en daarmee één van de langste blauwe afdalingen van de Alpen. De piste begint in Flaine en brengt je naar het kleine plaatsje Sixt Fer à Cheval. Wat wel belangrijk is om te weten, is dat je daarna met de skibus terug moet naar het skigebied van Le Grand Massif. In totaal ski je ruim 1700 hoogtemeters. Tip: er zijn redelijk wat vlakke stukken, waardoor je zo nu en dan moet prikken. Voor snowboarders is deze afdaling niet zo prettig.

#6. Patscherkofel – Familien Abfahrt (11 km)

De Familien Abfahrt in skigebied Patscherkofel is een piste van ruim 11 kilometer met 1100 hoogtemeters. Zoals de naam al zegt, is dit een echte familie afdaling. De piste is ideaal om met het hele gezin vanaf te skiën, of om als beginner lekker op te oefenen.

#7. Zermatt – Klein Matterhorn (16 km)

De Klein Matterhorn is een afdaling van 16 kilometer en heeft ruim 2000 hoogtemeters. Je daalt van het hoogste punt (ruim 3800 meter) helemaal af naar het centrum van Zermatt. Tijdens het skiën geniet je continu van adembenemende uitzichten op de ruige bergtoppen van de Zwitserse Alpen en natuurlijk de Matterhorn zelf.

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen