Skip to navigation Skip to main content
Zwarte piste in Sölden

Is zwart jouw favoriete pistekleur en ben je daarom op zoek naar een skigebied met veel zwarte pistes? Daarvan vind je er genoeg in de Alpen. Er zijn skigebieden met veel blauwe afdalingen, met veel rode afdalingen, maar ook met veel zwarte afdalingen. Is geen piste jou te steil en staan de steilste pistes van de Alpen allemaal op je bucket list? Lees dan snel verder. In dit blog hebben we het voorwerk voor je gedaan en skigebieden met veel zwarte pistes op een rijtje gezet.

1. Blatten-Belalp in Zwitserland

Het eerste skigebied in dit lijstje met skigebieden veel zwarte pistes is Blatten-Belalp. Deze prachtige skibestemming in Zwitserland biedt uitzicht op de imposante Aletsch Gletscher en beschikt over 56 km aan pistes. Blauw, rood en zwart is hier vrijwel eerlijk verdeeld. Mooie steile zwarte hellingen vind je op de 3118 meter hoge Hohstock en 2880 meter hoge Sparrhorngrat. Vanwege de hoge ligging is het skigebied bovendien zeer sneeuwzeker.

2. Ski Arlberg in Oostenrijk

Met ruim 300 km aan pistes is Ski Arlberg het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk. Geen wonder dat je hier dus ook een groot aantal zwarte pistes vindt. Maar liefst 50 km is zwart van kleur, gevolgd door 122 km rood en 130 km blauw. De gevorderde wintersporter kan hier prima uit de voeten en elke dag de mooiste tochten skiën. Een aanrader is de Run of Fame Arlberg

Ski Arlberg is een van de skigebieden met veel zwarte pistes

3. L’Alpe d’Huez in Frankrijk

Een van de skigebieden in Frankrijk met veel zwarte pistes is L'Alpe d'Huez. Van de ruim 250 pistekilometers is 50 km zwart, 130 km rood en 70 km blauw. Veel zwart vind je vooral op de hellingen van de Pic Blanc (3330 meter). Een van de hoogtepunten is de zwarte Sarenne van ruim 16 km lang. Die is niet extreem steil, maar wel uitdagend vanwege de lengte. Mag het nog iets steiler? Ski dan ook zeker de afdaling Le Tunnel. L'Alpe d'Huez heeft een zonnige ligging, maar is vanwege de hoogte toch voldoende sneeuwzeker.

Steile zwarte piste Sarenne in Alpe d'Huez

4. SkiArena Andermatt-Sedrun-Disentis in Zwitserland

Lekker veel zwarte pistes skiën tijdens je wintersport? Een ruime keuze aan pittige rode afdalingen? Dan is een skivakantie in SkiArena Andermatt-Sedrun-Disentis iets voor jou. De skiregio wordt gevormd door de drie gebieden Andermatt-Gemsstock, Andermatt-Oberalp Pass-Sedrun en Disentis. Samen goed voor 180 km aan pistes en verbonden middels de Sport Train (slechts 5 minuten) en Cuolm da Vi gondel. Van alle afdalingen is maar liefst 37 km zwart, 84 km rood en 47,5 km blauw. Vanwege de hoge ligging en gletsjer profiteer je hier van een lang en sneeuwzeker skiseizoen.

5. Schmittenhöhe in Oostenrijk

De Schmittenhöhe is onderdeel van Zell am See-Kaprun en telt zo'n 77 km aan pistes. Dit skigebied bij Zell am See heeft flink wat zwarte pistes te bieden, waaronder de Trass van 4150 meter lang. Het is een van de langste zwarte afdalingen van het Salzburgerland en met een maximale hellingsgraad van 70% is het een leuke uitdaging. Van alle pistekilometers op de Schmittenhöhe is 19 km zwart van kleur. Ook kun je vanaf hier de oversteek maken naar het Skicircus

6. Ski & Gletscherwelt Zillertal 3000 in Oostenrijk

Ski & Gletscherwelt Zillertal 3000 is wordt gevormd door de Hintertuxer Gletscher, de pistes op de Ahorn en het skigebied Mayrhofen-Finkenberg-Lanersbach. Samen goed voor ruim 200 km aan pistes, maar daarvan is niet alles onderling met elkaar verbonden. Liefhebbers van zwarte pistes vinden hier zo'n 30 km in die kleur, waaronder de Harakiri. Met een maximale helling van 78% is dit een van de steilste geprepareerde pistes van Oostenrijk. Heb jij 'm al geskied?

Mayrhofen is een van de skigebieden met veel zwarte pistes

7. Via Lattea in Italië én Frankrijk

Via Lattea telt ruim 400 km aan pistes en die liggen verspreid over bergen in zowel Frankrijk als Italië. Het is een ideaal skigebied voor de gevorderde wintersporter, je komt er maar weinig blauwe hellingen tegen. Van alle skigebieden in deze lijst vind je hier de meeste zwarte pistes: 85 km om precies te zijn. Verder is 220 km rood en 95 km blauw. Je profiteert hier tijdens je skivakantie van het beste van twee landen. Onder andere in de berghutten. De ene dag lunchen met Tartiflette, de andere dag met pasta.

8. Silvretta Arena Ischgl - Samnaun in Oostenrijk

Wintersporters die houden van uitdaging en op zoek zijn naar een skigebied met veel zwarte pistes, zijn in de Silvretta Arena aan het juiste adres. Je skiet hier in zowel Zwitserland als Oostenrijk, op 239 km aan pistes. Daarvan is 47 km blauw, 149 km rood en 43 km zwart. Omdat ruim 90% van alle afdalingen hoger dan 2000 meter ligt, profiteer je hier van een lang en sneeuwzeker skiseizoen. Een leuke skitocht voor op je lijstje is de Schmuggler Runde

Veel zwarte pistes in de Silvretta Arena

9. Evasion Mont-Blanc in Frankrijk

Als je op wintersport gaat naar skigebied Evasion Mont-Blanc, dan ski je aan de voet van de hoogste berg van Europa, de Mont Blanc. Het skigebied telt ruim 445 km aan pistes, gelegen tussen 850 en 2353 meter hoogte. Van alle afdalingen is 70 km zwart, 175 km rood, 135 km blauw en 65 km groen. Voldoende variatie dus, maar ook genoeg uitdaging voor gevorderden.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.